Як швидко і безпечно вивести бліх у кота

Грудень 2018

Відео: Як швидко позбутися прищів? (Грудень 2018).

Anonim

Борба с бълхите при котките - задачата като цяло е по-сложна от същия процес при котки или котенца. Основният проблем тук е тенденцията на котките да имат постоянни дълготраен любовни приключения, което е особено важно за животните, живеещи в частни къщи и апартаменти на долните етажи.

Такива котки улавят паразити със завидна редовност и без никакво усърдие да ги носят в къщата. Ето защо, за да се мисли как да се получат бълхи от котка, собствениците на такива блудници са доста често. За щастие, днес означава за едно животно, за да се отървете от бълхи много, и в действителност, премахване на бълхи е правилният избор на ефективни и безопасни средства, а след това - в правилното използване на него.

В никакъв случай не трябва да третираме присъствието на бълхи в котката като нещо естествено и да говорим, че те все още висят. Бълхите не само постоянно захапват и тормози паразити на домашни любимци, но и носители на много опасни болести. И един любящ собственик никога няма да позволи на своя домашен любимец да бъде изложен на опасност от намиране на опасно заболяване поради нежеланието да го преработва отново от паразити.

Ето защо, ако се появят паразитите на котките, трябва да се воюват с тях. Но преди да премахнете бълхите от котката, трябва да изберете правилното средство, което със сигурност ще унищожи тези бълхи. С това нека да започнем …

Инструменти за бълхи за котки

Всички средства, които биха могли да се прилагат за отстраняване на бълхи от котка, са разделени на няколко вида:

  • Капки от бълхи на холката - лесни за употреба, но макар и достатъчно ефективни и безопасни средства.Унищожи бълхите върху самото животно, както и за определен период (от няколко дни до няколко седмици) осигуряват защита срещу повторна инфекция. Най-разумно е да се премахнат такива бълхи от котка, която рядко посещава улицата и само случайно се зарази с бълхи. Важно е да се следи за безопасността на: действие капки принцип се основава на проникването на инсектицида в кръвоносните съдове по кожата, както и при животни с висока чувствителност, тъй като тя може да се развие алергия. Най-известните капки са от бълхите Advantage, Frontline, Hartz, Bars и Blochnet.

  • Спрейове от бълхи - средства за бързо и пълно отстраняване на паразити. За едно животно те са относително безопасни, но малко по-сложни за използване, отколкото капки. Сферата на тяхното използване е силно заразена с паразити, но иначе здрави котки (наличието на болест в домашен любимец може да влоши токсичния ефект на инсектицидите върху самия животното). Спреите имат слаб остатъчен ефект и предпазват животното от паразити в най-добрия случай само няколко дни. Най-известни са бълхите, например Frontline, Hartz, Bolfo.

  • Шампоани за бълхи - особено подходящи за размножаване на паразити при котки с много чувствителна кожа и добра козина. Антиблоковите шампоани са подходящи за чистокръвни животни, но за успешното им приложение котката трябва поне да понесе къпане. Шампоан марки са много, добре доказан г-н Бруно, Биапар, Ролф клуб, Фитоелита и Доктор зоопарк.

  • Блистери - са по-подходящи за защита срещу повторна инфекция, отколкото за размножаване на бълхи от котка. Въпреки това, при леко нападение на домашния любимец, облечена яка е достатъчна, за да позволи на бълхите да напуснат козината на животното. Това лекарство не е подходящо за котки с чувствителна кожа и изложбени образци - поради яката, вълната на шията често се изтрива.Обаче яките са буквално необходими за животни, които прекарват по-голямата част от времето си на улицата. Често те се използват като допълнително средство за превенция. Особено ефективни, но и скъпи са коликите Kiltix - осигуряват защита до шест месеца. По-достъпни, но и по-бързо изчерпани от Хартц и Беафар.

Има и специален прах от бълхи, но за котки те се използват изключително рядко. Такива лекарства изискват трудово приложение и обикновено не са толкова ефективни, колкото например капки или спрейове.

