Особливості знищення тарганів туманом

Грудень 2018

Відео: Бабченко, Порошенко та сатанинські ритуали на 1+1: #@)₴?$0 з Майклом Щуром #29 with english subs (Грудень 2018).

Anonim

В момента по рафтовете на специализирани магазини, можете да намерите огромен брой инсектициди са на разположение в различни форми: аерозоли, прахове, гелове, цветни моливи. Всички те са в различна степен ефективни, но в някои случаи такава борба е безполезна - хлебарките се връщат отново. Въпросът е, че в къщата има много трудно достъпни места, които са трудни или невъзможни за обработка: пропуски и пукнатини, вентилация, первази. Обработката на мъгла от хлебарки се отличава с повсеместното му проникване, поради което паразитите нямат почти никакъв шанс за оцеляване.

Характеристики на методологията

В продължение на много години човечеството се опитва да измисли ефективен начин за борба с вредителите, живеещи в квартала. Проблемът с появата на хлебарки в жилищни и промишлени помещения е особено популярен. Важен момент е решаването на въпроса за безопасността на средствата по отношение на човешкото здраве. Лекарството трябва да има добри проникващи и токсични свойства и да не причинява алергични реакции при хора и животни. Един от най-новите инструменти беше студена мъгла, напръскана със специално устройство.

Туманотерапията дойде при нас от древни времена, когато вредни насекоми бяха евакуирани от дома, използвайки дим. Димът и мъглата са сходни по структура, защото съдържат много малки частици вода.В дима има твърди частици, освободени от процеса на изгаряне. В градски апартаменти и селски къщи, този метод очевидно не свикнали с - има висока вероятност от пожар и силен дим, който е изпълнен с неприятни последици за жителите.

Разпределението на студена мъгла над стаята се извършва с помощта на генератор. Устройство с висока мощност е в състояние да осигури повсеместна обработка на помещенията на всяка област. Производителите представляват тяхното потомство като най-ефективният начин за борба с насекоми. Унищожаването на хлебарки с мъгла ще осигури 100% резултат и напълно ще предотврати риска от нови хора. Лечението може да се направи и за превантивни цели.

Благодарение на тази техника е възможно да се осигури ефективен контрол не само с хлебарки, но и с други насекоми и дори гъбични образувания. Например, в крайградската зона, където постоянно се засаждат различни вредители, безмилостно се яде реколтата. Кърлежите, бъбреците и други "домашни" живи същества могат да бъдат унищожени и чрез мъгла.

Принципът на работа на генератора и функцията

Функционалната единица е мощен инсектицид пръскане фини частици с температура, равна на температурата на околната среда. Пикът на експозицията продължава около четири часа, през което време отровната субстанция се движи плавно във въздуха. След пръскането се изкачват до тавана и след известно време започват да падат бавно. Капките равномерно се утаяват дори и в най-усамотените места и на всички повърхности, без да се оставя шанс за оцеляване на паразитите.

Благодарение на добавянето на определено количество вода към разтвора за пръскане, експертите решително препоръчват да се предприемат мерки за намаляване на влажността в помещението.След третирането влажността в апартамента се нормализира, така че не трябва да се притеснявате за това.

Множеството инсектициди са почистване след работа след интензивно натоварване. Унищожаването на хлебарки с мъгла ще ви спести от този проблем. Капките на агента изсъхват доста бързо и напълно не оставят следи, петна и петна върху повърхности, мека мебел и други интериорни елементи.

Аерозоли, прахове, пастели и гелове от хлебарки рядко дават резултат от мълния. Унищожаването на хлебарки от студена мъгла е значително по-различно в това отношение - проникването на отровни вещества в тялото на хлебарка или друго насекомо причинява незабавната му смърт. Плюс това, контактът на заразеното лице с близките води до тяхното отравяне, т.е. самото хлебарка става помощник в тази трудна борба.

Плюсове за употреба

Абсолютно всеки инсектицид е подходящ за унищожаване на хлебарки със студена мъгла. Чрез генератора е възможно да се напръска инсектицид на марката, която ви харесва, е необходимо само да се спазват препоръките, посочени в инструкциите за употреба.

Някои производители посочват в инструкциите възможността за пръскане на лекарството си с генератор. Най-популярни са: Forssait, Chlorpyrifos, Xulat, Cypertrin, Tetracin, Microcin, Tetriks. Изборът трябва да се основава на състоянието на обработваната стая. При висока концентрация на насекоми може да е необходимо да се повтори лечението за две седмици, за да се унищожат ларвите, излюпени от останалите яйца.

Поради факта, че по време на обработката мъглата се издига до тавана, става възможно да се унищожат хлебарките, които се гледат там.Също така, благодарение на генератора, консумацията на използвания продукт е значително намалена. Насекомите бързо изпреварват смъртта, поради което не е нужно да напускате помещенията за цял ден или дори повече.

Други подобни методи

Комбинацията от гореописания метод е третирането на помещения с гореща мъгла. Принципът на генератора е малко по-различен от предишния. Устройството загрява инсектицида и поради високото налягане агентът излиза навън под формата на гъста пара. След това парата кондензира в мъгла, обгръщаща помещението. Основната характеристика на метода е работа при достатъчно високи температури до 70 ° С.

Не само течни вещества, но и по-твърди вещества могат да се пръскат. Топла мъгла е способна да унищожи всички големи индивиди и яйцата, поставени от тях. Поради високите температури веществото прониква по-бързо в организма на насекомото и го убива. След пръскане се просмуква прозрачен тънък филм върху повърхностите, който се превръща в капан за вездесъщите паразити.

Такова лечение е не само високо ефективно за борба с хлебарки и други вредители, но и с гъбички, бактерии, плесени и вируси. След обработката е необходимо само да се проветрява апартаментът за около два до три часа и да се извършва мокро почистване на всички повърхности, с които хората и животните се докосват. В труднодостъпни места мокрото почистване трябва да бъде отложено за поне една седмица или две.

Най-добре е да поверите тези събития на специалисти. Трябва само да оставите заявка за обработка по телефона или на уебсайта на компанията за борба с вредителите.