Засоби для виведення бліх у кішки в домашніх умовах

Вересень 2018

Відео: Блохи у домашних животных - Все буде добре - Выпуск 46 - 18.09.2012 - Все будет хорошо (Вересень 2018).

Anonim

Индукцията на бълхи у дома на котка е доста трудоемка, но в същото време е напълно осъществима за почти всяка процедура на собственика.

Важно е да знаете, че бълхите са насекоми, които са много чувствителни към миризми и отрова, бързо умиращи под въздействието на инсектициди. И най-важното е, че това, което отличава бълхите от кърлежите и холката, е, че те са изключително мобилни и в извънредна ситуация са готови да напуснат животното само за секунди. Това трябва да се вземе предвид.

След като сте разбрали как да премахнете бълхите от котка у дома, възможно е тази процедура да се провежда редовно, бързо и с много добри резултати.

Да разгледаме тази процедура по-подробно.

Ако една котка има бълхи малки ...

Във всички случаи, премахването на бълхи при котки са специални инсектициди или причиняване на смърт на паразитите, или да ги изплаши аромат му. Само понякога за борба с бълхите просто можете да къпете котка, тъй като тези насекоми не търпят потапяне във вода и са склонни да се придвижат до онези части от тялото на животното, които остават сухи.

Този подход може да бъде ефективен само когато котката току-що е взела няколко бълхи и те все още не са се умножили.

Но ако за домашен любимец на кожата в големи количества се намират малки черни точки - екскрементите на насекоми и бели топки в една четвърт от един милиметър в диаметър - яйцата, както и видими рани от ухапвания и зачервяване около тях, е доказателство за сериозна инфекция, която трябва да бъде бързо и екстензивно лечение.

Така че, за да се отстранят бълхи при котки и котенца в къщи, има няколко начина ...

Специални каишки

Яки - най-лесният начин да се отървете мустакат домашен любимец от бълхи. Ябълката тежи много малко и животните бързо се свикват. Целият продукт е импрегниран с доста голямо количество инсектицид (всяка яка има свой вид), от която умират паразитите на тялото на котката, а оцелелите се опитват да напуснат животното.

Като правило яките работят в продължение на 2-3 месеца, след което инсектицидът се издишва и животното трябва да купи нов продукт.

Блейзъпците са чудесни за животни, редовно и дълго време на улицата - в този случай яката осигурява постоянна надеждна защита на домашния любимец.

Като цяло може да се заключи, че такава яка ви позволява ефективно да премахнете бълхите от котка или котка у дома и да предотвратите втора инфекция на домашния любимец при ходене на улицата.

Отидете на бележката

Инсектицидните яки също са ефективни срещу акари и комари. Въпреки това, продължителността на ефекта им е най-изразена точно срещу бълхите.

Недостатъците на бълхите са малко:

 • рискът от кожно дразнене на котка или коте на мястото на яката. Това се случва рядко, но дори са документирани случаи на развитие на дерматит от тези агенти. Тук всичко е индивидуално и просто трябва да внимавате, внимателно тествам продукта за първи път.
 • Трудността да свикнеш с яката на онези котки, които никога не са я носели преди това - котка може да се чувства неспокойна и неудобна в нея.

Блисалните яки днес са един от най-популярните начини за премахване на паразитите от котка.Разпродажба на пазарите, магазините за домашни любимци и интернет има продукти от различни производители, но най-известните са следните:

 • Hartz - най-вероятно са ефективни, но скъпи.
 • Болфо, универсална яка, както за котки, така и за кучета.
 • Diaz - има удължен срок на живот, предпазвайки животното от пет месеца. Не може да се използва заедно с други инсектициди.
 • Kiltix - е в състояние да защитава котката в продължение на 7 месеца.

Блисалните яки не могат да се използват за пациенти или за оздравяващи животни. Прилагайте ги на кърмещи и бременни котки само с разрешението на ветеринарния лекар.

