Ефірна олія полину для боротьби з квартирними комахами

Грудень 2018

Відео: Баттер для тіла "Лляна олія" Джерелія (Грудень 2018).

Anonim

Маслото или настойка от пелин може да се намери в продажба в аптеките и на етерично масло от пелин пазари и други растения - ефективен инструмент за борба всички видове домашни насекоми. Прилагайки го, трябва да се помни, че подготовката на пелин не убива насекоми, но ги плаши.

Пелин от древна Русия до наши дни

В старата Русия по време на епидемия бе решено да се лежеше на пода на пелин билка за дезинфекция на помещения, и препарат против насекоми. Но в обичайното време тази билка била неразделна част от селския начин на живот.

Беше решено да се направи метли от прясно окосена пелин и ще ги окачите навсякъде в хижите, да се отървете от дървеници, бълхи, хлебарки, мравки.

пелин миризма генерира пари на етерични масла от растения или прясно окосена повърхности-измити с разтвори на техните екстракти, е приятно за един човек, той припомня аромата на лятна поле

прането се измива в отвара от това растение, за да се отървете от въшки. Пелинът е бил поставен в складовете на книги и ръкописи, за да предпази хартия от вредители и гъби. В стадий по същия начин, защитени от насекоми домашни любимци. В градината и зеленчуковата градина това растение беше използвано за борба с гъсеници.

Това свойство на пелин е познато не само от хора, но и от птици. Много от тях влачат палци от пелин в гнездата си, за да се освободят от кърлежи и бълхи.Скача на хищник прави гнездата изцяло само от пелин.

Специфичната миризма на бълхи от пелин отблъсква, но не убива. Дори и да постави на насекомите директно в пелина на лъча, те ще бъдат живи

Етерични масла срещу вредители и паразити

Трябва да се отбележи, че за очакваното въздействие на билките, използвани за контрол на насекоми се постига чисто за сметка на етерично масло. Ето защо, опитвайки се да управлява паразитите пелин, предварително изсушен, няма смисъл. Маслата от нея са се изпарили отдавна.

В Крим от древни времена се научили да направите и използвате древните гръцки рецепти за аромат етерично масло от пелин. Дезинфекцира въздуха, дължащ се на наличието на карбонилни съединения и алдехиди в състава.

Но не само пеленото масло има тези свойства. Aromakuritelnitsu може да се зарежда през нощта и капки от босилек масло, лимон, лавандула, и насекоми, не пречат на спокоен сън. Добро използване за тази цел на смес от масла от здравец, лавандула, Arborvitae, карамфил в равни пропорции. Кое от етеричните масла е най-подходящо във всеки случай?

пелин масло помага срещу дървеници не е по-лошо от най-популярните домакински химикали

За всеки вредител на техните средства за

е най-ефективен в борбата срещу хлебарки евкалиптово масло с мухи - босилек и евкалипт, с мравки - смес от масло от лавандула и мента , Отивате в гората през нощта, и да вземе aromomedalon подправена с капки от етерични масла, споменати. Той ще спаси от кръвопийците в палатката. Публично тяло втрива с разтвор на 4 капки от туя масла от лавандула, здравец, карамфил, разредени в една супена лъжица бадемово масло.При отсъствието на последното се използва слънчогледово или зехтин.

Трябва да се помни, че естествените етерични масла имат дезинфекционен ефект, а не синтетичните аналози.

В Крим от древни времена се научили да направите и използвате древните гръцки рецепти за

Средства от молци

Активна аромат етерично масло от пелин Всяка домакиня знае, че мол успешно се вкореняват дори и в най-чист, добре поддържан и стерилен кухнята.

Оставя яйца в брашно и зърнени храни, сушени плодове, чай и ядки. С удоволствие, яде тези продукти, правейки ги неизползваеми.

В топлите месеци на годината от молци в кухнята с помощта на прясно набрани пъпки пелин се комбинира с карамфил и дафинов лист. С настъпването на студеното със същата цел може да се уреди в шкафовете отворени буркани пелин масло, измиване на подове и мебели вода, смесена с етерично масло от градински чай, или бульон.

Страната е широко известен като средство за борба с молци сушат лавандула, които понякога се продават на пазарите под формата на торбички от нарязан трева. Вместо това, те може да се разшири в ленен дрешник парчета от твърда материя, напоени с няколко капки етерично масло от лавандула или розово дърво, пачули, босилек, лимон, мента, кедър, градински чай.

Трябва да се отбележи, че за очакваното въздействие на билките, използвани за контрол на насекоми се постига чисто за сметка на етерично масло

Постъпления от бълхи за домашни любимци (видео)

експулсирането на въшки използване аромат

смеси от седем капки етерично масло (като мащерка) и една супена лъжица шампоан е достатъчно, за да обезкуражи зловреден лов насекоми да се установят в скалпа.Тази смес трябва да бъде внимателно смазана глава, особено зад ушите и задната част на главата. След 15 минути сместа трябва да се измие и да се пени. Тази процедура трябва да се прави всеки ден осем пъти.

Маските от отвара от пелин ще помогнат за премахването на въшките. Течността се прилага върху косата и скалпа. След това се поставя качулка на главата за един час. След експулсирането на въшките се препоръчва редовно да се навлажнява главата с вода, като се добавят етерично масло от пелин.

Можете да прочетете статия за въшките.

Етеричното масло от пелин и други растения - ефективно средство за борба с всички видове домашни насекоми

Борбата с бъгове

пелин масло помага срещу дървеници не е по-лошо от най-популярните битова химия. Пелин етер се добавя към водата и се измива с вода, мебели, панели, рафтове, подове.

Тази операция трябва да се повтаря всеки ден, докато проблемът не бъде напълно решен, така че къщата винаги има силна миризма на пелин.

Можете да научите как да откриете гнездо от дървеници и да се отървете от него.

Млякото за сажди отблъсква бълхите

Специфичната аромат на пелестините бълхи се плаши, но не убива. Дори ако поставите насекоми направо в куп пелин, те ще бъдат живи. Просто се опитайте да напуснете неприятното място възможно най-скоро. За да отблъсне бълхите, пелинното масло се излива в чаши или чаши и се поставя на места, където насекомите могат да проникнат.

пелин миризма генерирани пари на етерични масла от растения, или прясно отрязани повърхности промита с разтвори на техните екстракти, е приятно за човек, той припомня дъх на поле, лятото. Ето защо този метод на дезинфекция е много по-приятен от използването на пестициди за защита от насекоми и е несравнимо по-полезен за здравето.

Петроловото масло може да бъде закупено или произведено от вас сами

Маслото или тинктурата на пелин може да се намери в продажба в аптеката и на пазарите. Можете да го направите сами: събирайте клонки пелин, по-добре от пътя, поставете в буркан и изсипете обикновеното олио за готвене. Затваряме буркана и настояваме за 10 дни, след което филтрираме. Завършеното масло от пелин обикновено е тъмно зелено или перлено на цвят. Дръжте я в хладилника или в избата.