Боротьба з курячими блохами - чим труїти курячих бліх

Грудень 2018

Відео: Обработка курей от блох, клещей, пероедов Препарат БАРС (Грудень 2018).

Anonim

Пилешки бълхи, въшки и червеи са най-често срещаните видове, които паразитират върху птица. Дори въпреки невзрачни си размер, те могат да причинят непоправими щети на земеделските стопанства, почти унищожи огромен брой птици. Един малък екземпляр, уреден в кокошарник или навес, ще увеличи потомството му петдесет пъти в рамките на няколко дни. Ето защо, ако се открият първите симптоми на инфекция, трябва незабавно да се вземат мерки за незабавно премахване на натрапчиви насекоми.

Пилешки бълхи и въшки Как изглеждат те да започнат?

Пилените бълхи нямат отличителни белези от другите си братя. Тялото изглежда леко изгърбено, тъмно с отражение, е около 1, 5 мм, с увеличение можете да видите антени, добре развити очи.

По принцип кръвоспиращите се наблюдават в открити пространства, например клюн, очи, крака на домашни птици. Техните задръствания са много подобни на тъмните хълмове, като например човешките родилни знаци. Единичните случаи не привличат специално внимание.

Що се отнася до въшките (puffers), те се характеризират с плоско тяло, голяма глава с дъвчащи челюсти, антени. Размерът е 1-6 мм. В допълнение към перата, хората могат да бъдат наситени с кръвта на птица.

Дори ако плевнята, в която живеят пилетата, е напълно чиста, това не изключва възможността за инфекция.Ектопаразитите могат да идват отвън. Така че дивите гълъби или врабчета, които летяха за печалба, могат безопасно да станат носители на бълхи и въшки. С тях е необходимо да се бори, най-малкото забавяне може да доведе до масово полагане на бълхи яйца и големи проблеми в бъдеще.

Бълхите за пиле са опасни за хората?

Тези видове са много взискателни за микроклимата, най-предпочитаната за тях температура е 40-41 ° С. Подобни условия могат да се намерят само върху тялото на птица под пера.

Дават ли бълхи от пиле на човек? Подобен въпрос е от интерес за много от птицевъдите. Определено не живей. Дори когато напуснат мястото си за кратко време на кожата на птицата, хората се чувстват изключително неудобно. В допълнение, те могат да хапят само тънък епидермис, човек и други животни няма да бъдат твърде трудни.

Как да се отървем от пилешки бълхи в кокошка

Навременната борба срещу кръвосмешенията е много важна, ако искате да запазите броя на вашата птица. Бълхите колонии предизвикват значителен дискомфорт за пилетата, местата на ухапвания постоянно сърбеж. Това води до увеличаване на раздразнителността на домашните птици, което налага постоянно да се сърбят и издърпат пера. Ако не извършвате хирургично лечение, след известно време те могат изобщо да откажат храна и след това да загинат.

методи за справяне с пиле бълхи фолк

народни средства за борба с бълхи пиле са особено популярни, защото те помагат бързо да се отървете от този проблем, безопасността на тревни ектопаразити за хората и околната среда. На практика можете да приложите следното:

  • 1. Ароматни растения (розмарин, танза, пелин, розмарин, монограм).Тези билки са окачени или изложени във вътрешността на зеленчукови колети, хамбарите, благодарение на сода миризма, те ефективно да отблъсне възрастни насекоми.
  • 2. Пепелта. Този инструмент ще бъде много удобен за улесняване на вътрешното пространство на коопера. Също така се препоръчва да се напълни пепелта с голяма пепел и да се инсталира за плуване.
  • 3. Понякога прибягват до залата за лечение със сивата прах, но тези методи са остарели, те са вредни и опасни, тъй като тези средства са отровни.
  • 4. Застреляй стените на клоните, хвърли вар.

Във всеки случай, борбата с хората се използва по-добре за превенцията и с малък брой птици. За бързо и ефективно отравяне на насекоми, в някои случаи си заслужава да се използват инсектициди.

Какви са страховитите бълхи от пиле?

Какво птица бълхи и въшка страхуват от силни миризми (белина, амоняк, оцет), може да се отрече (който мирише на помощ в борбата с тях по-често).

За да се отървете от в плевня или курника в борбата с неканени гости могат също да се възползват от (кавказки) лайка персийски. Тази билка се характеризира с наличието на токсично вещество - пиретрин, което има вредно въздействие върху паразитите.

Освен това те са изключително отрицателни за студа. Ако има възможност за временно презаселване на птицата, просто отворете кокошката отворена, оставете я да се опушва добре.

Препаратите от кокоши бълхи

Билки пилешки бълхи в къщата на кокошка и лечение на плевнята, за да се отървете от пилешки бълхи, можете да използвате следните начини, които позволяват за дълго време, за да се отървете от вредните насекоми:

• аерозоли или спрейове (бутокси, Raptor , Reid, Combat);

• решения на базата на пиретроиди;

• микрокапсулирани препарати, концентрати (Cifox, Cucaracha, Carbophos, Get).

За да се освободят бълхите на пилетата, те се третират със специални препарати. Можете да използвате едно от следните:

• Делтаметрин прах;

• капки (Advantage, Bars, Dana, Frontline);

• Ивермектинови инжекции.

Когато използвате лекарства срещу бълхи за пилета, трябва внимателно да прочетете инструкциите и да разредете лекарството според пропорциите, предписани в него. Борбата ще бъде успешна, ако всичко се извършва съгласно правилата. И птицата няма да пострада в този случай.