Блохи передаються людині від кішок і собак

Лютого 2019

Відео: Как Избавиться от Блох у Котов и Собак? И Увидите Еще Блоху Под Микроскопом!! (Лютого 2019).

Anonim

Сред огромното разнообразие от ектопаразити, бълхи кърлежи са открити особено често. Те са кръвоспиращи насекоми, които предпочитат да живеят на кожата, вълна от различни животни. Често, като нова жертва, те избират вашите домашни любимци: котенце, кученце, декоративен плъх.

Към днешна дата има около петстотин бълхи сортове. От тях повече от тридесет са в състояние да живеят в къщи и апартаменти.

Бълхи от животни се предават на хора или не?

Има ли бълхи животни, предавани на хора? Всъщност това становище е погрешно. Ако държите котка или котка у дома, не се страхувайте, се притеснявайте, че сте заразени. Кървавите хора не считат хората за потенциални носители. За продължаването на рода, насекомите се нуждаят от подходящи условия, тук се предпочитат тъмни, топло, влажни места.

Бълхите от котки се предават ли на хората?

Чрез съвпадение хората могат да бъдат междинен домакин на паразита, да изпълняват транзитна функция. Въпреки това, те са в състояние да извършват атаки и хапене с определена периодичност, за да задоволят глада. Най-често предизвикват много неприятности на бълхите котки и кучета. За да се предотврати масовото нарастване на огромни колонии, е необходимо да се предприемат активни мерки за борба незабавно.Това се отнася не само до дезинфекцията на помещението, но и до разпръскване на бълхите от котките.

Трябва да се отбележи, че всеки отделен вид е взискателен за особеностите на температурната среда, кожата на гостоприемника, кръвта. Например, при котките температурата на тялото варира между 37-39 ° C, като само тези, които обичат топлината, ги избират.

Пилешки бълхи се предават на хора

Пилешки бълхи или птици са предимно паразитни на бозайници. Отличителни черти на този тип - плоска дължина на тялото от 0, 4 - 6 мм, наличието на нозете крака, предназначени за удобно прикрепване към козината на животното. Те също имат специална пробокса за смучене на кръв. В допълнение, те предпочитат да ядат кожни люспи и парчета пера.

Тези въшки значително отслабват птиците, предизвиквайки сърбящи неприятни усещания от ухапвания. В допълнение, те предават опасни заболявания и инфекции.

Най-често птиците се страхуват от възможността за инфекция. Но това насекомо няма да остане дълго в тялото. Има редки случаи, когато кръвосмучене ухапвания, основно това се случва, когато почистване вътре в пилешки копър. Ако някой отдели на косата ви, е много лесно да се отървете от нея, като вземете душ.

Бълхите се предават от човек на човек

За разлика от котките, човешките видове не са много мобилни, няма да пътуват на дълги разстояния. Но много активно се разпространява и предава от един човек на друг. Това става чрез пълзящи или носещи лични хигиенни предмети, ежедневна употреба (гребени, косми, еластични ленти, шапки, шалове). Бълхите на епидемията се характеризират с места за масово събиране на хора, носени изключително бързо във военни казарми, лагери, общински апартаменти.

Какви болести могат да се предават на човека бълхи животни

намерени на тялото му следи от ухапвания, не са толкова много, че даде специално значение. Зачервяване минава, неприятна случка, когато е бил сам, забравен. В действителност ектопаразити, идват от животни (котки, кучета, домашни зайци), са значително опасност, ако раните двойката не са показали, в големи количества може да доведе до такива последствия,

 • значителни изригвания;
 • алергичен оток;
 • повишаване на телесната температура;
 • разширени лимфни възли.

Също така лезиите могат да бъдат много сърбящи, сърбящи и болезнени. Ако им гребен, влезе инфекция, причинена от абсцес, който заплашва пиодермия и язви.

Малък Vampirchiki скача от котки и кучета, са носители на патогени и много ужасни болести, те включват следното:

 • енцефалит;
 • Чума;
 • Туларемия;
 • Антракс;
 • тиф, повтарящ се тиф;
 • Trypanosomiasis.

от инфекции: листерия, салмонела, гъбички.

Как се различава човекът от бълха?

бълха ухапване от външния им вид не е много по-различни от други насекоми, като червеникаво уплътнява подуване, еластична кожа крие самата пункция. Също така можете да видите характерен кръвоизлив.

Симптомите могат да такива признаци:

 • боцкане по време на ухапване;
 • тежко сърбеж;
 • настаняване ухапване песни (основно засяга долните крайници в коляното);
 • Серия ухапване на разстояние 1-2 см един от друг.

В някои случаи е възможно да се обърка хапещи бълхи и дървеници, а в някои симптоми са много сходни помежду си. Основната разлика между бъбрека обаче е характерен дълъг път на лезиите.