Яйця постільних клопів

Грудень 2018

Відео: Признаки заражения постельными клопами, где искать и как уничтожить (Грудень 2018).

Anonim

дървеница яйца са учудващо издръжливи инкубатор за ларви. Защитните свойства на черупката задържат потомството от почти всички ефекти, осигуряващи непрекъснато и широко разпространение на паразити. Борбата срещу бъговете ще бъде неубедителна, ако не намери начин да унищожи овулацията.

Как изглеждат яйцата на паразитите?

Яйцето на бъбрека е продълговато, леко извито капсула, подобно на оризовото зърно. В края има дупка, покрита с капак, през който се раждат ларви. Размерът на яйцето не надвишава 1 мм. Блестящите полупрозрачни зърна имат млечно-бял оттенък, но могат леко да се превърнат в жълто с времето.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии със 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

Къде се полагат?

Женските бъгове лежат в изолирани, недостъпни места. Една зидария се състои от 5-10 яйца, а женските се опитват да намерят всеки съединител на ново скрито място, за да предпазят птицата от случайно или умишлено унищожение. Важно е мястото на зидарията да е топло, сухо и тъмно. Обикновено овипозата се появява директно близо до източника на хранене - на същото място, където живеят ларви и зрели индивиди.Любимо място е бъговете заселват човек легло, но с разширяването на насекомо носливи местообитание може да се намери в много други уединени места, а именно

  • Под перваза на прозореца в радиатор;
  • В пукнатини на дървени мебели (особено ако повърхността на дървото не се обработва);
  • В гънките на мека мебел;
  • В дълбините на електронните или битовите уреди;
  • Във вентилационните отвори, под первази, тапети или килими;
  • Между страниците на книгите, зад рамки за картини или по грешни шевове на дрехи.

Яйца от дървеници могат да бъдат прикрепени към всякакви, дори вертикални повърхности. Женската при снасяне разпределя специална вискозна секреторна субстанция, която пропуска отложените яйца. Това вещество позволява яйцата да се прикрепят здраво към всяка повърхност, благодарение на лепилото и способността си бързо да се втвърди под въздействието на въздуха.

Колко време трае инкубационният период?

При благоприятни температурни условия (при 35-37 градуса) яйцата на бъбреците се развиват в рамките на 4-7 дни след полагането. При температура 10-20 градуса под развитието на ларвите в черупката на яйцето ще се простира до един месец. По-неблагоприятните условия (под +10 и над + 45 градуса) могат да забавят зреенето на ембрионите до 3 месеца.

По време на инкубационния период ларвите на лешоядите са сигурно защитени от яйчния черупки от негативните ефекти на околната среда или човешкото влияние. Повърхността на яйцето защитава плода от въздействието на пестициди и вредни температурни промени. Обвивката на яйцето е удароустойчива и не позволява въздухът да премине и поддържа температурата, необходима за зреене.Следователно овипозата е почти неуязвима за повечето видове унищожаване.

Как да се унищожи яйцата на бъгове

Зареждане …

Яйца грешки в въси килим

Благодарение на защитните свойства на методите за мембранни за справяне с яйцата на паразити чрез химически средства за недействителен. Но на този етап на развитие, насекомите имат други слабости, например, те не търпят висока влажност и температури под -20 и над +70.

Има 3 начина за самоунищожение на яйцата:

НАШИТЕ ЧИТАТЕЛИ ПРЕПОРЪЧВАТ! За да се отървете от клането, нашите читатели съветват репелера за отстраняване на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

  • Механични;
  • Химически;
  • Термично.

Механичният метод включва ръчното унищожаване на яйчни бъгове. Този метод не се препоръчва поради неговата неефективност.

Химическият метод се състои в унищожаването на яйца с бъбреци с инсектицидни средства. За успешното му внедряване е необходимо внимателно да се избере лекарство, тъй като много от тях не са ефективни за яйцата.

Важно! В борбата с бъбреците от леки яйца от пестициди е целесъобразно да се използват само микрокапсулирани средства. Въпреки съпротивлението на яйцепозицията на химически препарати, такива лекарства могат да повлияят на намаляването на популацията на дървеници, причинени от тяхната активност в продължение на много месеци. Наркотиците засягат новоизлюпените бъгове, които не позволяват тяхното възпроизвеждане.

Термичното разрушаване включва използването на висока температура.За да направите това, трябва или да лекува апартамент с вряща вода, или специален топлинен пистолет (те се използват за монтаж на опънати тавани). С оглед на факта, че използването на топлинен пистолет носи определена степен на риск и невинаги е налице, нека разгледаме по-подробно унищожаването на яйца от дървеници с вряща вода с вряща вода. За да направите това, е необходимо да се обработват пукнатините зад дъските, дивана, матрака и други места на овулация с вряща вода.

Съвети! Разтварят се терпентин (15 ml) и керосин (20 ml) в 150 ml вряща вода и незабавно се третират местата на овулация. Такава смес ще има както топлинни, така и химически ефекти върху яйцата на бъговете.

Повторете процедурата е желателно няколко пъти с интервал от една седмица. Това гарантира пълно унищожаване на бъдещата популация на вредителите.