Особливості білого таргана

Грудень 2018

Відео: Бабченко, Порошенко та сатанинські ритуали на 1+1: #@)₴?$0 з Майклом Щуром #29 with english subs (Грудень 2018).

Anonim

Когато се срещаме у дома прости червени хлебарки, ние не сме много изненадани от това, мислейки за себе си: "Хлебарките като хлебарки". Но трябва да видим как бялата хлебарка пълзи покрай стената на къщата - веднага сме ужасени и си мислим: "Това не е ли мечта?". Не знаем какво да очакваме от този "екземпляр", мислим, че неговият необичаен цвят е свързан с някакви мутации.

Къде дойдоха на главата ни

Как изглеждат те? Обикновените и бели хлебарки обитаващи къщи имат:

 • Сравнително тясно тяло с овална форма, достигайки дължина от около 1, 5 сантиметра.
 • Комплект от 6 крака със специални приставки, благодарение на които хлебарките могат да се движат дори на стени и тавани.
 • Дълги антени.
 • Крила, а при женските са малки и при мъжете почти изцяло защитават корема.
 • Читинова черупка от различни цветове.

Но какво ще стане, ако цветът на черупката, който има бели хлебарки в апартамента, се оказва бял? Това би ли означавало, че създанието е подложено на мутация? Дали този вид хлебарки са опасни за нас? Ще разстроят ли съня? Нека да го разберем. Най-вероятно, в дома ви се намират бели хлебарки по следните причини.

Естественият процес на проливането

За да разбера къде в дома ви може да бъде бели хлебарки, както и да се запази, за да запазите здравословен сън, необходимо е да се разбере особеностите на процеса на възпроизвеждане на тези същества:

 • Някога тук оплождането, жената започва да развива специална капсула, наречена ootheca.
 • Във всяка такава капсула е от 12 до 40 яйца, в зависимост от вида хлебар.
 • Капсулата се съхранява в женската, докато яйцата не бъдат напълно узрели.
 • Когато женска се отърве от ootheki, така наречените млади нимфи ​​започват да се появяват от яйцата - те са млади, носещи бяла черупка.
 • След няколко часа покритието им става по-твърдо и тъмно.
 • Тъй като развитието се развива, тояджийката ще се понесе поне 6 пъти, тъй като покритието им не се простира.
 • В процеса на излизане от старата черупка, кубчето отново придобива бял цвят и започва да потъмнява само след 5 до 6 часа.

Оттук и заключаваме, че албино не е нещо ужасно. Това е просто един нормален черен ларви и хлебарки са подложени на дълъг процес на сънна (не толкова често се разглежда в открито), но по това време, когато имате една мечта победени, те могат да свършат на приюта за да търсят храна. Много често се заплитат в капани за лепило, привлечени от аромата на стръвта.

Ако албино все още е мутация

Тази мисъл наистина може да наруши нормалния ти сън. Понякога белият цвят на капака наистина може да бъде признак на мутация, преживяна от насекоми с оглед на повишеното ниво на радиация. Под неговото влияние се променя структурата на клетките. Поради тази причина хлебарките могат не само да променят цвета на корицата, но и да придобият специален имунитет към различни външни фактори. Ако на някакво място се появиха много бели хлебарки (ние ще го наречем албино), тогава това може да е един от признаците, че тук има висока радиация.

Това обаче едва ли влияе върху вашия апартамент в гъсто населен град, така че бъдете спокойни за спокойния си сън.

Борба

В процеса на борба с вредителя, като албино, инсектицидите могат да се използват във вашия дом, като се използва хлорно вещество. Тази функция има специални избелващи свойства, което води до факта, че албинос вдишвам хлориран отрова и е оцелял след това може в даден момент да придобие бял цвят. Така че не се плашете и се грижете за съня си! Постепенно отровата ще бъде отстранена от тялото й, а хитиното покритие на насекомото ще придобие естествен цвят.