Капки от бълхи за котки

Тези инструменти също са много лесни за употреба: от ампулата е достатъчно, за да капе течност на холката на котката, или препоръките на производителя - на няколко места по протежение на гръбначния стълб. Това вече ще е достатъчно за паразитите да се отровит или да избягат от животното.

Всички производители се опитват да направят една капка от бълхи възможно най-безопасна за самото животно, така че да ги използвате за котки не заплашват. Въпреки това, в редки случаи, котката може да изпита алергични реакции към капките се, и дори симптоми на белодробна токсичност.

Така че, преди активното използване на средствата е желателно да го тествате в най-малкия възможен размер - слагам памук върху кожата на котката буквално половин капка и да гледате в продължение на няколко часа от поведението на животното и състоянието на кожата му на мястото на приложение.

Най-известните капки бълхи са:

 • Hartz
 • Frontline Spot по Cat
 • Барове
 • Bayer адвокат.

Предотвратяване на бълхи и глисти при котки със специални капки

Аерозоли за бълхи

на всички спрейове са най-ефективни, но също и най-токсични.За да премахнете бълхите от котка вкъщи с тях, може да е достатъчно бързо - за това е необходимо да преработите всички козина от кутията и след това не позволявайте на животното да се мие няколко часа.

Самият собственик трябва да използва ръкавици и памучна превръзка от марля.

Спреите осигуряват почти мигновено действие - бълхите ги заливат, дори без да имат време да се измъкнат от вълната. Те не са по-малко ефективни срещу кърлежите. Всички спрейове са строго противопоказани за бременни, лактиращи, болни, възстановяващи се котки и котенца.

Днес любителите на котки използват най-вече:

 • Front Line
 • Леопард
 • Бълха и Клек
 • Delix.

Специални шампоани от бълхи, кърлежи

Въпреки специални шампоани от бълхи, кърлежи са сравнително редки за котки, обаче, те имат редица предимства:

 • с тях една котка не може на практика да бъде отровен - шампоан напълно отмиват след плуване.
 • Шампоанът работи в съчетание с вода, чиито бълхи също са слабо поносими.
 • Шампоани от бълхи почти никога не предизвикват странични ефекти.

Това е достатъчно, за да страда веднъж ужасен писък на домашен любимец и да го накара да се къпе. Препоръчително е след тази процедура внимателно да се изравни котката, за да се премахнат паразитите, останали върху вълната с помощта на гребена.

Популярни шампоани от бълхи, кърлежи, са днес:

 • Rolf Club
 • Deliks
 • Шампоан Б
 • Демо-Suite
 • Flea & Tick Cat Шампоан.

Отидете на бележката

За котки, които обичат или са свикнали да плуват, шампоаните са оптималното решение на проблема с бълхите. Дори ако котката е постоянно на улицата, къпането й веднъж седмично ще гарантира, че бълхите й няма да се размножават.

инжекции и хапчета

за домашна употреба, тези средства са подходящи за най-малко: животното може да разкрие атипична реакция означава инжектиране може да се извърши правилно, и като цяло въвеждането на лекарството вътре - не е лесна процедура.

Обикновено такива средства се използват във ветеринарната лечение невъзможност външната животното.

Освен това, някои компании вече произвеждат прах, с които можете да се носят бълхи при котки у дома, но на практика се оказа, че в сравнение с капки и яки са по-малко ефективен, колкото и лесно да се разпадне или животното оближе.

Да се ​​отървем от бълхи бременни котки

Главната особеност при лечението на бременни protivobloshinoy котки - да избягват контакт с лекарството вътре. Дори когато безвредни за животното възрастен от бълха агент може да повлияе на бременност и да бъде причина за аборт или ненормално развитие на плода.

В тази връзка, на оптимални методи за елиминиране бълхи от котките са бременни:

 • нашийници
 • шампоан
 • и за разрешаване на ветеринарен лекар - капки от бълхи.

