Укуси бліх

Грудень 2018

Відео: Аллергия на блох у человека (Грудень 2018).

Anonim

Няма нищо по-неприятно, отколкото да бъдеш ухапан от бълхи. И това не е въпрос на лична неприязън към този тип насекоми, въпреки че това също. Факт е, че за разлика от повечето от кръвопийците, страхувайки непосредствена разплата и въвеждане на жертва с ухапване лек аналгетици, бълхи уверени в своята неуязвимост и брутално болезнено ухапване. Нека се опитаме да разберем какво представляват бълхите, как да ги идентифицираме и какво трябва да се направи в такива случаи.

Признаването на престъпник е от първостепенно значение!

Много често ситуацията се развива, когато някой ухапе някой и който не разбира. Има прекалено много ловци на вкусната човешка кръв! Въпреки това, повечето летящи кръводари могат лесно да се видят, освен това дори се усещат, когато са ухапани. Но се бърка с ухапване от бълха или ужилване от комари бъгове е напълно възможно - и двамата са жертва на мистериозния "невидим", които могат да бъдат разпознати само от сърбящи петна по кожата ухапан. Въпреки това, бъгове хапе тайно, само когато те влязат в контакт с леглото или фотьойл, където живеят, и най-често го правят под корицата на нощта. Ако сте ухапан цялата къща и през деня, това вероятно са бълхи.

За да откриете бълхите в къщата, е достатъчно да проведете прост, но ефективен тест. Поставете в непосредствена близост до вас и в местата, където най-често сте ухапани, почиствайте хартиените листове. Петнадесет минути по-късно, проверка на резултатите, ако хартията бяха тъмни точици, че когато се опитват да се движат на листа, за да скочи във всички посоки, то е, че те, тези бълхи.

Белите ухапвания - тяхното местонахождение и външен вид

Най-типичното място за ухапвания от бълхи са краката, най-вече ноктите и краката, но понякога ухапвания могат да се появят на ръцете и другите изложени части на тялото. Най-често ухапванията от бълхи са един вид верига - последователно и един след друг.

На мястото на ухапване има силно усещане за парене, появява се червено петно, което може да бъде придружено от подуване, превръщайки се в блистер. Мястото на ухапване се надува и се възпалява.

Важно е бълхите, когато са ухапани, да въведат на човек под кожата специални ензими, които предотвратяват кръвосъсирването, т. Нар. Антикоагуланти. Реакцията на тези вещества при хора може да бъде напълно различна, от неутрална до особено тежка алергична реакция. Някои хора, заради ухапвания от бълхи, могат да започнат да правят някакъв вид краста, да има загуба на косми, или да има силно подуване в областта на ухапвания. Пенираните места на ухапвания са напълно способни да се превърнат в дълги, незараснали рани.

Тези реакции обаче избледняват в сравнение с тежката алергична реакция към ухапванията на тези насекоми, която е изпълнена с много проблеми. За лечение на алергии към ухапвания от бълхи, уникален "бълха" антиген е създаден по това време.

Потенциална опасност от ухапвания от бълхи

Най-опасното нещо за ухапвания от бълхи е, че те се придвижват твърде често от един господар до друг. В края на краищата, по време на ухапване и абсорбция на кръв, бълха може да зарази човек с едно от множество инфекции, чиито носители, с които бълхите не служат. Самите бълхи се заразяват с патогенни бактерии, когато се хранят от болен "гостоприемник", а микробите запазват жизнеспособността си в бълхите повече от година!

Бълхите могат в крайна сметка да бъдат носители на такива инфекциозни заболявания като:

 • тифус;
 • Туларемия;
 • ерисепелоид;
 • чума;
 • псевдотуберкулоза;
 • бруцелоза;
 • Антракс.

тази котка бълхи може и да са междинни гостоприемници в жизнения цикъл на някои паразитни червеи и при хора, в резултат на контакт с бълхи може да се появят helminthiases. С всичко това, обикновените ухапвания от бълхи могат да причинят сериозно безпокойство, преминавайки във времето в нервно разпадане.

бълха ухапване - оказване на първа помощ и лечение на

Зареждане …

След ухапване от бълхи, кърлежи, последователността от действия трябва да бъде, както следва.

Първо - не драскайте мястото на ухапване във всеки случай! Разбира се, сърбящи хапки от тези кръвопийци невероятно силни, но раните ресане изпълнени с вторична инфекция, а сега тя може да доведе до сериозни усложнения.

Второ - винаги дезинфекцирайте всеки сайт за хапване. Това ще помогне да се избегне първичната инфекция на раната с микробите, съдържащи се в слюнката на насекомите. За дезинфекция, подходящи средства като алкохол, йод, антисептичен сапун или гел.

И само третата - премахване на сърбеж и дразнене директно в местата на ухапвания. За това са приложими както народните средства, така и медикаментите.

Методи за отстраняване на възпаление и сърбеж след като са били ухапани от бълхи

С цел да се елиминират дискомфорт след ухапване от бълха, изобретени огромен брой методи. Нека се опитаме да изброим някои от тях:

 • От ледени ухапвания ледът помага. Тя премахва усещането за сърбеж, предотвратява появата на оток и намалява възпалението на мястото на ухапване.
 • Ако третирате мястото на ухапване с каламинов лосион, чувството за сърбеж ще намалява многократно.Той също така ще има лесен дезинфекционен ефект върху раната.
 • Лечението с ябълков оцет, разтворен във вода в пропорции едно до едно също ще помогне за премахване на сърбежа и дразненето. В допълнение се смята, че оцет от ябълков сайдер ускорява заздравяването на мястото за ухапване дори и в този случай. Ако сте успели да го направите.
 • Защитава срещу различни микроби и слаб сърбеж на сода за хляб. Трябва да кажа - като цяло, универсално лекарство за всички случаи.
 • Отличен спомагателен инструмент за ухапване от бълхи е сокът от растения като глухарче, магданоз, галадин и чесън.
 • Не е лошо да се облекчи възпалението в местата на ухапване сярна маз.
 • Антихистамините могат да ви помогнат от лекарствата на химика, които премахват алергичната реакция.
 • Стероидният крем, подобно на хидрокортизона, бързо премахва отока и сърбежа при ухапвания.
 • Добро средство за лечение на ухапвания от бълхи, но с този наркотик трябва да сте нащрек, защото съдържат хормонални съставки.
 • Нетърпимият сърбеж може бързо да премахне фенестил-гела.
 • Продажбата в конвенционалните супермаркети на крем след ухапване от насекоми също е доста добра, за да се справи със задачата си, като донесе видимо облекчение.

Кога да отидете в медицинска институция

Самолечението трябва да бъде завършено в случай, че реакцията на ухапване от бълхи е далеч над очакваното. Ако имате някой от изброените по-долу симптоми, незабавно трябва да се свържете с Вашия лекар.

 • Атипична алергична реакция, появата на признаци на интоксикация. Например, силна уртикария, летаргия, главоболие.
 • Висока температура, която може да бъде резултат от навлизане в раната с ухапване от инфекцията.
 • Ако раната отново беше заразена и се появи гняв.

В други случаи стандартната процедура за лечение на рани след ухапване от насекоми е достатъчно.

Следвайте

Знайте какво трябва да се направи с ухапвания от бълхи, разбира се, от които се нуждаете. Въпреки това, не забравяйте, че преди тя да се занимава тясно с лечението на ухапвания, би било хубаво първо да унищожите бълхите в местата им на престой. Това е унищожаването на бълхите е вашият първи приоритет!