Ефективна боротьба разом з фенаксіном від тарганів

Січень 2019

Відео: Ефективні методи боротьби з целюлітом (Січень 2019).

Anonim

Всеки, запознат със ситуацията, когато къщата има неприятни съседи под формата на хлебарки. Наркотикът, наречен фенаксин, е известен със своята ефективност в борбата с хлебарки и други вредители в продължение на много години. Като част от средствата е с вещество, наречено malatinon, която действа избирателно, тоест, за определен вид паразити.

Как да не допуснем грешка при избора?

На рафтовете на специализирани магазини може да се намери само на две средства с подобни имена: Fenaksin и Fenaksin Plus. Наличието на крайна точка "плюс" във второто лекарство не показва по-силен ефект. В действителност, разликата е под формата на: Fenaksin - прах Fenaksin Plus - пелети. Първият е предназначен за обработка на апартамент или къща, а вторият - за селскостопански цели.

Ако сте срещнали лекарството в гранули, не бързайте да го купите. В края на краищата, предимството на прахообразната форма е, че токсичното вещество може да се придържат към бика и краката на хлебарка и твърдите пелети - не.

Продуктът се продава в малки опаковки за еднократна употреба и в големи обеми до 10 килограма. Много е изгодно да закупите големи опаковки за предприятия, където е необходимо да се обработват повече от десетки квадратни метра.

За и против

Абсолютното предимство на фенаксин е неговата разумна цена.Една малка чанта ще ви струва по-малко от 40 рубли. Достатъчно тежък аргумент в полза на инструмента, като се има предвид цената на други съвременни средства от хлебарки.

Друго предимство е относителната безопасност на лекарството. Ако спазвате предпазните мерки и стриктно спазвате инструкциите за употреба, рискът от отравяне или алергия се равнява на нула.

Прахът няма неприятна миризма, за разлика от много средства от хлебарки. Острата миризма е най-честият признак на много инсектициди. Фенаксин няма такива проблеми.

Прахообразната форма позволява употребата на заразени хлебарки като средство за борба със своите ближни. Отровната субстанция прилепва към лапите и корема, а емблемите, без да го знаят, паразитът предава отрова на други индивиди.

От недостатъците потребителите често се позовават на ефективността си само в случай на борба с малък брой насекоми. Ако апартаментът има много "наематели", този прах ще осигури само временно съдействие.

Също така, фенаксинът не може да унищожи яйцата, поставени от хлебарки, което води до безкраен поток от вредители в къщата. Пукнатини по стените и други изолирани места, където могат да бъдат скрити хлебарките, не могат да бъдат третирани с този инструмент - това също е голям недостатък.

Съставът включва борна киселина под формата на прах. Това показва, че действието на праха се изчислява само за хлебарки. Киселината прониква в хлебарките през отворите в хитиновото покритие и умира от дехидратацията. На дърветата и други кръвосмукващи същества отровата няма да работи. За тях трябва да закупите по-универсални лекарства.

Как да го използваме правилно?

Ако сте купили малък пакет от фенаксин, просто правете малки дупки в него и разпръснете праха в местата на задръстване и придвижване на хлебарки. Най-добрият вариант ще бъде лечението на помещения около периметъра. Особено внимание трябва да се обърне на обратната страна на килимите, мека мебел, пространство близо до кошчето и други повърхности, на които насекомите най-често се движат.

При провеждането на процедурата е необходимо да се вземат предпазни мерки, за да се избегнат алергичните реакции и проникването на прах в очите, устата и другите части на тялото. За да направите това, трябва да използвате гумени ръкавици, очила, респиратор или медицинска маска, подходящо е и марля. Децата и домашните любимци трябва да бъдат отведени от апартамента по време на лечението. След края си свалете дрехите си и ги изпратете до миенето, ръцете и лицето, за да се измиете добре със сапун.

Стаята трябва да се остави за около ден, след това да се отстрани прахта от всички налични места. Всички повърхности, които трябва да се третират, трябва да се измият обилно със сапун / сода. Апартаментът трябва да бъде вентилиран. Продължителността на лекарството е около 4 седмици. Ако първият опит не даде значими резултати, най-добре е да повторите процедурата един месец по-късно или да комбинирате фенаксин с други инсектициди. Например, с аерозоли или гелове.

В борбата с тези вредители е необходим цял комплекс от мерки, целящи унищожаването им. На първо място, необходимо е да се направи мокро почистване, за да се гарантира, че няма останали трохи на пода и други повърхности, които служат като храна за паразитите. Спалното бельо трябва да се измие с гореща вода.

Струва си да се помни, че хранителните продукти трябва да се съхраняват в запечатана опаковка и също така да се избегне изтичането на тръби. Хлебарките могат да живеят без храна в продължение на около месец, но без вода, не повече от една седмица.