Първите два вида фондове не оказват влияние върху развитието на котенцата, някои от капките може да проникне в кожата и в кръвоносните съдове, а след това - в млякото.

Във всеки случай, най-лесният начин да се облича една бременна котка яка, но не забравяйте да го премахнете и в бъдеще.

Шампоани за бременна котка у дома трябва да се прилагат само в случаите, когато плуване не причиняват стрес за животното.

Това е важно!

Премахване на бълхи в една бременна котка - собственика на основна задача! Ако котенцата са родени от заразено майка, бълхи и веднага започват да ги притеснява, която води до зачервяване и да ги заразява с червеи. В резултат на това децата ще растат по-бавно и като цяло ще бъдат неспокойни връстници, живеещи с по-чиста и здравословна майка.

Ако котката се храни ...

Показване на бълхите в котки кърмене най-трудното.Дори яките не са подходящи тук, тъй като котенцата могат неволно да ги облизват или да ги ухапват, когато играят или търсят зърното.

По-препоръчително е да използвате такива капки, които не проникват дълбоко под кожата. При избора на лекарство, попитайте продавача или ветеринаря, ако може да се използва за кърмещи котки.

Най-сигурният начин за премахване на бълхи от хранене на котката - чакам за тази възрастова котенца (3-4 седмици), когато котката ги оставя повече от три часа, а след хранене на децата да си купи котка бълхи шампоан, изплакнете го много внимателно , а домашните любимци трябва да бъдат внимателно изсушени със сешоар.

В този процес на бълхи имат и собствени котенца, защото паразитите в първите дни на живота имат време да зарази и ...

борбата срещу бълхи при котенца

Може би единственото средство за бълхи в котенца са шампоани, които могат да се използват само след като децата отворят очите си.

Много производители произвеждат специални шампоани за бълхи за котки, но експерти в един глас твърдят, че трябва да използвате само доказани и безопасно Frontline и Stronghold, като местните медии не съдържа изпитани от времето инсектициди и добавки, които не са най-добрият начин да се отрази на състоянието на котето. Малко хора искат да експериментират с техните домашни любимци.

За да научите как да получите бълхите от коте дома, най-добре е да се консултирате с ветеринарен лекар, тъй като в повечето случаи борбата срещу паразити в котенца удобно съчетана с разяждането, червеи.

Много любители на котки се готвят protivobloshiny шампоан сами: купуват най-евтин шампоан за котенца и се добавя към него за всеки мл флакон Neostomazana 150.Такава смес е гарантирана, че е безобидна за младите и когато котките за къпане с нея работят толкова ефективно, колкото и скъпите внесени продукти.

Запомни!

Най-добрият начин да предпазите котетата от бълхи е да се отървете от паразити от бременна майка.

Да се ​​отървем от бълхи от болни котки

Борбата срещу бълхи при пациенти или оздравяващи котки - единственият случай, в който инициативата е строго забранено. Човек никога не може да знае точно как и към кое лекарство животното, отслабено от болестта и получаващо допълнително лекарство, ще реагира.

Ето защо, първо, ако се открие бълха на болна котка, котка или коте, трябва да се свържете с ветеринарния лекар. Обикновено в тези случаи се предписват специални спасителни шампоани и капки от бълхи или те препоръчват да чакате до възстановяване на домашния любимец.

Винаги трябва да помним, че котките обикновено са по-чисти от кучетата и затова бълхите страдат по-рядко. Но те също така са по-податливи на различни лекарства, така че преди да използвате каквито и да било средства, е желателно да го изпробвате и в малки количества и само ако няма остри реакции от страна на животното върху тях, не, можете спокойно да се пристъпи към пълноправен борбата с паразити.

Пожелаваме на вашия домашен любимец да се отърве от бълхите колкото е възможно по-скоро!

Лечебни средства за животни