Към бележката

Трябва да бъде подготвен за това, че до пълното премахване на бълхите ще трябва да купи няколко фонда. В крайна сметка, преди да донесе бълхи при котките, не е възможно да се предвиди дали това ще се случи в съоръжението е алергичен към или не ще има бълхи устойчив на инсектицид в капки или спрейове. Но най-често изхвърлянето на животното от паразити се извършва бързо и не изисква допълнителни усилия.

Народните лекарства за бълхи са предимно неефективни и могат да се използват само като допълнителни лекарства, които увеличават ефекта на основното лекарство.

Процедурата за премахване на бълхи от котка

Показване на бълхи в котката трябва да бъдат стриктно съответствие с инструкциите за дадено лекарство. Преди процедурата, животното трябва да бъде изгоряно, прането му да се измие и мястото, където се намира кучето, леко да се третира с инсектициди и да се измие.

Капки от бълхи се нанасят върху кожата на холката и се търкат с пръсти, докато се абсорбират напълно. Някои капки трябва да се разпространят на няколко места по гръбначния стълб. Важно е да направите това, когато котката не може да оближе лекарството от вълната.

Когато пръскате котка, трябва непрекъснато да натискате косата и да изпръсквате продукта директно върху кожата.В зависимост от инструкциите в ръководството животното не може да се къпе и да се остави да се измие за 0, 5 - 3 часа след третирането. След това е желателно да се къпете под течаща вода.

С анти-блок шампоан, котката се къпква точно като с всяка друга. Препоръчително е след измиване на инсектицидния шампоан да се измива косата на животното с обикновен шампоан.

След прилагането на каквото и да е лекарство за котката, е желателно да се носи анти-блок яка, за да се предпази от повторна инфекция. Ако животното не може да носи нашийник през цялото време, да се носят тя трябва да бъде най-малко по време на ходене на улицата (както, например, по време на едни и същи любовни афери).

безопасност и предпазни мерки за разплод бълхи

Повечето съвременни средства за бълхи за кучета и котки са достатъчно безопасни и не изискват специални предпазни мерки при използването им. Въпреки това:

  • , когато се използват капчици на холката, трябва да се следи така, че котката да не ги оближе;
  • първите няколко дни от носенето каишки да се контролира, така че котката не се появи рани по врата му - уничтожаване на яката може да предизвика алергии и дразнене на кожата;
  • използване на спрей е необходимо за защита на очите и устата на животното, но глава трябва да се третира по същия начин, както в други части на тялото.

В protivobloshinyh за кандидатстване означава постоянно трябва да се провери, за да се види дали котката е имало никакви странични ефекти - гадене, повръщане, задух, треска. Ако такива признаци се открият, трябва да бъдат показани на ветеринарния лекар.

Отидете на бележката

Не се притеснявайте, ако имате леко увеличение на слюноотделянето при животното след прилагането на спрея. Повечето от тях включват алкохол, а слюнката е нормална реакция на животното до влизането му в тялото.

След успешното стартиране на котешки бълхи на трябва да бъдат лекувани с тези паразити цялата къща: ако насекоми са под килими, в цепнатини или зад цокли, те ще хапят котката отново, след като лекарството намалява от тях.

Превенция на опаразитяване

И накрая, винаги имайте предвид, че е по-добре да се предотврати опаразитяване на котка, отколкото по-късно, за да се справят с тях. За да направите това в началото на пролетния полусезон в животното, постоянно ходене по улиците, облечени каишки и под дивана си в къщата поставя пелин греди или вратига, специална секция с миризмата на лавандула (например, можете да вземете част от молци). Желателно е да се срешете вашия домашен любимец редовно и проверяват кожа му, ако се появят бълхи, дори в малки количества, те ще бъдат видими, и можете да започнете борбата с тях преди сериозна инфекция.

Много е важно да не позволявате на котката да взаимодейства с бездомни бездомни животни. Но за това той и котката, до половината от живота на един хулиган и останалите почиват. Следователно всеки собственик на такъв крадец трябва да бъде подготвен, за да може бързо да премахне бълхите от котката си при първото откриване на паразити.

Полезно видео: как правилно да се обработва котка от бълхи у дома

Бълхи от домашен любимец: какво да правя? Ветеринарен съвет