Дієве ультразвукове засіб від мишей і щурів

Грудень 2018

Відео: Як боротися з паразитами в домі? | Ранковий гість (Грудень 2018).

Anonim

Ултразвукът от плъхове наистина помага Малките гризачи се опитват да се заселят до човек. За да намалите броя им, използвайте лекарството за мишки и плъхове за ултразвук. Такива устройства са представени с различни опции, които ви позволяват да изберете правилния модел в съответствие с условията на работа.

Принцип на действие

Ултразвукът от плъхове наистина помага, благодарение на способността на устройството да излъчва звукови вълни с определена дължина. Човешките сетива не се възприемат, което означава, че тази техника няма отрицателно въздействие. При плъхове и малки гризачи обаче ултразвукът понякога е непреодолима пречка, тъй като излъчените вълни засягат нервната система на вредителите. Това засяга поведението на животните - те стават неспокойни. Под влиянието на ултразвук гризачи напускат жилището.

Въпреки това, тези устройства имат свои собствени характеристики:

 • звуковите вълни, излъчвани от устройството е включено;
 • ултразвук не прониква през препятствия (стени, мебели) и мека повърхност (дивани, столове, килими) абсорбират радиация;
 • , някои устройства са по-ефективни, защото те могат да се промени автоматично колебанията височина на звукови вълни, така че гризачите не разполагат с време, за да свикне с отрицателен фактор;
 • , когато мишките са напуснали жилището, ултразвуковото устройство трябва да бъде изключено, тъй като то не се използва за предотвратяване появата на малки животни;
 • като се вземат предвид функционалните характеристики на ултразвукови вълни Repeller (не проникват през бариерата), препоръчваме да се инсталира такова устройство във всяка стая.

Такива устройства се предлагат в различни версии, като ви позволява да изберете най-подходящия модел в съответствие с условията на работа

Не толкова отдавна такива устройства занаятчии се събраха с ръцете си от отпадъчни материали. Днес ултразвуковите репелектори за гризачи са проектирани в различни дизайни и се различават по размер, параметри и ниво на ефективност. Някои устройства успоредно с ултразвук излъчват електромагнитни вълни, които свободно проникват през различни бариери. Единственото изключение са металните предмети / повърхности.

Можете да срещнете страх от гризачи и насекоми. Ако тези устройства са ефективни срещу плъхове и мишки, те няма да се отърват от мравки или хлебарки. Това трябва да се има предвид, ако едно универсално устройство е избрано от различни вредители.

Най-добрият лек за гризачи (видео)

Предимства и недостатъци на

Като се има предвид ултразвуков Repeller като основно средство за борба с малките гризачи, трябва да се обърне внимание на неговите положителни качества:

 • Безопасност за хората;
 • устройството може да се използва в дома, където има котки или кучета, но ако живеете домашни плъхове или хамстери, Repeller на базата на ултразвук не може да се използва, тъй като устройството може да повлияе на тяхното поведение;
 • продължително действие на устройството: гризачите няма да се върнат в къщата дълго време, където са преживели силен стрес;
 • Висока ефективност при борба с плъхове и мишки.

Освен това, ако използвате ултразвукови плашила, не е нужно да се занимавате с проблема да се отървете от мъртви животни. Има недостатъци в тази технология:

 • висока цена, която е особено забележима, ако трябва да купите няколко инструмента наведнъж;
 • ограничения за употреба, които се дължат на функционални характеристики (вълните не навлизат в препятствия).

Въпреки твърденията на производителите, че ултразвукови устройства са сред най-ефективните средства срещу гризачи, тази техника не винаги работи ефективно

Грешка при прилагане

Въпреки че производителят твърди, че това ултразвукови устройства са едно от най-ефективните средства срещу гризачи, тази техника не винаги работи ефективно. Има няколко причини за това:

 1. Лошо качество на устройството. Като правило, можете да се изправите пред това, когато купувате продукти с ниска цена. В този случай възпиращото устройство изглежда добре, но всъщност не излъчва звукови вълни с необходимата дължина. В резултат на това мишки и плъхове продължават да доминират в дома.
 2. Неправилно място за инсталиране на устройството. Трябва да се има предвид, че ултразвукът не прониква през стените. Това означава, че дори и за едностаен апартамент може да отнеме 2-3 устройства. Всичко зависи от това дали вратите са инсталирани във всяка стая (в кухнята, в залата), както и от обхвата на репликатора.
 3. Ниските температури могат да повлияят неблагоприятно на ефективността на такова оборудване. В по-голяма степен това се отнася за автономни устройства, които функционират от батерии. Електрическите устройства, които работят от мрежата, са по-надеждни.
 4. Нарушаване на правилата за работа. Преди да използвате репликатора, прочетете инструкциите. Обикновено се препоръчва да работи устройството без прекъсвания в продължение на няколко седмици, след което е необходимо временно да го забраните.
 5. Капанът и всякакъв вид стръв не бива да се използват едновременно с репелера. Действието на тези средства е противоречива, тъй като в първия случай има привличане на гризачи и ултразвукови Repeller, а напротив, да допринесе за тяхното отстраняване от помещенията.

