Ефективні засоби від бліх для котів і собак

Грудень 2018

Відео: "Пітон" якісний корм для котів собак франківськ збалансовані вітаміни ефективні засоби гігієни (Грудень 2018).

Anonim

, за да изберете най-добрите и най-ефективното средство за бълхи за куче или котка, трябва да сте наясно с условията, в които този инструмент ще работят, знаят характеристиките на вашия домашен любимец и да вземат под внимание спецификата на всеки наркотици. Само на пръв поглед може да изглежда, че това е много трудно: всъщност за всеки конкретен случай от дълго време е известно, че е най-доброто средство за защита срещу бълхи.

Ако собственикът на домашен любимец има задачата да предпазва домашния любимец от паразити, достатъчно е да използвате следните инструкции за избор и закупуване на най-подходящото лекарство.

Изберете желания тип инструмент

Инструменти за бълхи винаги се подбират в зависимост от конкретната ситуация:

 • за предотвратяване на инфекция на животно подходящи нашийници и капки за холката. Тези средства за борба с бълхите имат доста пестелив ефект върху самия домашен любимец, рядко водят до странични ефекти, но в същото време надеждно предотвратяват бълхите.
 • Ако в животното няма много бълхи, най-доброто средство за защита срещу бълхи е яката или капките.
 • При силно нападение от паразити е необходимо да се прибегне до използването на специални спрейове от бълхи или шампоани.
 • За домашни любимци, които редовно излизат на улицата, но живеят в града, нашийници ще се справят добре. Вкъщи те могат да бъдат отстранени, а кожата на животното на шията няма да бъде раздразнена.
 • Животните, изнасяни за дълъг период от време в страната, трябва да капнат капки на шията.
 • Котенцата и кученцата на възраст от един месец могат да се къпят със специални шампоани. Възрастните млади могат да бъдат лекувани с капки и да ги придържат към бълхите.
 • Не се препоръчва използването на инсектициди при кърмещи и бременни котки и кучета. Само ако прекалено много инфекции, заплашващи сериозни поражения на потомството, можете да използвате специални капки или да къпете животното с шампоани.

Най-общо за котките най-добрите средства са шампоаните. Характерна особеност на висококачествените животни е отличният външен вид на козината, а използването на якички и капки може да доведе до влошаване.

Важно!

Шампоаните и аерозолите са най-малко алергенни. Нашийници и капки могат да причинят сериозно дразнене на кожата до дерматит. Аерозолите и шампоаните са единични средства и следователно рядко водят до кожни реакции. Шампоаните трябва да се използват за животни с особено чувствителна кожа.

Резюме

 1. Аерозолите са най-ефективното средство за защита срещу бълхи. Подходящ за еднократно бързо изхвърляне на паразити на сериозно заразено животно.
 2. Капки на холката - най-универсалният инструмент за унищожаване на бълхи. Осигурява изхвърляне и защита от паразити.
 3. Шампоаните от бълхи са средство за премахване на бълхи, котенца и животни с много чувствителна кожа и космати покритие.
 4. Блисалните яки са лесни за използване инструменти за предотвратяване на бълха инфекции.

И само сега, когато е ясно какъв вид инструмент е необходим, можете да започнете да избирате конкретен продукт.

спрейове за бълхи - скорост и надеждност на

спрейове, прилагани в критични ситуации, когато едно животно е заразен с твърде много или други средства под ръка там.Почти винаги спреят е най-ефективното лекарство за бълхи от целия спектър. Но той изисква особено внимателни на следните указания: когато се използва неправилно, вероятно от отравяне на животните.

Да се ​​обработва котка или куче е желателно в ръкавици и превръзки от памучни тъкани. В домашен любимец пръска цялото тяло с изключение на муцуната, а след това отнема известно време (до няколко часа, в зависимост от средствата) не се мият, за да даде на активните вещества действат. По това време не можете да позволите на вашия домашен любимец да оближе косата ви. След като животното трябва да бъде внимателно изкупено.

Най-известните бълхи спрейове са следните инструменти:

 • Hartz, представлявано от голям брой линии за възрастни котки и кучета, както и за котенца и кученца.

 • първа линия, много силно средство за бълхи, които, обаче, води до голям брой странични ефекти и е токсичен за хората. В зависимост от вида на продукта, фронтовата линия струва от 600 до 800 рубли.

 • Bolso-аерозол, който може да бъде обработен, както и самото животно, както и отпадъците, на които спи.

Когато се използва правилно, аерозол от бълхи и след къпане запази защитния ефект в продължение на няколко седмици.

