Особливості та правила застосування засобу від бліх бутокс

Лютого 2019

Відео: Цефтриаксон. Бициллин 3. Разведение антибиотиков (Лютого 2019).

Anonim

"бутокси" - лекарство срещу бълхи, предназначени за външна употреба "бутокси" - лекарство срещу бълхи, предназначени за използване на открито. Освен тези паразити, той разрушава червеи и кърлежи.

Описание на препарата

Препаратът от бълхи се доставя в ампули като течност. Не се използва в чиста форма. В комплекта има 5 ампули - това е достатъчно за 5 приложения. На опаковката е посочен начинът на употреба.

Активното вещество е делтаметрин. Той провокира парализа и смърт на паразита. Butoks има светло жълт цвят, миризмата не е ярка, но специфична, концентратът е мазна.

Фармакологично действие

Лекарството за бълхи притежава широк спектър от ефекти. Наркотикът работи върху бълхи и червеи:

 • краварник;
 • Ixodes;
 • пилета;
 • краста.

Той също така ви позволява да се отървете от дървеници и негърчета. Специална характеристика на действието е блокирането на нервно-мускулна трансмисия на нивото на ганглиите. В резултат на това паразитите умират. За топлокръвни домашни животни, Butoks е умерено токсичен. Ако го използвате в подходящите дози, това не води до алергични реакции. За пчелите и рибата е опасно.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Лекарството за бълхи разполага с широка гама от експозиция

Условия за ползване

Лекарството за бълхи се използват за външни съоръжения за обработка и домашни любимци. Преди употреба е необходимо да се приготви работна емулсия. Лечението се извършва чрез пръскане на стаята или къпане на домашни любимци.

Домашните любимци не трябва да пият или да бъдат отслабвани. В горещ период лечението не трябва да се провежда. Банята трябва да бъде почистена веднага след къпане.

Пръскане с домашен подготовка

 • Подгответе смес, състояща се от един литър вода и "Butoks". Разбъркайте.
 • Домашен любимец се нуждае от 3 литра разредено вещество.
 • Не се допуска измиване на продукта.
 • Не пръскайте срещу вятъра.

Условия за преработка кожени домашни любимци

В процеса на работа с домашни любимци трябва да се намокри дермата и космите на животното в заразените зони на тялото, или за обработка на цялото тяло. Преди употреба продуктът се разрежда във вода. За да се бори с бълхите, да се закълне, въшки, 1 милилитър от веществото се разрежда в 4 литра вода. Ако домашният любимец е инфектиран с анаеробни акари, един милилитър от лекарството се разтваря в 1, 3 литра вода. Лечението в периода на действие на паразитите се извършва веднъж седмично. Препоръчваме ви да научите какво да правите, ако котката има кърлеж, след като прочетете съответната статия на нашия уебсайт.

В процеса на работа с домашни любимци трябва да се намокри дермата и космите на животното в заразените участъци на тялото

Краста се третира, както следва: третира засегнатата област и измъкна няколко сантиметра от здрави дермата. Дозата се приема, както следва: на литър вода - 1 милилитър от средствата. Дерма и вълна се навлажняват с приготвения разтвор. Следващото лечение се провежда една седмица по-късно.

Правила за третиране на помещения

Продуктът се използва за обработка на апартаменти и химикалки в присъствието на домашни любимци, включително млади животни. Наркотикът ефективно помага от пълзящи и летящи вредители, не само от бълхи, но от хлебарки, puhoedov, кърлежи от птици, брашно, трошачка, дървеници.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Дезинфекция на помещения се извършва чрез пръскане с малки капки. Коефициентът на потребление зависи от вида повърхност, която трябва да се обработва:

  • пластмаса;
  • бетон;
  • камък.

  Повлиява консумацията и вида на насекомите.

  Правила за употреба (видео)

  Предимства и недостатъци

  Предимства:

  • отлична ефективност срещу паразити;
  • не е толкова вредно, колкото другите лекарства;
  • като правило, едно лечение е достатъчно за премахване на паразитите;
  • Това е евтино.

  Недостатъци:

  • остра миризма;
  • Не се препоръчва също така да се използва лекарство за животни на възраст под 6 месеца;
  • за нови паразити може да работи за един ден, и едва тогава има ефект.

  Предпазни мерки

  Предпазните мерки са същите като при всички химични вещества.

  • Разтрийте продукта в дермиса на животното с гъба, първо поставете ръкавици.
  • Препоръчва се животните да се изкупят преди преработката, веществото да се абсорбира по-добре в мократа кожа.

  Един от недостатъците на Butoks е остър мирис

  • Важно е да се внимава, че домашните любимци не се облизват след къпане.
  • Не можете да използвате Butox за отслабени домашни любимци.
  • След работа измийте ръцете си със сапун.
  • За 3 дни е забранено да се свържете с домашния любимец, да го нагласите в местата, където е приложено лекарството.

  Уверете се, че Butoks не попада в носа, устата и очите. Използвайте само прясно приготвен разтвор.

  Обратна връзка с клиента

  След лечение, проветрете стаята, тъй като миризмата на лекарството е доста сурова. Нещо като керосин. Онези, които вече са опитали Butoks, отбелязват, че ефектът идва през деня. Помага на 100% при обработката на стаята, но само ако животните също се обработват. Също така ви съветваме да прочетете статията "Отърви се от бълхи в апартамента: химикали или фолклорни методи".

  След лечение, проветрете помещението като миризмата на "бутокси" по-скоро остър

  някои потребители мият пода с "бутокси" Апартаментът. А паразитите изчезват. За животни, според клиентите, е по-добре да изберете капки, които трябва да се прилагат според определени правила, тъй като е по-удобно да ги използвате. И ако използвате капки за предотвратяване веднъж месечно, тогава можете да забравите за паразитите като цяло.

  Някои потребители считат приложението на Butox за неактуален метод. Вероятно по-рано е било важно, но тогава нямаше съвременни вещества, като например "Stronghold" или "Frontline".

  Условия на съхранение и производител на

  Магазин "бутокси" необходима в едно защитено от вода и слънчева светлина, на място недостъпно за домашни любимци и деца далеч от храната. Също така е важно продуктът да е далеч от отоплителните уреди. Температурата на съхранение трябва да бъде от -15 до +40 градуса.Срок на годност - 4 години.

  Производство - Холандия. Опаковането отива в Руската федерация.

  Как да се отървем от бълхите в апартамента (видео)

  Можете да вземете бълхите от стаята или от животното с помощта на Butoks. Продуктът е подходящ само за външна употреба. Лекарството се доставя в течна форма в ампули. В чиста форма не се използва, е необходимо да се разрежда с вода. Активното вещество е делтаметрин. Ако лечението се извърши правилно, няма да има алергични реакции. Важно е да се гарантира, че лекарството не прониква в носа, устата и очите. От заслугите на инструмента трябва да се отбележи висока ефективност и относителна безвредност. От недостатъците - остра миризма и слаб ефект върху новопоявилите се паразити.