Необходимо е да се помни, че ултразвукови вълни не преминават през стени

Избор на място

Необходимо е да се помни, че ултразвукови вълни не преминават през стени. Инсталирайте тази техника на места, където живеят мишките. Понякога е лесно да се изчисли местоположението на гризачите чрез външни признаци. В същото време мишките се наблюдават в значителни количества, развалени продукти и неща, хартия.

Ако не е възможно да се знае точно къде гризачи предпочитат да живеят, можете да отидете на този трик: преди вечер пада на пода в малки количества, разпределени в брашно или друг лек прах сутрин от наличието на следи може да се намери, където често тези животни. Трябва да сте подготвени за факта, че ултразвуковото устройство ще действа незабавно. Първите резултати са видими за около 7-10 дни след започване на работа на уреда

Преди да си купите вземе предвид големината на помещението

Избор ултразвуков Repeller от параметри

На първо място, трябва да се определи вида на устройството. Средства за мишки и плъхове в няколко изпълнения, представени ултразвукови

 1. Устройства, които работят в мрежата (220).
 2. Самостоятелни устройства. Те са разделени на две категории: функциониране от батерии и батерии.
 3. Универсални модели. Те осигуряват възможността да преминат от офлайн към стационарни (от мрежата).

Моля, имайте предвид, че силата на аудио сигнала зависи в голяма степен от източника на захранване, който е свързан. По този начин средствата, работещи от мрежата, са най-надеждни, защото произвеждат най-силното лъчение. Същото може да се каже и за устройства, които работят с енергия от батерията. Моделите на устройства, работещи с батерии, обаче са по-ниски от разглежданите по-горе устройства, тъй като в този случай нивото на излъчвания сигнал е значително намалено.Това се дължи на енергоспестяване, което позволява да се работи с устройството в продължение на 3 седмици при такива параметри.

Размерът на стаята се взема предвид и преди покупката. Купеното устройство трябва да покрива цялата площ на затвореното пространство, в противен случай мишките ще се преместят в неподходящия обект. Обърнете внимание на параметъра, като обхват на работна честота. Някои варианти могат да функционират при ниски температури, например моделът Spectrum, Tornado Sonar.

Трябва да се обмисли възможността за ултразвуково излагане на домашни любимци. Чужди продукти от тази група излъчват ултразвук, безопасен за котки и кучета. Някои домашни устройства оказват отрицателно въздействие върху домашните любимци, което трябва да бъде изяснено предварително. Необходимо е също така да се вземе предвид възможността на гризачите да свикнат с радиация. Днес можете да купувате модели на репелери, които произвеждат ултразвук с определени параметри, които, комбинирани с промяна в честотата, не позволяват на мишките и плъховете да свикнат с генерирания сигнал.

Ултразвуков тест за копиране (видео)

Преглед на UZ Repeller за гризачи

Възможно е да изберете устройства за употреба в домашна или индустриална среда. В първия случай покритата площ ще бъде по-малка, във втората - тя ще достигне 1000 м². Популярни модели:

 1. GRAD A-550UZ. Обслужваната площ - 550 квадратни метра. Възможно е да се променят параметрите на радиация, които ще предотвратят използването на гризачите за сигнала. Устройството работи правилно от различни източници на захранване - мрежово напрежение, батерия, батерии. Цената е 2500 рубли.
 2. Typhoon LS 600. Устройството се захранва от мрежата и покрива малка площ - 100 м², което е достатъчно за обслужване на частни къщи или апартаменти.Това е един от онези изплашители, които работят с широк температурен диапазон -15 … + 45 ° C. Цената е 1100 рубли.
 3. Tornado 200. Препоръчва се да се постави на ниво от 1,5 м от подовата повърхност. Устройството функционира от мрежата. Обхватът на излъчваните честоти: от 18 до 70 kHz. Поддържа площ до 200 м², работи при температура от -40 … +80 ° C. С такива параметри цената е приемлива - 1600 рубли.
 4. Хоук 300. Това е друг модел на репелер, предназначен за поддръжка на жилищни сгради, гаражи, складове и други помещения. Районът, обхванат от устройството, достига 300 м². Цената е 1900 рубли.

Устройството функционира от мрежата

Освен това има и автомобилни устройства, които отблъскват гризачите. Те обикновено функционират от мрежа или батерия. Тази техника не е много силна. Ако стационарните домашни репеленти консумират средно 9-10 W, автомобилните устройства имат по-ниска консумация на енергия от 0,03 W. В същото време те не са по-ниски от стационарната техника по отношение на параметрите на радиация. Обслужващата площ е много по-малка - до 10 м², което е достатъчно, за да предпази колата. Температурният диапазон също е широк, тъй като автомобилното устройство се използва както в студено, така и в топлина - при температура от -15 … + 40 ° С. Цената на такова оборудване е в диапазона от 1000 рубли.