Преглед

"Аз заравяне кучета спецификата на това: те са на две седмици седяха в кабината, а след това един ден да дупката, и ако отида, тогава над главата токчета смесила с бълхи Няма какво да се направи, ние сме с мъжете дори се опитвали .. ги купуват нашийници, но тя е безполезна. в миша дупка бълхи толкова много, че да не забележите яката., но моите кучета са свикнали с тази на следващия ден, след като на лов, аз поръсете им Front Line. и техният щанд, както добре. след това има само една метла да почистват бълхите ".

Александър, Петропавловск Камчатски

капки на холката

Основните предимства на капки на холката - лекота на използване и дългосрочен ефект.Капките се поставят на едно място в основата на главата на животното или се капват по гръбначния стълб. След това те трябва да се втрият в кожата и те самите постепенно ще се разпространят по цялата повърхност на тялото.

В този случай капки от бълхи само в изключителни случаи причиняват алергии или кожни лезии.

След прилагане на капки, животното ще бъде защитено срещу паразити в продължение на месеци до два, в зависимост от марката на лекарството. В повечето случаи, капките на холката са предпочитаното (най-доброто) средство за защита срещу бълхи за домашни любимци. Една пипета струва от 50 до 300 рубли. Достатъчно е за един път и около 1-2 месеца защита.

Капки за укрепване са много популярни. В този фонд има и капки за кучета и кученца с половин месец, които почти никога не предизвикват отравяне.

Капките Hartz и Frontline имат капчици по холката за кучета и котки.

Всички капки от бълхи не могат да се използват за бременни или кърмачки.

Преглед

"Това, което не съм пробвал лекарства за бълхи, пуснете Hartz ни хареса най-много. Те не са толкова угасне паразити като всички видове спрейове, но тя работи в продължение на дълго време. Един пипета капеше, то и един месец търка като цяло за бълхи забравих . те дори са капки за малки кученца, които трябва да се моля сериозни животновъди. Във всеки аптека можете да си купите за избор на домашен любимец Hartz с различни тежести и възрасти. Така че не приемайте morochte и доказано. "

Иля, Санкт Петербург

Нашийници като средство за профилактика срещу бълхи

Специална яка - може би най-често срещаното средство за бълхи днес за животните. Той обикновено изпълнява защитна функция, но може да се използва и за отстраняване на животните от бълхи с малко инфекция.

Например, коликите на Kiltix са много ефективни (но и скъпи). Един елемент струва около 600 рубли, но предпазва животното от 7 месеца - през целия топъл сезон.

Якетата на Bollo и Hartz са малко по-евтини. Тяхната цена е до 300 рубли, а от предходните те се различават по време на експлоатация, изтощителни от два до четири месеца.

Купете това лекарство за бълхи може да бъде в почти всяка ветеринарна аптека.

Шампоани, съхраняващи и ефективно

И накрая, шампоан, най-деликатен и подходящ за котки, малки кучета на детски играчки и малки. За да ги използвате просто: животното плува с него, както и с обикновен сапун, и след разпространение и пяна се държи в банята за няколко минути. След това шампоанът се измива и косата на животното се измива с чиста течаща вода.

Фитолите са добре известни шампоани, които включват лечебни билки. Инсектицидният компонент е Permethrin. Шампоанът е добър и прост като средство за къпане на животни и премахването на бълхите с него увеличава гъвкавостта му.

Шампоанът Rolf-Club е елитен и ефективен лек за бълхи. Изразява антиалергични свойства, насърчава омекотяване на кожата на домашния любимец и излекуване на различни рани. Ефективно разрушава бълхи, въшки и холката.

Преглед

"Съпругът ми и аз не сме стиснат и купих Rolf-Club. Големите инструмент. По-добре веднъж да си купя него кокер от пет пъти с някои други. Паразити унищожава наведнъж, и рани от ухапвания лекуват дни. "

Алла, Киев

г-н Kiss е изключително деликатна подготовка особено за елитни котки и кучета. Унищожава бълхите, подобрява състоянието на палтото, омекотява кожата и насърчава бързото изцеление на паразитни ухапвания.

Когато избирате кое е най-доброто средство срещу бълхите, винаги трябва да се вземат под внимание характеристиките на вашия домашен любимец. Някои животни са склонни към алергии, други имат стрес по време на къпане, други могат да слязат от яката. В оптималния случай, преди да закупите и използвате продукта, си струва да се консултирате с ветеринарен лекар.

Сравнение на ефективността и безопасността на различните видове средства за защита срещу бълхите