Відпугувачі бліх: міф чи реальність?

Лютого 2019

Відео: COLORADO MASSACRE LINKED TO HISTORIC BANK FRAUD (Лютого 2019).

Anonim

Малкият медальона е много лесен за използване Паразити винаги да предизвика едно желание - да се отървете от тях възможно най-бързо веднъж завинаги. Но в същото време не искате да отровите тялото с отрови - разбира се, не паразити, а ваши собствени или любимите си домашни любимци. Търсенето на безвредно лекарство винаги се е случвало - не е случайно, че всеки обича да експериментира с листа от пелин, танис, чесън и портокалови пили. Уверявайки, че средствата на хората не работят много добре, човечеството е обърнало очите си към съвременните научни технологии. И използва тежка артилерия - ултразвук. Любопитно, но в действителност, дали възпиращ ултразвук бълхи продукти или е просто маркетинг?

Ултразвукови свойства

Ултразвукът отдавна се интересува от човечеството по отношение на въздействието върху живите организми. От откриването на ултразвукови вълни учените са забелязали, че тя действа върху живи същества, въпреки че не се чувстват от техните сетива.

Ултразвуковите трептения с определена честота и сила са в състояние бързо да убият различни протозои и микроби. Експериментите показват, че дори и малки риби се убиват от ултразвукови вълни.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от насекомите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни!Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Ултразвук - звукови вълни с честота над границите на човешкия слух, обикновено под ехографски разбират честота над 20 000 Hz

ултразвук действа също и на по-големите същества. Разбира се, след като човек или животно от него не умре. Но здравето му с продължително излагане на високочестотни вълни може значително да се влоши. Външно, без видима причина, имат главоболие, апатия или раздразнителност, депресивни състояния, панически състояния, нарушения на съня, слабост, сънливост, замайване.

Под въздействието на ултразвукови вълни, много жизненоважни процеси в тялото се забавят. Негативният ефект на ултразвук върху живите същества се дължи и на факта, че причинява образуване на кухини в тъканите с определена честота, което води до тяхната смърт.

Не е изненадващо, че има желание да се използва ултразвук за борба с различни паразити, по-специално бълхи, хлебарки, мравки.

Ефект

Ултразвукът е използван в различни домашни и животински устройства за плашещо животно. В същото време ултразвукът, излъчван в днешните репеленти, не е силен, така че устройството да не се превърне в разрушител на големи животни и хора. Днес има тампон на различни пълзящи насекоми в къщата, от мишки и къртици, от комари и паразити, по-специално, кърлежи и дървеници.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от насекомите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни!Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Ултразвуков Repeller насекоми апартамент

Ултразвуков репелент за бълхи е проектиран специално за защита на животните от неприятни кръвопийци, които значително усложняват живота си и може да доведе до редица сериозни заболявания.

Предполагаемият ефект е, че ултразвуковите вълни ще засегнат бълхите, причинявайки им дискомфорт и разрушаване на тъканите им. Това ще накара бълхите да не се приближават до животното.

Трябва да се отбележи, че ултразвукът не убива бълхите. Поне, мигновено или дори за няколко дни. Неговата задача е да не позволи на бълха да скочи върху животно, нищо повече.

Какво представлява

Модерният репелер на бълхи е миниатюрна висулка, която е окачена на яката на животно. Изглежда доста естетически.

Ултразвуковият висулка

Устройството работи абсолютно тихо, затова не причинява неудобства на кучето или неговите собственици.

Може да се интересувате и от статия за електронните устройства за унищожаване на комари.

Професионалистите на устройството

Защо ултразвуковият репелер става все по-популярен сред собствениците на домашни любимци? Работата е, че той съчетава свойствата, които човек смята за идеални:

 • не изисква лично участие в процеса на борба;
 • не изисква грижи.

Този инструмент от категорията "пуснат и забравил", който е като буквално всичко без изключение.

Ултразвукова яка от кърлежи и бълхи

Предимства на устройството:

 • няма нужда да настройвате устройството;
 • не е необходимо да се извършва допълнително лечение на животното;
 • не съдържа никакви отрови, следователно теоретично абсолютно безопасни и безвредни;
 • може да се използва в домове, където е малко дете;
 • лесен за употреба;
 • не изисква грижи;
 • дълго сервира;
 • подходящи за пациенти и бременни животни;
 • не е необходимо да се таксува от мрежата.

Освен това производителите твърдят, че устройството едновременно се бори с кърлежи, което само увеличава привлекателността му.

Недостатъци

Устройството има ли недостатъци? Бих искал да вярвам, че не. Но всички ние напълно разбираме, че няма идеални неща.

Има много ограничения тук:

 • животното не може да се къпе в устройството;
 • устройството не може да бъде извадено, трябва да се ходи постоянно;
 • Действието започва, според производителите, след 2-4 седмици.

Последният е най-големият недостатък. Ако устройството започне да действа само след толкова дълго време, животните остават без защита от бълхи. Съответно, използването на други средства - капки, суспензии, анти-блок яка е необходимо. Това е допълнителна загуба, която е само собственик на кучето и се опита да избегне.

Под влияние на ултразвук животно може да стане апатичен

От гледна точка на здравето на също всичко е двусмислен. Някои животни под въздействието на ултразвук започват да се държат неспокойно или, напротив, стават летаргични, спрете да играете. Ако си спомним, че продължителното излагане на ултразвук е в ущърб на живия организъм, препоръката да се носят, а не премахване, започва да се тревожи собственици на кучета.

И последният недостатък е цената. Устройството от бълхи с ултразвук е много по-скъпо от капките.

Ефективност

Съдейки по рецензиите, ефективността на устройството е доста съмнителна.

Забелязва се ефектът от носенето на медальон - собствениците на кучета забелязват, че бълхите не се появяват. Въпреки това, почти всички в същото време използват капки от бълхи и анти-блок шампоани за къпане на домашни любимци. В този случай, може да се предположи, че ефектът не е извършено заради носенето на медальона, и чрез използването на инсектициди, защото капките са винаги надеждно защитават домашните любимци от бълхи и кърлежи.

Ефективността на репелентите все още не е доказана

По подобен начин кумулативният ефект на ултразвуковите ефекти не е ясен. Ако ултразвукът уплаши бълхите, тогава ефектът в този случай трябва да дойде в логиката веднага, а не след няколко седмици.

Ефективността на страдащите не е доказана, тъй като собствениците на животни използват набор от инструменти за борба с бълхите. Няма обаче доказателства, че устройството изобщо не работи. Следователно, той може да бъде използван заедно с други методи за контрол или като независим инструмент, след като бълхите са изтеглени с помощта на химически агенти.

Ултразвуков репелер (видео)