Ефективні шампуні від вошей і гнид

Грудень 2018

Відео: Paranix - Захист від вошей (Грудень 2018).

Anonim

Разнообразие от лечения се използват за лечение на педикулоза, но шампоанът от въшки и нишки е много популярен. Можете да използвате "Веда" или дори "Ливада", но има и други еднакво ефективни лекарства.

Предимствата от използването на шампоани

Предимства на използването на средствата срещу нита и въшки в тази категория:

 • Всеки шампоан, дали "Поляната" или "Веда", много лесен за използване. Достатъчно е просто да си измиете главата, да оставите съединението на косата си за известно време и след това да я измиете добре.
 • Повечето от инструментите в тази група имат доста достъпна стойност.
 • Купете шампоан (включително "Ливада" или "Веда") може да бъде в аптеката и това е много удобно.
 • Такива препарати са безопасни, защото концентрацията на активните съставки в тях е в рамките на нормалния диапазон.
 • Противопоказанията са малко. Много шампоани срещу педикулоза са разрешени за употреба в детска възраст и най-рано.
 • Има и малко странични ефекти, почти всички лекарства в тази категория, като например шампоан "Ливада" или "Веда", се понасят добре.
 • Ефектът се забелязва след едно заявление, повечето от които умират, а останалите се разрушават при повторно нанасяне.

Какво да търсите при закупуване на

За да изберете ефективен шампоан от въшки при купуване, трябва да имате предвид следните критерии:

 1. Композиция. Най-често инсектицидите се използват като активни съставки.Най-безопасните са естествени, получени от пилетрини от къдроглав лайка и техни изкуствени колеги пиретроиди. Но могат да се използват и други вещества, например натурални масла или растителни екстракти.
 2. Противопоказания и свързано с възрастта лечение. Ако планирате да лекувате педикулоза на дете, след това се уверете, че избраното лекарство може да се използва в детска възраст. Списъкът от противопоказания може да включва периоди на кърмене и бременност, увреждане на кожата или дерматологични заболявания.
 3. Срок на съхранение. След изтичането на срока им, всяко средство срещу ниц става неефективно или дори опасно и просто няма да вземе въшка.

Кой шампоан да избере

Кой шампоан против въшки да избере? Преглед на най-популярните средства за педикулоза:

 1. "Веда - 2". Основният компонент е перметрин. По-старата версия е шампоан Веда от въшки, но е почти невъзможно да се срещне с него. Противопоказания са свръхчувствителност, период на кърмене, увреждане на кожата. Когато е позволена бременност, но с повишено внимание.
 2. "Итахс". Активното вещество на този агент е фенотрин и то също е безвредно. Противопоказанията включват само свръхчувствителност към съставните компоненти. При бременност, в детска възраст и по време на кърмене, заявлението е разрешено.
 3. "Pedilin" е изпитание, изпитано по време и не от едно поколение. Състои се от два инсектицида: малатион и тетраметрин. Те също така са безвредни, така че употребата им е разрешена при лица от всички категории, включително кърмещи и бременни жени, както и при деца над 2 години.
 4. Шампоан "Ливада". Въпреки че е предназначена да убива бълхи при кучета и котки, някои решават да я прилагат.Тя е безопасна и ефективна, така че бързо премахва ницове и въшки, без да навреди на здравето. Това лекарство, подобно на Веда-2, съдържа перметрин. Но тъй като инструкцията се отнася само за животни, е по-добре да не се използва шампоан "Lugovoi" за лечение на хора от въши.
 5. "Хигиа". Активният компонент на шампоана от въшки е представен от безопасен перметрин и следователно този агент няма почти никакви противопоказания, единствената е непоносимостта към веществата.
 6. "Паранит" е естествено средство за защита, при което комплексът "Cleareol". Състои се от натурални масла, включително анасон. Влизайки в тялото на паразитите, тя блокира дихателните им органи, в резултат на което се случва неизбежна смърт. Шампоа не трябва да се използва по време на бременност, по време на кърмене.
 7. "LiceGuard" е напълно естествено лекарство, но ефективността му не е научно доказана. Производителите казват, че лекарството елиминира педикулозата поради факта, че намалява лепливостта на състава, който фиксира ниц върху косата.
 8. "Паразидозата" се прави на базата на фенортрина и е напълно безвредна, така че употребата й е разрешена по време на кърмене и носене, както в детството. Противопоказанието е единственото и то е непоносимост към основното или спомагателното вещество.
 9. "Knock" се прави на основата на най-разпространения и безвреден инсектицид permethrin. Прилагането в детството е разрешено, но кърменето и бременните жени от употреба трябва да се въздържат.
 10. "Pediculum Ultra". Активната съставка е анасоновото масло, противопоказанията и страничните ефекти са малко.

Как да използвате

Как да използвате шампоани от въшки и нишки?

 • Първо, трябва внимателно да проучите информацията върху опаковката или приложените инструкции за употреба. Спазвайте всички указания в него: еднократна доза и време на излагане.
 • Главата трябва да бъде навлажнена. След това се прилага шампоан и добре пени.
 • Лекарството трябва да се остави върху косата за около десет минути (точното време ще бъде посочено в инструкциите), след което да се изплакне обилно.
 • След това малко изсушена, но все още влажна коса трябва да се пени със специален гребен срещу въшки и ницове или конвенционален гребен с често разположени зъби. Това ще премахне оцелелите или вече мъртви насекоми.
 • След една седмица е препоръчително да се повтори лечението, за да се унищожат нишките и въшките, оставени на косата, както и новите яйца за люпене.
 • Ако се чувствате неприятно след приложението, веднага измийте шампоана. Най-вероятно това не ви подхожда или не предизвиква развитие на алергична реакция.
 • За да избегнете неприятни последствия, можете предварително да тествате шампоана на китката или лакътя. Нанесете малко количество и наблюдавайте реакцията на кожата си поне за няколко часа. При липса на неприятни симптоми можете да започнете пълно лечение.
 • Да не се допуска проникването в състава на устата и очите. Ако това се случи, изплакнете обилно с вода.

Изберете най-ефективния шампоан и го използвайте правилно, за да се отървете от въшките.