Ефективний засіб від педикульозу

Грудень 2018

Відео: Обираємо безпечний і ефективний антибактеріальний засіб (Грудень 2018).

Anonim

Главата педикулоза е изключително неприятно заболяване, което причинява тежък дискомфорт. Но, за щастие, ако изберете ефективно средство за лечение на въшки, можете напълно да се отървете от въшки и да забравите за такъв деликатен проблем за дълго време.

Изборът на средства

Най-ефективното средство за педикулоза трябва да бъде не само ефективно, но и безвредно и безопасно. Ето защо при избора си си заслужава да бъдете по-отговорни и да обърнете внимание на няколко важни точки. Нека поговорим за всеки по-подробно.

Състав

Преди всичко си струва внимателно да проучите състава, когато изберете антинеопластично лекарство. Обикновено повечето от активните компоненти на ефективно средство за глава въшки е инсектицид, който е токсични вещества, които имат вредно въздействие върху вредители организма провокира смъртта им и да се осигури лечение на такива заболявания като главата въшки. Но не всички тези вещества са еднакви. Така че, някои от които са силно токсични и, следователно, на първо място, са показани за приложение само при възрастни, второ, неспазване на правилата за използване може да увреди здравето или да причини редица странични ефекти.

Най-често срещаната и относително безвредна група инсектициди са пиретрините. Това са естествените вещества, съдържащи се в цветята на така наречената далматинска лайка.Те имат подчертан и неприятен мирис на вредители, които плашат въшки, осигурявайки ефективно, но безопасно лечение.

Втората подобна група е пиретроидите. Това са синтетични компоненти, които са подобни на пиретрини, но са създадени при лабораторни условия. Те също така имат ниска токсичност и са широко използвани. Съществуват и няколко други групи, например, органофосфорни съединения. В малки количества те са безопасни, но въпреки това лечението е подходящо само за възрастни, а бременните жени, децата и кърмещите майки, такива лекарства са противопоказани.

Форма на продукта

към обработката и изхвърлянето бяха не само приятелски и ефикасно от нитовете и въшки, но и възможно най-комфортно, трябва да бъдат взети под внимание при закупуване на средства за формата на освобождаването му.

В момента има няколко форми:

 • Шампоани. Тази форма е най-удобен и ефективен, тъй като всички такива продукти лесни за употреба, те са и пени и поради това напълно и равномерно разпределени както върху кожата на главата и през косата. В допълнение, повечето шампоани могат да се използват при възрастни и деца, дори при кърмещи или за бременни майки.
 • Спрейове. Използвайте ги, също е доста лесно, тъй като дори и с помощта на дозатор спрей ви позволява без усилие да сложи структура на цялата глава, включително и косата. Но ако лечението е по-лошо, тогава някои индивиди могат напълно да оцелеят и да останат в линията на косата, като продължават да се размножават.
 • Концентрирани емулсии. Концентрацията на активни вещества в такива препарати често е много висока, което прави лечението ефективно.Но не забравяйте за токсичността, но в този случай тя ще бъде доста висока. И ако не спазвате дозировката и правилата за употреба, можете да увредите здравето си или да предизвикате химическо изгаряне на кожата.
 • Кремове. За да се третират главните въшки с тяхна помощ, не е напълно удобно, тъй като не е лесно да се прилагат и разпространяват. В допълнение, повечето кремове са трудни и дълги, за да се измият, което създава допълнителни трудности. Но единственият плюс е един вид защита на скалпа от пресушаване (това често се дължи на излагане на токсични или корозивни вещества).
 • Гребенът. Въшките гребен има върху вредители изключително механично действие, което означава, че не ги убиват и да не са възпирани и буквално премахва косата и кожата на главата, т.е. гребен. Ако решите да използвате гребен, бъдете търпеливи, тъй като процедурата е доста продължителна и отнема много време. Но с правилния подход премахвате всички въшки. И ако се лекувате предварително с лекарство против педикулоза, тогава лечението срещу въшки ще бъде още по-ефективно.

Противопоказания

Много лекарства срещу въшки са само за възрастни. Има и такива, които са разрешени за деца, но въпреки това имат възрастови ограничения (повечето лекарства се допускат само от тригодишна възраст, но също така се допускат и от годината).

Възрастта не е единственото противопоказание. Също така в списъка често се включва периодът на кърмене и бременност. И някои средства са противопоказани при дерматологични заболявания (със състояние на локализация на фока на скалпа) и с кожни лезии. Лекарствата против комари под формата на аерозоли могат да бъдат забранени за употреба при астматици.

Преглед на някои инструменти

За да бъде по-лесно да направите избор, си струва да се запознаете с най-популярните инструменти. За удобство те се разделят на групи според формите на продукцията.

Ефективни шампоани

Най-ефективните шампоани срещу педициди:

