Боротьба з яйцями тарганів

Лютого 2019

Відео: Як вивести тарганів (Лютого 2019).

Anonim

Защо, дори и след тежко лечение, хлебарките отново се връщат в нашите апартаменти? Това може да бъде много причини и една от тях - от появата на нови видове яйца, които не могат да унищожат най-модерните средства за дезинфекция. Как протича цикълът на развитие на хлебарки и какви са техните яйца? Необходимо е да знаете това, за да се борите ефективно с тези досадни насекоми.

Характеристики на възпроизвеждане

След като в апартамента, хлебарки започват да търсят тихо и спокойно място за разплод. Достатъчно и една оплодена жена да колонизира само за 2 месеца.

за поколенията хлебарки вземете тъмни и топли места:

 • В пукнатините на мазилка
 • За плочки
 • На обратната страна на стари тапети
 • На задната стена на мебели
 • В книгите
 • В пукнатината между пода и первази
 • в вентилационни канали
 • под мивката и ваната

хлебарки особен полов диморфизъм - женските индивиди са по-големи мъже. Тя не може да лети, докато мъжете извършват малки полети.

Една възрастна жена освобождава миризлива субстанция, която привлича мъжките и едва доловимо, размахващи криле, с покана да се чифтосат. Мъжкият толергизира женската през гениталната плака. Женската може да се срещне с мъжки единствена за цял живот, и неговото яйце ще бъде оплодена няколко пъти се дължи на семето, която се съхранява в специални гънки на репродуктивните органи.Тази особеност е друга причина за трудностите, които възникват в борбата срещу тези насекоми.

Жената поставя яйца в удължен чтинен чувал - ootec, който се проточва до момента, когато ларвите трябва да се излюпят от тях. Ако сте гледали червените хлебарки, вероятно сте виждали насекоми с оинтец, които се намират в задната част на тялото и са прикрепени към насекомо, секретирано от насекомо. След като унищожихте едно такова женско, унищожихте цялото потомство хлебарки.

Може да има от 20 до 60 яйца в една ooteka. Колко хлебарки се излюпват от едно яйце? Само една ларва люкове от едно яйце. Ако считаме, че жената може да отложи до 10 ootecs по време на живота си, става ясно, защо хлебарките завладяват пространството толкова бързо.

Жената носи ootheka от 2 до 6 месеца. Колкото по-благоприятни са условията на живот, толкова по-бързо се развиват ларвите на насекоми. "Бременни" жени са необходими - храна, вода и топлина.

Преди появата на ларвите женската на хлебарка се отвежда на защитено място, където напуска яйцеклетката, докато изяде яйцата от яйцата. Черните хлебарки са по-грижовни родители и защитават не само съединителя, но и младите малки.

Чушници са група насекоми с непълна цикличност на трансформация. Те не преминават на сцената на гъсеницата. Светлината изглежда дребни хлебарки - нимфи, които след няколко реда достигат размера на възрастен. По правило този период трае няколко месеца. Нимфите от първите дни водят подобен на родителите начин на живот - ядат остатъците от храна, показват активност в тъмното.

Нарастването на нимфите се забавя от неблагоприятните фактори на околната среда - ниска температура, липса на храна и вода, използването на химически контрол на насекомите. Дори и при температура от 15 градуса затрудняват развитието им до 12 месеца. Без да дава нимфи ​​се превръщат в зрели индивиди, може да инхибира растежа на колония от насекоми в дома ми.

Какви са хлебарки яйца?

Как са яйцата на хлебарки? Яйца хлебарки са защитени от няколко черупки от неблагоприятни условия и за постигане на максимална преживяемост на потомството. Чрез хитин ootheca и мембрана покритие на ембриони, които не се влияе от

 • Химия
 • Водни
 • Фактор компресия
 • патогенни вируси

, обаче, капачките и имат специална перфорация, през които преминава въздух за плода, необходима за целите на развитие.

В яйце, ларва се развива на няколко седмици, а след идването си на светлина. В природата, много малко хищници, които нападат яйца на хлебарки. Такъв еволюционен ход помогна насекомите оцелеят безопасно в земята в продължение на милиони години.

Как да се справим с хлебарки яйца?

Като се има предвид естеството на възпроизводството и развитието на хлебарките, можем да определим на ефективна стратегия за борба с насекоми:

 1. Необходимо е да се положат всички усилия за жени с ootheca излезе от апартамента си в търсене на по-добри възможности за тяхното потомство. За да направите това, вие трябва да унищожи потенциалните места на населеното място - да се затвори пропастта, да промените старите тапети и плочки, затворете клапите малки барове. Повечето хлебарки не обичат да почисти къщата, където няма пороен кошче, мръсни чинии в мивката, както и всички храни, са надеждно опаковани и затворени.
 2. Ако апартаментът от съседите или живи хлебарки антре, че е необходимо да се извършат превантивни гелове за третиране и малки, разпръснати на отровни и лепкави капани.Това ще унищожи възрастните, които са инфилтрирали вашия дом. По този начин не се умножава цялата колония.
 3. Когато се появят хлебарки, можете да лекувате стаята с аерозоли. Инсектите бързо умират от задушаване - женските нямат време да се скрият на уединено място, за да изхвърлят овоцита.
 4. Яйцата на тези насекоми не се страхуват от химически агенти, но не са устойчиви на механични методи. Редовното издуване на помещението с мразовит въздух може да стане фатално при полагането на яйца. Ако е възможно, тогава е необходимо да се вакуумират всички възможни места за размножаване на хлебарки със специални тесни дюзи. Най-ефективното средство е да се действа върху зидарията с гореща пара от почистващия препарат за пара. За тази цел се използват мощни подови единици, които се използват от екипите за борба с вредителите.
 5. Не можете да се ограничавате до едно лечение на апартамент, извършвано на редовни интервали от 3 до 4 лечения, ще позволи да се унищожат нимфите, излюпени от яйцата.

Така че, докато се борите с хлебарките, не забравяйте за яйцата, които също трябва да бъдат елиминирани, за да се отърве от къщата им от неприятни насекоми.