Особливості професійного знищення тарганів

Грудень 2018

Відео: Радянська підривна діяльність в пресі вільного світу, 1984 р. (укр. субтитри), (Безменов Юрій) (Грудень 2018).

Anonim

Хлебарите са най-трайните насекоми. Те оцеляват замърсяване на радиация, при силни магнитни полета, те не могат да бъдат унищожени с помощта на ултразвук. Правилният начин да се отървете от насекомите е да използвате специални химически инсектициди. Това може да се направи както самостоятелно, така и с помощта на професионалното унищожаване на хлебарки. А именно, обадете се на SES или на частен контрол на вредителите. Отърви се от апартаментен комплекс насекоми - хлебарки мощна имунна система и изключително висока скорост на размножаване. Те лесно се адаптират към променящите се условия на околната среда. Достатъчно, за да напусне след няколко хлебарки Дезинсекция и те са много висока скорост се възстанови броя на населението. Освен това, в поколенията, те са в състояние да развият резистентност към различни химични вещества, така че в списъка на професионалните продукти, които се използват в ЕЕН непрекъснато се попълва с нови имена.

Характеристики на професионален унищожител

С цел ефективно убиват насекоми, е необходимо да се изследва способността им да живеят, работят на тялото и да са наясно с поведенчески навици. Хлебарки, като повечето насекоми в апартамента, са Sinanthropus. Това означава, че жизнената им дейност е тясно свързана с антропогенната среда. За пълното унищожаване е важно да се прекъсне тази връзка и да създаде всички условия за хлебарки се чувстваше некомфортно.Ето защо е необходимо не само да се прилага към ЕЕН, но и да се предприемат превантивни мерки. Специалистите разполагат с всички необходими инструменти, за да развалят живи насекоми в стаята. Хлебарите са много доволни от връщането, така че служителите на SES препоръчват да се поддържа чистота и ред в апартамента. Това може значително да намали вероятността от повторна поява на насекоми. Можете сами да предприемете превантивни мерки, всички необходими средства за това са в продажба.

Най-неприятното нещо при появата на насекоми е замърсяването на храните и предаването на различни заболявания. Хлебарите носят причинителите на много заболявания. Освен това тези насекоми могат да развалят храни, растения, кожени изделия. Появата на насекоми в апартамента е не само естетически, но и епидемиологичен проблем. Ето защо специалистите от SES силно препоръчват да потърсят помощ или да започнат самостоятелни действия при първото появяване на хлебарки в апартамента. Важно е да проведете изчерпателна борба заедно със съседите около къщата или обекта.

Кога да се обърнете към професионалисти

Ясно е, че с малка площ и малък брой хлебарки е неразумно да се прилага за SES. Персоналът на епидемиологичната служба не работи безплатно, подготвителните дейности ще отнеме много време и усилия, а жителите ще трябва да се изнесат известно време. Ако има малко хлебарки, можете да се опитате да се справите с народни средства. Но за големи помещения, както и за обществени места, обаждането на контролерите за вредители е задължително.

Как се контролира вредителят

Струва си да се отбележи отделно, че предизвикателството на епидемиолозите е задължителна мярка за собствениците на ресторанти и кафенета, магазини и складове.Препоръчително е да се свържете с специалисти за собствениците на големи апартаменти и вили.

Има три основни начина за професионално дезинсекция:

  1. Химически. Тази категория включва аерозолно третиране, третиране на газове, както и използването на бавнодействащи агенти - прахове и гелове. Отравящите агенти се напръскват или се разпространяват в замърсената зона. Благодарение на използването на модерни лекарства, това е безопасно. Средства за химическо третиране, постигнати чрез унищожаване на хлебарки без миризма - например при използване на специален газ.
  2. Физически. Този метод почти не се използва. Преди това дезинфекторите използваха гореща пара под налягане.
  3. Биологични. Размножаване на насекоми чрез заразяване с микроорганизми. Тя се използва изключително рядко и само в случаи на сериозна епидемиологична заплаха за населението.

Инструментите за химическо третиране се използват най-често и позволяват професионално и безопасно унищожаване на вредители.

За мерките за сигурност

Всички съвременни инструменти, които са в арсенала на борбата с вредителите, са безопасни за хората. Необходими са обаче някои предпазни мерки:

  • Всички, които са в стаята по време на пръскането на инсектициди, трябва да бъдат в респиратори.
  • Веднага след третирането се изисква почистване и след това - вентилация.
  • Ако продуктът попадне в лигавиците или ако случайно е вдишван, е необходимо да се консултирате с лекар, който предварително е изплакнал засегнатата зона с течаща вода.

Професионалната обработка е най-надеждният метод за борба с вредителите. Дезинсекторите гарантират 100% резултат и абсолютна безопасност, като спазват предпазни мерки и предприемат превантивни мерки.