 1. "Veda". Активният компонент е перметрин, по време на лактация и бременност лекарството е противопоказано. Нанесете този шампоан върху косата и скалпа в продължение на четиридесет минути, след което внимателно измийте с вода. И за да бъде третирането още по-ефективно, препоръчително е процедурата да се повтаря в седем или десет дни.
 2. "Pedilin" е лекарство, тествано във времето. Той съдържа две активни вещества, а именно малатион и тетраметрин. Ударът е сложен и зловредно, така че лечението е наистина ефективно. Също така сред ползите може да се отбележи възможността за приложение не само при възрастни, но и при деца на възраст от две години, както и в бъдеще и кърмещи майки.
 3. "Паразидоза". Активната съставка тук е фенотрин, и тъй като тя е безопасна, приложението е разрешено при деца (на възраст от 2 до 5 години), както и бременни и кърмещи. Противопоказанията включват свръхчувствителност към всеки компонент на лекарството. Използвайте проста: измийте главата си с шампоан, оставете я за пет до десет минути, а след 24 часа повторете тази процедура. Също така, лечението може да се повтори в рамките на една седмица.
 4. "Paranit" - почти естествен и следователно безопасно шампоан, като активна съставка в него е комплекс от минерални масла "Klearol", което блокира вредители дихателната система и по този начин причинява смъртта им.На главата това лекарство е оставено за десет минути, а след това просто се измива с течаща топла вода.
 5. "Удрям." Активното му вещество е често срещано и често се използва за борба с вредителите перметрин. Този шампоан може да се използва при деца, но е противопоказан в периоди на лактация и детероден.
 6. "Itaks" е безвреден и безопасен шампоан, защото неговата активна съставка е фенотрин, който няма ефект върху човешкото тяло. Поради тази причина, наркотикът е одобрен за употреба при възрастни и деца, както и при кърмещи и бъдещи майки.
 7. "LiceGuard". Трябва веднага да се отбележи, че научната ефективност не е доказана, но според някои прегледи шампоаните са доста ефективни, особено ако се използват заедно с други. Борбата срещу ницове и въшки се осигурява чрез намаляване на лепливостта на състава, с която вредителите се фиксират върху кожата и косата.
 8. "Chigia" съдържа перметрин, той може да се използва при лица от всички категории. Лекарството се прилага на главата в продължение на двадесет минути и се измива.

Спрейове

Когато избирате най-доброто средство за защита, обърнете внимание на такива съвременни подготовки като:

 1. Nyuda. Активната съставка е диметикон, а този спрей е противопоказан при кърмещи, бременни, а също и деца на възраст под три години. Прилага се на всички коси и кожа, докато не се хидратира напълно, и след четиридесет и пет минути се измива добре.
 2. "Pair plus" е ефективно средство за защита, тъй като в него едновременно три активни вещества: перметрин, малатион и бутиоксид pereonila. Децата на възраст под две години и половина не могат да се пръскат, както и астматици. Употребата по време на лактация и лагерите се извършва с повишено внимание.Напръскайте продукта на главата си и го измийте за десет минути.
 3. "Pediculum Ultra". Активното вещество е алкохол и трябва да изплаши въшки, но ефективността не може да се нарече висока. В допълнение, лекарството е противопоказано за кърмене и бременни жени, както и деца под петгодишна възраст.
 4. A-Par е доста токсичен, така че може да се използва само за лечение на неща, които са заразени с nits или въшки.

Емулсии

Главата педикулоза може да бъде лекувана със следните средства за педикулоза:

 1. "Foksilon". Активното вещество е бензилбензоат. Счита се за напълно токсичен и затова лекарството е противопоказано преди петгодишна възраст, с лактация и бременност, както и с кожни заболявания.
 2. "Медилис" е универсално лекарство, което може да се използва за борба с различни вредители, включително бълхи и кърлежи. Разрежда се с вода (за 1 ml от лекарството се приемат 83 ml вода) и се нанася върху главата в продължение на двадесет минути, след което се измива с шампоан. Такова лекарство е доста токсично, така че е противопоказано за бременни и кърмещи жени, лица под възрастта на мнозинството и всички хора, на които не е разрешен контакт с токсични съединения.
 3. "Avicine" се прави на базата на перметрин, но все още е забранено за употреба при кърмачки и бременни майки, деца под петгодишна възраст. 1 мл от продукта се разрежда в 100 милилитра вода и готовият състав се разпределя върху главата и остава върху него за двадесет минути, след което се измива.
 4. "Пълният маркс" е разрешен за употреба при деца на възраст над пет години, трябва да се прилага в продължение на десет минути. Активни компоненти: циклометикон и изопропилмерат.
 5. "MediFox" се прави на базата на перметрин.Употребата е разрешена дори при деца от една година. Но в периодите на лактация и бременност е необходимо да се внимава.

Таблети

Специални таблетки за орално приложение срещу въшки не съществуват, това е, във всички случаи се извършват само на местно външното третиране, и това е съвсем логично, тъй като те вече са намерени в тялото, а не вътре в нея. Но ако си припомним факта, че те се хранят с човешка кръв, можем да заключим, че ако неговите свойства (и съответно вкусът) се променят, въшките ще я изоставят и ще оставят главите си. Ефективността и рационалността на такъв метод все още не са доказани. И все пак в много редки случаи лекарите предписват хапчета, които имат общ антипаразитен ефект върху организма и вероятно оказват влияние върху вкуса на човешката кръв.

Кремове

Постъпления от въшки за деца и възрастни под формата на кремове:

 • "Никс", одобрен за употреба в кърмене, деца и бременни жени, активната съставка е перметрин.
 • "Nittifor" също се прави на базата на перметрин, но през периодите на носене и лактация не се препоръчва употребата му.

Крещи

Можете да третирате главата въшки с помощта на гребен. Преглед на най-популярните средства за педикулоза от този тип:

 • Гребенът "LiceGuard" има чести зъби, които позволяват да се перат вредители.
 • Гребът "Nit Nitrate" също е отличен при премахването на въшки от косата.
 • Гребен "Robi Comb". Тази мида не само изважда вредителите, но и ги разрушава чрез слабо зареждане на тока. За хората те са безопасни, но убиват въшките.

Указание: Желателно е да се използва всеки гребен след прилагане на лекарството, което ще направи лечението по-ефективно.

Което означава, че избирате, било то гребен, шампоан или спрей, спазвайте правилата за прилагане в повече с въшки!Не забравяйте и за противопоказанията за педикулоза за деца и бременни жени.