Дізнайтеся, де продають засоби від тарганів

Січень 2019

Відео: Як відредагувати пропозицію про продаж авто на AUTO.RIA (Січень 2019).

Anonim

Още преди 20 години страната страдаше много от един проблем. Този проблем е хлебарка. Като много упорити, домашни хлебарки винаги са били и остават мразени гости в къщата. За да се отървете от тях, трябва да знаете какво и къде да продадете средства от хлебарки. Те са разпространители на многобройни инфекции, замърсители и просто неприятни насекоми във всичките им прояви.

Начало хлебарки като грозно нещо

са съществували в продължение на няколко века, домашните хлебарки доста притеснява хората, чиито домове са избрали, като мястото им на пребиваване. Насекомите са изключително упорити и лесно се приспособяват към различни условия. Следователно, борбата срещу тях продължава няколко стотин години.

Основните сортове домашни хлебарки могат да бъдат приписани в червено и черно. Те могат да живеят дълго време без храна, гладният период може да бъде повече от месец. Без вода те живеят много по-малко - около седмица. Но въпросът е, че за живота те трябва да ядат влажна храна или отпадъци. Това ги прави изключително издръжливи.

Единствената значителна слабост на домашните хлебарки е тяхната термофилна. Те се чувстват комфортно при стайна температура и по-горе. Ниските температури за тях са фатални. Не е за нищо в Русия се отърва от хлебарки просто, но много ефективен метод. Хижите просто замръзнаха.През зимата вратите и прозорците бяха отворени широко в вилите и ги оставиха отворени през целия ден. Не оцелели от суровата руска зима, тези насекоми загинаха. Методът е тежък, но много ефективен.

В съвременния свят се произвежда и продава огромен брой различни средства срещу тези насекоми с различен спектър на действие. Някои са предназначени да изолират хлебарки, други ги убиват на място, а други продължават дълго, което ви позволява да заразите повече отровни вещества с хлебарки. Нека поговорим за тях по-подробно.

Модерен контрол на вредителите

Има много начини за борба. Средствата се класифицират по следния начин:

 • Степен на опасност.
 • Продължителност на експозицията.
 • Формуляр за освобождаване.
 • Домакински и професионални.

Домакински и професионални средства

Професионалните инструменти обикновено се използват от специалисти в обработката на помещения. По правило те съдържат химикали и трябва да се вземат предпазни мерки, за да се работи с тях. Ако се използват неправилно, те могат да повлияят неблагоприятно на човешкото здраве.

Домашните ресурси са народни методи. Те са включени в употребата на лекарства, например амоняк. И също така при подготовката на "отвари" от различни компоненти. В допълнение, това включва капани, направени от самите тях. Компонентите за тях могат да се купят във всеки хранителен магазин и аптека. Този метод не е особено ефективен.

Инсектициди

Най-ефективният начин за борба срещу Prusaks са химическите препарати. Те причиняват смъртна вреда на насекомите. При употребата на такива лекарства трябва да внимавате.Стаята за лечение трябва да бъде изолирана от деца и домашни животни.

Безопасните мерки включват капани. Те могат да бъдат направени от импровизирани средства. За да се изгради прост капан, се нуждаете от банка, лист хартия, слънчогледово олио и малко количество миризма на храна или хранителни отпадъци. Те ще могат да примамят насекомо, което вече не може да избяга. Те са предназначени за малък брой насекоми и са локализирани. От всички хлебарки в апартамента се отървете от този начин е вероятно да не успее. Но можете да намалите техния брой.

Хлебарите имат способността да се размножават бързо. По едно време женското е способно да произвежда няколко десетки потомство. Следователно капаните няма да бъдат толкова ефективни, колкото бихме искали.

Продължителност на експозицията на отрова

Всички средства са разделени на 2 вида:

 1. Незабавно действие.
 2. Продължително излагане.

Различните аерозоли създават незабавен ефект. Тоест, в контакт с отровата, насекомото веднага умира. След излъчването на стаята ефектът на отровата изчезва.

Гелове, моливи и капани осигуряват дълготрайни действия. Обработената площ може да бъде опасна за насекоми до няколко седмици.

Форма на освобождаване на препарати

Понастоящем в рафтовете на специализираните магазини можете да намерите широка гама от наркотици срещу хлебарки. В зависимост от производителя цената им варира. Помислете за основните сортове:

 1. Аерозоли, спрейове.
 2. Гелове, моливи.
 3. Капанът е лепкав и електрически.
 4. Ултразвукови изплашители.
 5. Димни гранати.
 6. Прахове.
 7. Концентрати.
 8. Микрокапсули.

