Особливості розмноження постільних клопів

Січень 2019

Відео: Про особливості розмноження равликів Ахатин (Січень 2019).

Anonim

Възпроизвеждането на дървеници е специфичен процес с оглед на особеностите на жизнената дейност. Уютните условия на живот в апартамента и високата енергийна стойност на човешката кръв допринасят за интензивността на възпроизводството и изключително бързото нарастване на населението.

Биология на гроздето

Много ентомолози разпознават основната характеристика на възпроизвеждането на лешояди, което ги отличава от всички останали насекоми, е травматичното осеменяване. При условия на такова осеменяване, оплождането на женската става, когато мъжкият насилствено прониква багажника на женската в коремната област със своя сексуален орган и въвежда семенната течност вътре. Веднъж вътре, сперматозоидите влизат в специалния орган на Берлеза, където могат да се съхраняват за дълго време. След това, в рамките на 2-3 седмици, жената започва да снася яйца. Дървеници не правят разлика между половете и други насекоми от рода си, така че в хода на травматично оплождане, мъжки бъг въвежда своята семенна течност и други мъже, където се смесва с техните собствени. По този начин дори изолирана колония от дървеници може да разнообрази генетичния материал за тяхното потомство.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии със 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми.Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

За домашни бъгове, този вид осеменяване е най-оптималният за успешно оплождане. Такъв процес може да се гарантира, че ако жената е дълъг период на пост, това е често явление в живота си, почти част формира яйца могат да бъдат използвани за храна на насекомото. В повечето случаи това помага да се предпази от изчезването на цялото население от домашни бъгове.

Женското легло може да бъде оплодено само веднъж в живота си, това ще бъде достатъчно, за да може тя да освободи необходимия брой яйца в бъдеще. Семенната течност на мъжкия се намира в специалните органи на женската и се консумира по-нататък, ако е необходимо. Този модел води до факта, че дори едно оплодено женско може да стане основател на популацията от паразити в апартамента.

Мъжете нямат критерии за избор на сексуален партньор. В някои случаи те могат да атакуват други паразити: мъжки бъгове, ларви и дори хлебарки. Според резултатите от изследванията на насекомите, ентомолозите са открили, че почти всяко насекомо има увреждане на коремната стена, което показва нападението на възрастен мъжки бъг.

След осеменяване женската започва да произвежда до 5 яйца на ден. Тези яйца имат много малък размер - до 1 мм дължина.

Жената оставя яйца, когато е на дневна светлина. Разлетите яйца на паразитите са почти невъзможни за намиране поради малкия им размер.

За стабилно и постоянно полагане на яйцата, женската трябва да се храни редовно - това е важно условие за ефективно и бързо възпроизвеждане на дървеници.Един прием на достатъчно количество кръв ви позволява да съкратите около 20 яйца. Според изчисленията, женските се хранят много по-често и повече от мъжете, а по време на живота могат да отложат от 200 до 500 яйца всяка.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! За да се отървете от клането, нашите читатели съветват репелера за отстраняване на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

За възпроизвеждане на бъгове за легла оптималните условия са градските апартаменти:

  • Постоянен достъп до храна.
  • Достатъчен брой заслони.
  • Няма внезапни температурни промени.
  • Удобна температура за възпроизвеждане.
  • Висока влажност на въздуха.

Възпроизвеждане на дървеници в апартамент

За разлика от другите паразити, санитарните условия в помещението не засягат по никакъв начин грешки. За възпроизводството, бъговете са достатъчно присъствие на уединени места, постоянен режим на температура и достъп до източника на храна.

Голяма група от възрастни насекоми и ларви и яйца, посочени, техните кожи, екскременти и други остатъци от формата на гнездото, което е абсолютно неструктурирана и изглежда доста объркан. В тези гнезда през деня почивката жената поставя яйца и се грижи за отстраняването на ларвите.

Важно! В един апартамент могат да бъдат концентрирани няколко гнезда на дървеници. Ето защо, ако откриете и унищожите някой от тях, това не е гаранция за пълното изхвърляне на паразити в стаята. Те могат бързо да образуват ново гнездо на други места.

Възможно е да се оцени степента на разпространението на дървеници от потомството на една жена за определена единица време: от един месец от постоянни снасят яйца от тях, за да се получи от 50 до 100 ларви, повечето от които оцеляват до зряла възраст.

През цялото време на животното жената може да остави до 500 яйца, а нейното потомство може да се възпроизведе за един месец. Ето защо, възпроизвеждането на дървеници в жилище напомня повече за нахлуването, защото популацията им се увеличава в геометричната прогресия.

Най-големите гнезда и места на насекоми могат да бъдат намерени близо до легла и дивани, а често и сами по себе си. Това е удобно място за домашни любимци, където и двете са безопасни и имат хранителен източник.