Особливості протиблошині терапії у вагітних кішок

Грудень 2018

Відео: Особливості вступної кампанії 2018 / ZNOUA (Грудень 2018).

Anonim

Развъждане котешки бълхи при бременни животни има някои особености Блок или Siphonaptera - кръвопийци вторично безкрили насекоми характеризира с пълна метаморфоза, и наличието на високо специализирани на устата, с които ектопаразит пробива кожата и приемащата nasasyvayut кръвта. Определяне на котка бълхи при бременни животни у дома е доста времеемко процес.

, за да навреди и симптоми

Ако не виждате присъствието на котка, котка или котенце тези насекоми е трудно. Според характерните симптоми може да се досетите, че постоянно на бълхите на животни. поведение Pet променя драстично: животното отличава неспокоен поведение като ухапване провокира драскотини и ожулвания. Възможно е да има промени и образование dermatoznyh microfocal оплешивяващ кожата.

За разлика от котката, на бременна котка и котето е много по-неудобно и сърбеж от ухапване от просто един възрастен това ектопаразит продължава няколко дни. Отърви се от бълхи сами по себе си животно, което не е в състояние да, така че основното предизвикателство е необходимостта да се въвеждат множество от тези насекоми възможно най-скоро.

Отглеждане на котка бълхи при бременни животни у дома е доста времеемко процес

терапии

За да получите бълхите от здрави възрастни животно у дома, можете да използвате почти всеки препарат, предназначен за унищожаване на ектопаразити от този тип.Ветеринарни индустрия предлага изобилие от различни спрейове, капки, шампоани, нашийници protivobloshinye и други инструменти, които могат да ви помогнат бързо да се отървете от този неприятен квартал.

Тя е по-трудно да се направи такова събитие, ако бълхите атакувани са били болни или отслабени животни, бременна котка или малко коте. За лечение на вълната на такива животни със стандартни анти-блокадни средства е доста опасно.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Повечето съвременни лекарства и имат някои странични ефекти и може да предизвика нежелани реакции на организма уязвим домашния любимец.

котенца имат сравнително слаба имунна система, и е много по-трудно да се толерира от симптомите на болестта

лечение на бременни котки

За да донесе бълхи при бременни или кърмещи котки трябва да избере една ефективна максимално щадящо наркотици. Да се ​​отървем от една бременна котка от паразитите кръвосмучещи преди раждането на котета - основната задача на всеки собственик. Новородени котета са абсолютно беззащитни срещу бълхи, които не само причиняват сърбеж по кожата, но също така заразяват крехки червеи тялото. Заразените бебета силно изостават в растежа и растат много слаби и неспокойни.

Когато сте бременна или лечение на гърдата protivobloshinaya се основава на изключването на получаване на дори минимално количество от лекарството вътре.Плочите са здрави зрели животно protivobloshinoe средства може да повлияе неблагоприятно на бременността и да доведе до спонтанен аборт или фетални аномалии. Именно поради тази причина, че е желателно да се използват тези средства с ниска токсичност:

 • protivobloshiny яка
 • шампоан против бълхи
 • след консултация с ветеринарен лекар - специални капки от бълхи, кърлежи

За да донесе бълхи при бременни или кърмещи котки трябва да избере една ефективна, най-нежна подготовка

Първите две лекарства нямат ефект върху развитието на котетата на плода. Някои видове капки против бълхи могат да проникват не само под кожата, но и в кръвоносната система. Лечението с такива препарати от бременна котка е възможно само с разрешение на ветеринарен лекар.

Използването на шампоани при такива условия понякога причинява стрес при бременни животни и следователно се използва при спешни случаи. Ето защо най-често се препоръчва експертите да носят яка на бременна домашни любимци, която трябва да бъде избрана според определени правила.

Лечение на котенца

котенца имат сравнително слаба имунна система, и е много по-трудно да се толерира всички симптоми на болестта. Последствията от ухапвания от бълхи са появата на анемия, а в тежки случаи е възможно смъртоносно излизане.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Необходимо е да се защити котката от нашествието на бълхи чрез прилагане на превантивни мерки за защита на

  • Повечето лекарства са забранени за употреба в продължение на котета.Строго е забранено да се лекуват със силни средства, предназначени за лечение на възрастни котки. Най-нежният и ефективен метод за борба с бълхите у дома е механичен метод за пениране на бълхи със специални гребени. Този метод е отнема много време, но е най-добре за котенца.
  • Друг ефективен и разрешен метод, който позволява да се оттеглят бълхите от бебета, е използването на доказани и безопасни шампоани "Frontline" или "Stronghold".
  • Възможно е да се комбинира лечението на котенца от ектопаразити, използващи антихелминти.
  • Много ефективно и безопасно средство е самостоятелно приготвен състав от 150 ml евтин шампоан за котенца с ампула "Neostomazana".

  Как да се измие с коте (видео)

  Превантивни мерки

  ефективно и трайно отърве домашен любимец от бълхи може да използва само комбиниран метод на лечение, което е не само в премахване на бълхи от животното, но също така и в унищожаването на кръвосмучещи насекоми местообитания.

  За тази цел е необходимо внимателно да се лекуват спални легла и легла за животни със съвременни препарати за инсектициди. Такива действия ще помогнат не само да се отървете от ларвите и яйцата на паразита, но и да служат като отлична превантивна мярка.

  Ефективната профилактика е ежедневното мокро почистване и използването на прахосмукачка в най-посещаваните места за животни.

  Една ефективна профилактика е ежедневна влажно почистване и използването на прахосмукачка в най-посещаваните места на животните

  ветеринари съвети

  • Най-често срещаният вид на бълха домашен любимец е резултат от нарушаването на основни правила за хигиена.
  • Бълха населението има огромен размер и върху тялото на животното не паразитира повече от 5% от общото население.
  • Бълхите могат да колонизират не само леглата и пренасяне на животни, но и активно да се размножават за цокли и други пукнатини и фуги.
  • Според експерти, ежедневната употреба на прахосмукачка може да намали популацията на ектопаразитите с почти 50%.

  , за да бъдете търпеливи и въоръжени с тези съвети, вие ще бъдете в състояние да облекчи тежкото положение, така че си бременна котка и защита на потомството си от среща с паразити.

  Как да се отървете от бълхи от бременна котка (видео)