Боротьба народними засобами з міллю

Грудень 2018

Відео: Як позбутися молі (Грудень 2018).

Anonim

народни средства за борба с молци в наше време са станали доста екзотични методи. И въпреки че са те, в сравнение с днешните абсолютно смъртоносни химически методи за унищожаване, малко по-малко ефективен, но много по-безопасни за човешкото, а често заемат много по-малко време и пари. Затова решихме да ви направим малък преглед на най-различни народни средства, използвани в широк спектър от вредители нахлуването си неприкосновеността на личния живот на имота.

Мерки за борба с молци народни средства

Може би единственият начин да напълно да се предпазите от атаката на тези вредители - постоянна профилактика на всички примамливи за тях помещения и пространства, където те ще имат нещо за ядене. Ето защо, като превенция на появата на този вредител на вашия парцел, ние силно препоръчваме да носите подходящи агротехнически мерки, като например

1. Контрол на плевелите

2. Дълбоководно оросяване

3. Унищожаване на растителни остатъци

Отърви се от молец восък у дома

Сигурен съм, че борбата с пчелни молец народни средства пчелари, интересуващи се от много повече, отколкото на борбата срещу нея с химикали. Сигурен съм, че по-голямата част на пчеларите и така се използва метода на опушване, което е изключително полезно в борбата срещу всички вредители, навлизайки на мобилния си.

Ако по някаква причина не сте дезинфекция си кошери и восъчни пити, ние ви препоръчваме да започнете да практикувате този метод, тъй като той ще ви предпази от молец восък и да се предотврати появата му в тях в близко бъдеще.Също така опитът на хората препоръчва използването на оцетна киселина за дезинфекция на пчелните пити не само от тези насекоми, но и от всички други паразити.

Ако сте довели рамки зимен тип пчелна пита в топла стая, и се намери в тях от тези паразити, след което можете да ги поставите на улицата около един ден. Рязкото спадане на температурата от ~ 30 градуса по Целзий е гаранция, че ще убие паразита на всички етапи от неговото развитие - от яйцето до изображението.

За да избегнете заразяване на клетъчните кадри през лятото, ги съхранявайте в отделни кутии от 10-12 парчета. Също така е полезно решение да е поставен в няколко пласта вестникарска всички вътрешната повърхност на кутията с восъчни пити и корицата, както восък молец не обича мастило. В допълнение, можете да изплаши восък пепел с оцет.

В често редуване охлаждане (под 0 °) и затопляне, съхранява се екстрахира клетка от кошерите в края на есента в ненагрети стаи. Това гарантира, че вашите пчелни пити не са повредени от восък молец.

Не забравяйте редовно да проверявате кутии с пчелни пити за инфекция няколко пъти в месеца.

Мерки за борба с морските болки от народни средства за защита

За всички кръстоцовци това морско пеперуда е опасен вредител. А вашето зеле не е изключение. За да се предотврати атака, е необходимо да се предприемат стандартни агротехнически мерки:

1. Почистване и унищожаване на растителни остатъци от зеле след прибиране на реколтата.

2. Дълбоко разораване на почвата чрез метода на угар.

3. Активни мерки за борба с плевелите.

Също така, опитът на хората в борбата показва неприязън на насекомите за тютюн, черен пипер, лавандула и ела. Следователно, ако имате възможност да защитите зелето си с тези растения, не пропускайте възможността да ги използвате, за да създадете допълнително ниво на защита за вашата култура.

Малки картофени мерки за борба с народни средства

Патладжан в Евразия е същият гост като колорадския бръмбар. Този вредител, който се нарича флуорид, е изключително опасен не само за картофите, но и за много други селскостопански и градинарски култури.

По време на периода на растеж, картофите се увреждат най-вече от ларви (гъсеници), изяждайки надземната си част. Един картоф, който се съхранява при температура над 10 градуса по Целзий, картофената молец е в състояние да поглъща до състоянието на боклука. Следователно, за да се бори с тях, средствата на хората могат да бъдат достатъчни само ако всички други нехимически мерки на борба, като агротехнически и фитосанитарни мерки, се считат за такива.

Само средствата на хората в промишлен мащаб или дори в условията на развита фермерска икономика винаги са безсилни.

Така че, в борбата срещу ftorimeey с относително малки количества от реколта може да помогне отвара от лук кора или отвара от цветовете на пелин и вода смес от пепел и сапун.

Агротехническите мерки включват всички стандартни мерки за борба с вредителите, както и стриктното спазване на технологията за отглеждане на картофи, която не позволява такива заплахи.

Народните средства за молец у дома

Но апетитите на молците не се ограничават само до нашата култура в полето. Тя също така обича да проникне в апартаментите, като причинява много неудобства на хората, живеещи в него, и причинява сериозни щети на своя au pair. Струва си да се отбележи, че в този случай средствата на хората са много по-ефективни. Въпреки това, сериозни точки на навлизане на домашни видове молци, те все пак не са в състояние да се чистят с ефективността, с която се справят с химически агенти.Необходимо е да се бори този вредител в местата за съхранение на хранителни стоки, в шкафове и понякога дори в мебели.

Това обикновено е много тъмно, топло или влажни места в дома си, тъй като това са местни условия са благоприятни за възникването и разпространението на тези опасни насекоми за вашия дом. И тъй като те се страхуват от слънчевата светлина, ултравиолетовите и кварцовите лампи също ще бъдат много ефективни.

народни средства за защита срещу молци в гардероба с дрехи

Отърви се от молците в дома може да бъде, след като влезе в жилищни инсталации, такива като здравец и копривка. С цел да се изплаши насекоми от гардероба ви, можете да хвърлят около портокалова кора и сложи вътре всеки рафт на клончето на лавандула или ела. Народните средства за защита срещу вредители включват пипер и тютюн, които имат силни отблъскващи свойства. Но дори и те няма да ви помогне, ако се запази неща в килера и се облича мръсни и неопакован, като мръсотия и пот на тъкани и вълна за тези същества - най-доброто лечение.

Борба с молдовски молец с народни средства

Най-често е засадена молец, където се съхранява магазинът ви за хранителни стоки. Избягвайте замърсяването на храната, което ще ви помогне да използвате същите средства за защита на наркотиците, изброени по-горе. В случай, че запасите ви вече са силно замърсени, те ще трябва да бъдат изхвърлени заедно с източника на инфекция. Все пак, ако инфекцията е започнала скоро, а след това си зърнени култури все още е възможно да бъдат приведени в ядлива форма, ако ги подсушете в отворена фурна, а след това ще се движат внимателно и obdadite вряща вода непосредствено преди готвене. Също така е възможно да се замразят засегнатите храни, за да се постигне същия ефект.

Остри и силни температурни промени и пряка слънчева светлина са смъртоносни за тези насекоми.Ето защо всички народни средства, които използват своите ефекти вкъщи, днес са най-успешните в активното борба с вредителите, които вече са дошли във вашия апартамент.