Блохи у папуг

Січень 2019

Відео: Постоянно чешется ! Что это ? Блохи ? Что делать ? (Січень 2019).

Anonim

Ако собствениците на кучета и котки, макар и от разстояние, но предполагат, че може да се сблъскат с бълхи, а след това на хората, които са избрали пернатите домашни любимци, този трик не очакват. Изглежда, какво може да се случи с папагалите? Обаче, странно, птиците също имат цял ​​списък от болести и са атакувани от множество ектопаразити.

Необходимо е да се изясни, че ектопаразитите са насекоми, които живеят директно върху повърхността на тялото на птица. Паразитите от този тип включват червени червеи от домашни птици и пуфове, птици, въшки, краста и, разбира се, птичи бълхи.

Говорейки за такъв необичаен проблем като бълхите при папагалите, заслужава да се отбележи, че най-често заразените птици живеят в отворени химикалки. Домашните домашни любимци страдат от инвазия на бълхи много по-рядко. И така, нека да говорим малко повече за това, какви са бълхите, как да ги разпознаем и как да се справим с тях.

Птица бълха

Птица бълха, или по друг начин - ceratophyllus gallinae, е доста средно представител на този вид. Както повечето бълхи, този вид се характеризира с плоска от двете страни на тялото, шест крака, задната двойка, който е предназначен за скачане както пиърсинг-смучене на устата.

Възрастните птичи бълхи имат кафяв цвят и дължината им варира от един до осем милиметра. Характерно е, че очите и пъпките на този подвид на бълхи са ясно различими. Най-често срещаният тип на птици бълхи - бълхи пиле, но има и видове, които са се адаптирали и да живеят в такива екзотични създания като папагали.

жизнения цикъл и поведението на бълхите птици

По отношение на птица жизненият цикъл на, можем спокойно да кажем, че това е доста стандарт. В бълха се поставя доста голям брой яйца, от които се появяват бели вермикулярни ларви. Като купуват, те се превръщат в млади бълхи. Е, съответно, цикълът започва в нов кръг. Самият цикъл отнема средно около две седмици.

Въпреки това, птичи бълхи имат свои собствени характеристики. Най-често този вид живее директно в гнездата на пернат вид и само от време на време в помещенията. Свиването на птичи бълхи се случва главно по време на периода на гнездене, когато източникът на провизии, т.е. птицата, постоянно е на мястото си. Когато птицата напусне гнездото, бълхите са принудени да търсят нов "господар". Но когато птицата се завръща в гнездото, какавите на бълхите, оставени в гнездото, се превръщат в възрастни насекоми и цикълът започва отново. Очевидно е, че за периода на изчакване в какавида могат да бъдат много големи …

Най-активните бълхи птиците по време на пиленца.

Бълхата опасни птиците

Bird бълхи са много по-малко вероятно да хапят хора и животни, но това не им пречи да остане, тъй като повечето от другите видове бълхи, носители на някои много опасни болести и глист яйца на някои видове.

При голям брой от бълхи или млада мацка и средни птица може да страдат от анемия, която ги кара да изтощение и дори смърт.

Симптоми

Зареждане …

Когато вашият папагал preens - тя изглежда съвсем нормално, затова изразът "чисти перата" е пряко свързано с това закачливо птици.

Ето защо е много трудно да забележите от вашия остър петел първите признаци на инфекция с птичи бълхи. Особено в местата на ухапвания няма възпаления. И само когато бълхите папагали развият много голямо население, този проблем става очевиден.

За да помогне да се определи кои видове ектопаразити притеснява папагала си, вие ще бъдете в състояние да опитен ветеринар, а средство за да се отърве от всички вредни насекоми са почти същите, така че проблемът може да бъде решен самостоятелно.

Популярни средства

Трябва да се отбележи, че опитните птицевъди препоръчват такива инструменти като "фронтовата линия", която се прилага върху голата кожа на домашния любимец. На пера в този случай е по-добре да не получат средства, тъй като те започват да "мокри" в тези места. Същият метод може да се използва и лекарството "Iwamek".

Друга възможност са препаратите "anostomozan (водоразтворим)" и "Pyrene-D", които са достатъчно безвредни за птиците, могат да бъдат напръскани с папагал от пулверизатор.

Все пак трябва да се има предвид, че е необходимо да се съобразят с дозата и да се вземат предвид размерите на домашни любимци: за налагане ара или какаду доза ще бъде малко по-различно, отколкото за малките папагалчетата и канарчета.

Методи за екскреция

Необходимо е да се изясни, че народните средства, като пелин и пепел, вършат добра работа за отблъскване на възрастни бълхи от папагал. Но клетката и най-близката среда на птицата, както си спомняме от жизнения цикъл на бълхите, са гъсто засети с яйца. Ларвите и какавите на тези паразити. Ето защо не е необходимо химикалите да се третират без лечение и е по-добре да се обработва цялата къща.

Това означава, че премахването на птичи бълхи се извършва на два етапа: преработка на домашните птици и преработка на най-жизнено пространство.

Когато работите с инсектициди, не забравяйте за собствената си безопасност: носете ръкавици, маска и очила.

обработка Птици

Bird къпят в инсектицида разтваря във вода (при условие, че това средство трябва да се разтвори във вода и да не капе от холката), с малко количество шампоан и пяна. Температурата на банята е приблизително 30-35 ° C. Когато се къпеш с една ръка, птицата се хваща за крилата, а другата ръка подкрепя главата. След като постави папагала, той се държи в това положение за около пет секунди и след това се оставя да изсъхне. Необходимо е да се провери дали разтворът не удари главата.

Но преди да лекуват себе си и кафеза помещението е необходимо да се изолират и да върне само тогава, когато, след като стаи за процедури и клетки провежда за около два часа, а самата стая време, за да се проветри.

Превенция

  • За предотвратяване на бълхи и други външни паразити на вашия пернат приятел, винаги можете да поставите стрък естрагон в клетка - пречи на птицата да го няма, но изплаши нежелани гости.
  • При закупуване на нова птица е целесъобразно дезинфекцията да се извърши просто "за всеки случай", така че новото животно да не може да зарази другите животни.
  • Препоръчваме да обърнете специално внимание на хигиената на клетката и на вашия домашен любимец. Понякога, за да предложите папагал като пепел от пепел - това също е добро народно средство за предпазване от бълхи при птиците