Блохи кусають людину: небезпека блошиних укусів і способи захисту

Лютого 2019

Відео: Топ 10 Самых Опасных Насекомых - Интересные факты (Лютого 2019).

Anonim

Храна жертвата - основа на живота бълхи бълхи хапят хората доста често. Тези паразити заедно с други кръвосмучещи насекоми са от типа на задължеителен паразит, който мощност кръвта на жертвите - основа на живота. Бълхата система от бълхи има специално устройство, което изключва възможността за хранене на компоненти, различни от кръвта. Мнозина си задават въпроси: "Защо ме удряха бълхите и как да се предпазят от такива ектопаразити? "

Как да изберем една бълха жертва

Бълхи хапят човек да получи властта, , която ви позволява да се поддържа процесите на възпроизвеждане ектопаразит. Човешка бълха или Pulex дразнители не е единственият вид от семейство Pulicidae, която може да се храни с човешка кръв. Хората често са изложени на атаки от кръвопийци, които като основен домакин използват топлокръвни домашни и диви животни. Следователно, въпросът дали бълхите ухапват хората изчезва от само себе си. Обсъдихме методите за борба с човешките бълхи в една от предишните ни публикации.

За бълха безпринципен, кръвта на топлокръвно живо същество подава

Най-често, в допълнение към човешки бълха, човекът е изправен пред котешки бълхи или Ctenocephalides Felis и куче бълха или Ctenocephalides Canis. Значително по-малко хора се срещат с много опасен и доста екзотично ектопаразит - Южна плъх бълхи или Xenopsylla cheopis. В интерес на истината трябва да се отбележи, че преди бълхите плъхове са били жителите на южните страни топлите, но през последните години тези кръвопийци с гризачи са били доставени в много страни, както и вероятността за това ектопаразит в Русия се е увеличил значително.

Всеки е сигурен, че бълхите ще нападнат животните, но не и мен. Въпреки това, бълхи безпринципен, кръвта на топлокръвно живо същество, за да се хранят, така че този паразит е по-често, отколкото не избере някоя определена плячка и хапе този, който получава по своята област на дейност. В допълнение, бълхи не могат да живеят постоянно при хора както при животните, което прави откриването им е много трудно, и единственото нещо, което може да потвърди наличието на тези насекоми в дома - следи от ухапвания от бълхи.

почистване - един от етапите на разплод бълхи

Как ухапването от бълха

Животните обикновено покрити с плътен слой от вълна, която не позволява добър изглед на ухапването, оставени от бълхи и насекоми могат да останат незабелязани за дълго време. праг на болката е различна за различните хора, но човек може лесно да се види на тялото ми ухапвания. Най-често обект на атаки изедници долната част на торса и краката. И възрастните, и децата могат да бъдат ухапани. човешки крака пръв път срещнах по пътя гладен ектопаразити и затова по-голямата част от ухапвания се случи тук. В зависимост от броя на бълхи може да се види като единични ухапвания облечени спорадично и масирана атака на насекоми.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Следи от ухапвания от бълхи могат да приличат на комари

имат бълхи има вещество, способно да вцепенен време да хапе кожата, защо лицето има възможност да се чувстват ухапването, като ударът игла. Следи от ухапвания от бълхи могат да приличат на комари. Само местата на бълхите ухапват много повече от комарите. В центъра на подуването, точката на кожните увреждания е забележима. Следи, като правило, се намират по двойки или на малко разстояние. Има случаи, когато краката на човек са покрити с непрекъснато набъбване на ухапвания от бълхи.

Ефектите на ухапване

Приемане че бълхи селективно само ме ухапани, е справедливо и се дължи на човешката чувствителност към болка и присъствието на алергични реакции. Тежестта на тези паразити е много голяма. Ензимът че инжектира ектопаразит ухапване за предотвратяване на съсирването на кръвта, се отнася до силно алергенни вещества, които могат не само да предизвика сърбеж, но също така предизвиква тежък оток или анафилактичен шок.

Комплексът на симптоми в резултат от ухапване от бълха, наречен pulicosis и надраскване може да доведе до присъединяването на вторична инфекция. В допълнение, бълхите могат да носят много опасни болести.

бълхи могат да носят много опасни заболявания

Заболявания, предизвикани от бълхи

бълхи могат да предават бактерии от видовете:

 • Yersinia Pestis;
 • псевдотуберкулозен микобактериум;
 • причиняващ агент на чревни инфекции;
 • причинителят на пастюрелозата;
 • салмонелоза;
 • причинителят на туларемия;
 • бруцелоза;
 • Листериоза.

Също така, бълхи могат да предават не само ендемични или миши тиф, но и петнист тиф, хепатит В и С, енцефалит от кърлежи, и трипанозоми.

Как са бълхи (видео)

Как за лечение на ухапване

 • Ако подозирате, ухапвания и се чудите защо имах обрив, трябва незабавно да се предприемат действия. Забранено е да се грее ухапването. Необходимо е да се извършат дезинфекционни мерки, които да помогнат за унищожаването на микробите, които се съдържат в слюнката на ектопаразита. За тази цел се разрешава използването на йод, зеленина, антисептични продукти за хигиена.
 • За да премахнете раздразнението и сърбежа, препоръчваме да използвате лосиони от аптеките.

антисептици помогне да унищожи микроби, съдържащи се в слюнката на въшките

 • Възможно е да намазка лезии специални препарати под формата на гелове, мехлеми и кремове.
 • Ухапванията могат да предизвикат алергични реакции и ако по някаква причина не е такава ситуация, той трябва да бъде като всеки антихистамин може да бъде взето бързо и да се потърси съвет от медицинско заведение.
 • Не можете да размазвате ухапвания с масло или мехлеми, съдържащи съставки, които са противопоказани за употреба при рани.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  средства

  Акцентът трябва да бъде поставен върху унищожаването на ектопаразит закрито и отстраняване на бълхи в домашни животни.

  Как са ухапвания от бълхи (видео)

  • Поровете трябва да бъдат лекувани от някоя от съвременните лекарства protivobloshinyh и защита от капки или вратове от ектопаразити.
  • Всички меки мебели, килими, дрехи и битови предмети трябва да бъдат внимателно вакуумирани и обработени със специални средства. Освен това ще е необходимо да се извършва мокро почистване на помещенията с антиблокиращи препарати.
  • Ако населението на бълхи в едно жилище е многобройно, препоръчително е да се потърси помощ при обработката на специалисти, извършващи подобна работа.
  • Преди да пътувате до природата или местата на предполагаем контакт с бълхи, е необходимо да проверите ефективността на защитата на домашните животни и да третирате ръцете и краката с репеленти въз основа на DETA.