Лосині паразити або воші небезпеку для великих тварин

Грудень 2018

Відео: Вши в волосах. Парикмахерам не смотреть. (Грудень 2018).

Anonim

гъбари често събират в гората не само гъби и горски плодове, но и представители на животинския свят - кръвосмучещи насекоми. Гората може също така да даде на човек такива пиячи на кръв, като елски въшки или елени кръвопийци.

Този вид паразит има различни имена:

  • въшки елен
  • лос отметка
  • Fly лосове
  • лосове въшка

Habitat и произход лосове въшки

Тяло гора красив - елени и лосове живеят много насекоми. Елк мухата получи името си от своите хлебопроизводители - представители на семейство елени. Въпреки че тези насекоми често се срещат в козината на лисици, кучета, вълци, мечки и глигани, по-голям брой от тези кръвопийци живеят на големи животни.

Голям брой елски въшки живеят в Сибир, Северен Китай, скандинавските страни и в Северна Америка. Те стигнаха до Америка чрез емиграция. Новгород, Псков, Владимир, Твер и други региони на Русия също имат лозни бълхи в горите си. Популациите на семействата на елени и елк в тези места са доста големи, затова този вид паразити живее и се умножава по тях.

Резиденцията на еленските въшки е висока трева и листа от храсти. Атаката срещу техните бъдещи домакини се извършва на сухо, безветрено време.

Описание на елени кръвосмучещи въшки

Fly паразити, наречени такива, защото на гърба на малките си криле.Но това е единствената прилика с истинските мухи. Как изглежда един вид лопатка, обикновен човек не знае. Описание на външния им вид може да се намери в енциклопедии или в интернет.

Feature лосове бълхи, че емигрант в нов хост, той нулира си крила и крака коса вкопчил достатъчно здраво. След като приключи тези действия, тя става много като кърлеж, макар и да не е роднина.

Ельовката има плоско тяло с дължина от 3 до 4 мм и ширина 2 мм. Оцветяването му е светло кафяво, в някои случаи по-тъмно.

Когато кръвоспиращите се хранят с кръвта на жертвите си, тялото им се разтяга в зависимост от количеството на течностите, пияни. Остри нокти на здрави и здрави крака им помагат да седят здраво по линията на космите на животните. На голямата глава има 2 очи отстрани и 3 от центъра. С доста остра пробокса, пробиват гъстата животинска кожа, за да стигнат до кръвта. Крилата, разположени на гърба, достигат дължина 5-6 mm.

Жертви на атаки срещу елхи

Има много случаи на атаки на тези паразити върху хората. Нападат голяма голяма фигура в тъмни дрехи. Ако детето или човек премине в леки дрехи, те атакуват по-рядко. Елени въшки като природни тъкани, които преминават топлината, но те не се нуждаят от синтетика. Deer въшка е доста опасно за едрите бозайници, както е в контакт с косата тя веднага прекъсва крилата си в основата, че не е възможно да се промени друг хост.

Инсектите, хапещи жертвите си, пият кръв, след което търсят потенциален партньор за чифтосване. Храни се около 20 пъти на ден и пият 1, 5 литра кръв.Жената, която яде 15 дни, вече може да произведе потомство.

През зимата екземпляри от възрастни жени раждат потомство до началото на пролетта. Те раждат незабавно да живеят пред какавидите, с размери от 3 до 4 мм, които впоследствие се втвърдяват и падат на земята. На тялото на неговия хляб, женската е около 30 потомци, които до есента се превръщат в възрастен кръвопиец. Лъските кърлежи, които не са намерили семейство, умират от зимата. Те не са носители на енцефалит.

Опасност от ухапване на елхови въшки за хора

Хората са случайни жертви на кръвта на елени. Човекът възприема тези насекоми като обикновени мухи. Хората хапят лоши въшки много болезнено. По принцип техните ухапвания падат на открити места, като врата и долната част на главата.

За хората езерни въшки не са опасни, но след разходка в гората трябва да тествате дрехите и отворените части на тялото добре. Косата е по-добре да се грее с малък гребен. Хората възприемат ухапването на тези паразити по различни начини. Някои изобщо не ги усещат, а други възприемат такива ухапвания много болезнено. Bites се случват на човешкото тяло, и поотделно:

  • има червени петна
  • в няколко дни се появяват отоци
  • има силен сърбеж

Ако хората са изложени на повтарящи се пристъпи на тези насекоми, болката става по-тежка.

Има 3 причини опасност лосове въшки за хората:

  1. Когато има огромна популация от елени въшки, те могат да атакуват до 200 лица, на човек.
  2. Когато ударите жертвата, те се качват на открито тяло или коса и живеят там, докато не ги намерите.
  3. В началото един ухапан човек не може да открие признаци на въшка.След 3 дни те ще се покажат в най-голяма степен.

Чувството, че ухапванията на тези същества не се нуждаят от паника. Местата, където трябва да се лекуват ухапвания със специални лекарства. Зелето не се размножава върху човешкото тяло и не носи инфекциозни заболявания, така че можете безопасно да живеете, без да се страхувате от опасните последствия от това взаимодействие с елховите въшки. Основната защита срещу ухапването на тези паразити ще бъде синтетичното облекло и отсъствието на отворено тяло.