Блохи у морської свинки: методи боротьби та профілактики

Січень 2019

Відео: Обработка животных от паразитов и блох в домашних условиях (Січень 2019).

Anonim

Морски свинчета са податливи на появата на различни кожни паразити Морските свинчета често изпитват сърбеж по кожата. По правило това е сигнал, че на кожата на животното са се появили паразити.

клещи морско свинче

Има 2 вида кърлежи често атакуват морски свинчета. Става дума за козина и сърбеж паразити.

Itch кърлеж

Itch паразит е най-опасните. Често, когато има представени кърлежи бележки:

 • зачервяване на кожата;
 • появата на папули;
 • загуба на коса;
 • наличие на груба кожа.

Проверка дали има краста вашия домашен любимец е само един начин - да покани на ветеринар.

Морски свинчета са податливи на появата на различни паразити, живеещи както върху кожата и косата

Лекарят отнема стържещ и обявява резултатите.

Някои паротит са носителят на паразита. По този начин те не се зарази, а само предават други кърлежи прасета. Ако бременното животно се зарази, може да възникне спонтанен аборт.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Как да премахнете отметката? Най-популярният метод е 3 курса инжекции с ивермектин в продължение на 10 дни.

Важно е да се справи с внимателно животинска клетка се използва разтвор на вар сяра. След това "жилището" е внимателно избърсвано с кърпа и въздух.

Ако подозирате, заболяване на един от прасета, ако имате няколко, "болен", ще бъдат изолирани.

Помещението, в което домашните любимци преди това са били настанени, трябва да бъде дезинфекцирано. В този процес сярна мехлем, разтвор на D-33, а chlorophos сместа разтвор и SC-9 всички гризачи.

Ако правилно организираната грижи за домашен любимец, както и извършване на превантивни мерки, вероятността за паразитно заболяване ще намалее

Fur кърлеж

Този вид насекомо предава чрез пряк контакт. Той не е толкова "силен" като остър паразит, но също така носи много неудобства. По този начин, прасето винаги се облизва, в резултат на косата й става груба и се появяват телесни рани. Болестта се характеризира също с косопад и сърбеж.

Паразитът може да бъде изтеглен по същия начин като акарата на крастата. Диагнозата в този случай е много по-лесно. Ветеринарят взема вълната на животното и го третира под микроскоп, след което е готов да диагностицира.

Симптомите на наличието на паразити, подобни на присъствието на бълхи: лющене на кожата, сърбеж, недопустимо вид на папули

котешки бълхи

Най-често се появяват в морски свинчета котешки бълхи. Преминават към животно от други домашни любимци. Характерни признаци - косопад, сърбеж, увреждане на кожата. Ако има твърде много паразити, може да се развие анемия.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Повече тук …

  Откъде знаеш, че има бълхи с морските свинчета? Вземете гребена и грижете кожата на животното внимателно. На гребен могат да бъдат или сами паразити, или кафяви гранули - изпражнения екскременти. Последните се хранят с ларвите.

  Най-често морските свинчета имат котешки бълхи. Преминават към животно от други домашни любимци

  За да се лекуват морски свинчета от бълхи, често се използват лекарства, съдържащи пиретрин.

  В този случай е забранено използването на каквито и да е други средства за употреба от кучета или котки без консултация с ветеринарен лекар.

  Можете да разберете какво да правите, ако котката има кърлеж.

  Как да се грижим за морско свинче (видео)

  въшки на домашния любимец

  Симптомите на наличието на паразити, подобни на присъствието на бълхи: лющене на кожата, непоносим сърбеж, поява на пъпки. Най-вече, шията и главата на животните страдат. При някои домашни любимци клиничните признаци на появата на заболявания напълно липсват.

  Като правило, когато се появят въшки, и кърлежи от кожа. Инфекцията се осъществява по два начина:

  • чрез отпадъците;
  • с директен контакт.

  Мъжките въшки, които се заселили на морско свинче, не са ужасни. Разграничавайте въшки от кърлежи достатъчно - те са много по-големи, те могат да се видят както с просто око, така и през лупата.

  Лечението е същото като при лечението на кърлежи. Клетката ще трябва да бъде напълно дезинфекцирана, преди да се постави животното отново в нея.

  Проверка дали има краста вашия домашен любимец е само един начин - да покани на ветеринар

  Оптимално лечение

  Първата стъпка е да се чисти клетката на животното. Веществото ще трябва да бъде изхвърлено.Останалите части от жилището са внимателно измити и дезинфекцирани.

  Когато се появят кърлежи, важно е да се консултирате своевременно с специалист. Ако кожата на животното се отлепи, първо е необходимо да го измиете със специални шампоани - Lactoderm или Doctor. След това премахнете всички натрупвания и сгъстители. След това нанесете спрей или крем.

  Когато са пострадали въшките или бълхите, се използват следните препарати:

  • "Frontline" спрей;
  • спрей "Flea & Tick";
  • спрей на компанията Beaphar;
  • спрей на фирмата 8 на 1;
  • Спрей за ултразвук.

  Преработването се извършва след 8 дни. Информация за характеристиките на дозата и употребата може да намерите в инструкциите на опаковката.

  Заразено животно трябва да се третира ежедневно със спрей или прах. Важно е да се гарантира, че веществото не прониква в устата или очите на паротита.

  Можете също така да научите за домашни и народни методи за борба с бълхите при кучета.

  Морските свине често изпитват сърбеж на кожата. Като правило, това е сигнал, че се появи на кожата на паразити по животните

  превантивни мерки

  Морски свинчета са податливи на появата на различни паразити, живеещи както върху кожата и в косата. Ако правилно организирате грижите за домашния любимец и провеждате превантивни мерки, вероятността от паразитна болест ще намалее.

  • Препоръчва се домашните любимци да бъдат третирани със спрей, ако животното е освободено за разходка по тревата в двора.
  • Предотвратяването на появата на паразити също ще помогне да се измият клетките веднъж седмично с шампоан за бълхи. Миризмата на лекарството остава и отблъсква вредителите.
  • Тъй като акарите са голяма опасност, преди да напуснат природата, е необходимо да се лекуват морски свинчета със специално средство за защита.Ако паротит е в ориза, трябва да проверите животното за паразити най-малко два пъти на ден. Особено внимание трябва да се обърне на места като аксиларни кухини, корем и уши.
  • Прекарайте пръст по козината на животното. Ако има кърлеж, със сигурност ще го почувствате.

  Морските свине са податливи на появата на различни паразити на кожата. С всеки от вредителите има начин да се борим, но има и оптимални начини за решаване на проблема. Разбира се, най-добре е да се предотврати появата на паразити, затова трябва да спазвате някои правила относно ходенето и отглеждането на морските свинчета, а също и понякога да се отнасяте към клетката и домашните любимци със специални медикаменти.