Особливості використання та популярні види мазей проти бліх для людини

Грудень 2018

Відео: США: підліткам дозволили екстрену контрацепцію... (Грудень 2018).

Anonim

Висококачествен мехлем справя с сърбеж бълхи са много малки кръвосмучещи насекоми, които са опасни не само за животните, но също и хора. Основният проблем, който тези ектопаразити предизвикват, е предаването на всички видове инфекции при алергични прояви.

Последствията от ухапване от насекоми са образуването на малка рана, която причинява значителна болка и сърбеж. В тежки случаи, човешката кожа развива възпалителен процес, който е склонен към супурация. Характерна особеност на патогени, които са в тялото на бълхите, е способността им да оцеляват от доста дълго време.

В резултат на бълха ухапване човек могат да бъдат заразени с много заболявания, включително тиф, pseudotuberculosis и туларемия.

В допълнение, бълхите са носители на чума, бруцелоза и антракс. Именно поради тази причина, не трябва само знаят как да изглеждат като признаци на ухапвания от бълхи, но какво наркотици трябва да се използва срещу ектопаразити, както и това, което може да бъде най-ефективно лечение на ухапване.

бълха ухапване е проява на алергични реакции към ухапване от токсин

Задава мехлеми

, който се нарича бълха ухапване представлява проява на алергична реакция към токсин, който се прилага на насекоми в дермалния слой чрез ухапване.Този тип реакция може да се прояви непосредствено след ухапване и се характеризира със сърбеж, зачервяване, обрив и възпаление на ухапан участък от кожата. Има случаи, когато изразен симптом се проявява само след известно време, което трае от няколко минути до няколко часа. Проявлението на такива признаци показва, че човешкото тяло започва да се бори с токсини, като им попречи да влязат в кръвообращението.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

В този период като правило се предписват лекарства, които намаляват всички основни алергични прояви. Такива лекарства могат да бъдат представени не само с антихистамини, но и със специални мехлеми и гелове.

Съвременната медицинска маз е мека дозирана форма, която е предназначена за нанасяне върху кожата и повърхностите на раната. Съставът на такава дозирана форма е представен от основа и равномерно разпределени лекарствени вещества.

Въз основа на това, как изглежда диспергираната система от мазила, лекарството срещу ектопаразитното ухапване се разделя на:

 • хомогенна;
 • Окачване;
 • емулсия;
 • комбиниран състав.

Особености при прилагане на псило-балсам (видео)

Висококачественият мехлем напълно се справя със сърбеж и също така намалява усещането за дискомфорт и усещане за парене. В допълнение, лекарството под формата на мехлем бързо достига целта и почти незабавно отстранява възпалителния процес, предизвикан от ухапването на бълхите.

Досега фармакологичната индустрия произвежда няколко вида мехлеми, които имат антихистаминови и противовъзпалителни ефекти.

Популярни видове

За всеки човек най-важният критерий при избора на лекарство е неговата ефективност, наличност и бързина. Към категорията на най-популярните мехлеми, борещи се с манифестации след ухапвания от бълхи, са следните съвременни и висококачествени препарати.

"Nezulin"

Съставът се основава на различни масла и растителни екстракти. Лекарството не е токсично и може да се използва дори при деца. Бързо премахва алергичната реакция, зачервяване и подуване. Ефективно се бори срещу дразнене и сърбеж, има бактерициден ефект.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Повече тук …

  на лекарствения мехлем е лека дозирана форма, която е предназначена да се прилага на потърпевшата паразитни кожата

  "Псили балсам"

  Мощен компонент срещу алергични прояви е дифенхидрамин или дифенхидрамин, блокиращи хистаминовите рецептори. Високоефективната антиперикулатура има охлаждащ ефект и възможно най-бързо премахва чувството на сърбеж.

  "Fenistil-гел"

  против сърбеж агент на базата на съдържание диметинден малеат блокиране тип и елиминиране на алергична реакция като зачервяване, обриви и сърбеж хистамин рецептор. "Фенистил-гел" се характеризира с широк спектър от ефекти, но има и някои противопоказания, които трябва да се имат предвид при употреба.

  "Bepanten"

  Активната съставка е представена от декспантенол - отлично противовъзпалително, лечение и овлажняващ ефект. Може да се използва от първите дни от живота на детето.

  Активният компонент "Bepanten" представи декспантенол - отлично противовъзпалително, изцеление и хидратиращ

  "Elidel"

  Най-мощното средство срещу ухапване от ектопаразити, включително бълхи. Признати за появата при хора на тежки алергични реакции под формата на атопичен дерматит или екзема. Употребата е от естество на курса и зависи от тежестта на заболяването.

  Характеристики на приложение

  преди прилагането към кожата на всеки мехлем или гел човешки трябва внимателно лечение на ухапване от водороден пероксид или с течаща вода и сапун. Всеки мехлем, който помага за намаляване на алергичните кожни прояви и е насочен към елиминиране на възпалението, трябва да се прилага върху суха и чиста кожа. Приложението трябва да се извърши в съответствие с инструкциите, приложени към всяко лекарство.

  противопоказания и предпазни мерки

  Трябва да се помни, че мнозинството от различни мехлеми и гелове за локално приложение може да се използва за отстраняване на първоначалните симптоми и облекчаване на състоянието след ухапване от ектопаразити, включително бълхи.

  "Elidel" - най-мощното средство за защита срещу ухапване от ектопаразити, включително бълхи

  На фона на приложимото местно терапия могат да се видят в появата на силен оток, и оток разпространява в околните тъкани, и е придружен от

  • бледа кожа ;
  • бърз сърдечен ритъм;
  • затруднено дишане.

  Такива симптоми изискват незабавно, квалифицирано медицинско обслужване, тъй като състоянието на дадено лице може да бъде усложнено от оток на Quincke и последваща смърт.

  отзива на потребителите

  Повечето потребители казват положителни свойства на мехлеми като противовъзпалително и намалява сърбеж достъпна терапия. Най-ласкателно да чуят за лекарството "Псили Balm", който, благодарение на уникалния си състав е не само много ефективна, но и почти пълната липса на противопоказания.

  Препоръчваме ви да прочетете статията, в която се говори за това, как да разпознават и лечение на ухапване от бълха.

  Fenistil - спасение от сърбеж (видео)

  Без значение колко силно прояви остават на човешката кожа след ухапвания от бълхи, правилен режим на лечение може да се коригира само медицински специалист след визуална проверка и, ако е необходимо, провеждането на изпитвания или проучвания , Модерен мехлем отлична работа с първите признаци на алергия, обаче, това средство в комбинация с други лекарства, по-ефективно.