Както виждате, много наркотици са изобретени. Но кои от тях са най-ефективни и не удряйте здраво по портфейла?

Аерозоли

Подготвя ли се старото поколение. Да, поради пръскане, те проникват добре в труднодостъпни места. Но след първото излъчване на стаята няма да има следа от тях. Това са петна върху хартия тапети и други слепи повърхности. В допълнение, използването на аерозоли е изпълнено с вредни вещества, които влизат в белите дробове. Когато ги използвате, носете маска, която покрива дихателните пътища. Но тя не дава 100% защита. Никога не използвайте аерозоли в стая с малки деца или домашни любимци.

Гелове и моливи

Те не са опасни като спрейове. Факт е, че съдържанието на отровни за насекоми вещества е твърде малко, за да навреди на човешкото здраве. И ако в къщата се вижда малък брой потомци, това е най-добрият начин за справяне с тях.

Капан

Също така ефективен с малък брой насекоми. Лепкав капан може да издържи, докато се вземе цялата лепкава лента. Електрическото може да бъде актуализирано, когато е изпълнено. По-малката електрическа е, че работи от мрежата. Това означава, че местоположението на капана ще зависи пряко от местоположението на гнездата във вашия апартамент. Капанът може да бъде направен със собствени ръце. По този начин можете да спестите много пари, тъй като материалите за тяхното производство със сигурност ще са вкъщи.

Ултразвукови изплашители

Сравнително нов метод за борба с вредителите. Въз основа на името можете да разберете, че те могат само да плашат насекомо, но не и да го убият. Просто изгонвате хлебарки от района си, не можете напълно да се отървете от тях.Те със сигурност ще се завърнат. В допълнение, този продукт е понякога по-скъп от другите фондове. За него е необходимо да дадете порядъка на хиляди рубли.

Пушеци

Това са радикални мерки в борбата срещу Prusaks. Тъй като дифузията на газовете се извършва много по-бързо и по-ефективно, димната бомба е вредна за хлебарките. Единият контролер може да неутрализира цялата площ на апартамента до 300 m 2 . За да се обработва стаята, е необходимо да се затворят всички прозорци и врати, така че димът да се разпространи равномерно в стаята и да стигне до труднодостъпни места. Има дим мигновено. След обработката на апартамента остава само да се отстранят мъртвите насекоми. Тъй като този метод е доста "грандиозен", не всички се решават по неговото приложение.

Прахове

Те отдавна са се отдали на по-модерни методи. Те не са практични и опасни за човешкото здраве.

Микрокапсули

Представляват малки полимерни гранули, в които е разположено активното вещество. Те са дългодействащ препарат, тъй като веществото се освобождава постепенно в продължение на няколко месеца. Лепкавите гранули се придържат към всякакви повърхности. В момента, когато насекомото преминава през обработената повърхност, гранулите се прилепват към него. И заедно с него падат в най-недостъпните места, заразени от братята му. Те засягат тялото на хлебарките и отвътре. Принципът на действие на микрокапсулите може да бъде сравнен с епидемията.

Концентрат

Концентратът трябва да се приготви, като следвате инструкциите. Решението е опасно за хората. Когато се използва, трябва да се използват лични предпазни средства.

Всички тези препарати могат да бъдат намерени във всеки специализиран магазин.Предлагат се в голямо разнообразие и за всеки вкус. Също така те се продават в градинарските магазини. Те имат средствата да се борят с всички видове вредители. Някои лекарства се продават в редовните супермаркети. Освен това те могат да бъдат закупени чрез интернет. Там можете да намерите подробно описание на всеки от тях, предимства и разходи. Поръчването на отрова през интернет е много проста, докато не е нужно да напускате къщата.

При избора на мерки за борба с насекомите трябва да се имат предвид следните фактори:

 • Колко голямо е тяхното количество във вашия дом.
 • Какъв бюджет имате?
 • Колко бързо искате да получите резултата.

Заслужава си да си припомним едно просто нещо: понякога бързо, не означава ефективно. Тя трябва да бъде изразходвана за известно време, може да бъде няколко седмици или един месец, за да забравим за постоянно този проблем.

Ако не можете сами да преодолеете този проблем, по-добре е да кандидатствате за сертифицирани специалисти, които със сигурност ще го отстранят.