Засоби для виведення бліх у кішки в домашніх умовах

Грудень 2018

Відео: Блохи у домашних животных - Все буде добре - Выпуск 46 - 18.09.2012 - Все будет хорошо (Грудень 2018).

Anonim

Индукцията на бълхи у дома на котка е доста трудоемка, но в същото време е напълно осъществима за почти всяка процедура на собственика.

Важно е да знаете, че бълхите са насекоми, които са много чувствителни към миризми и отрова, бързо умиращи под въздействието на инсектициди. И най-важното е, че това, което отличава бълхите от кърлежите и холката, е, че те са изключително мобилни и в извънредна ситуация са готови да напуснат животното само за секунди. Това трябва да се вземе предвид.

След като сте разбрали как да премахнете бълхите от котка у дома, възможно е тази процедура да се провежда редовно, бързо и с много добри резултати.

Да разгледаме тази процедура по-подробно.

Ако една котка има бълхи малки …

Във всички случаи, премахването на бълхи при котки са специални инсектициди или причиняване на смърт на паразитите, или да ги изплаши аромат му. Само понякога за борба с бълхите просто можете да къпете котка, тъй като тези насекоми не търпят потапяне във вода и са склонни да се придвижат до онези части от тялото на животното, които остават сухи.

Този подход може да бъде ефективен само когато котката току-що е взела няколко бълхи и те все още не са се умножили.

Но ако за домашен любимец на кожата в големи количества се намират малки черни точки - екскрементите на насекоми и бели топки в една четвърт от един милиметър в диаметър - яйцата, както и видими рани от ухапвания и зачервяване около тях, е доказателство за сериозна инфекция, която трябва да бъде бързо и екстензивно лечение.

Така че, за да се отстранят бълхи при котки и котенца в къщи, има няколко начина …

Специални каишки

Яки - най-лесният начин да се отървете мустакат домашен любимец от бълхи. Ябълката тежи много малко и животните бързо се свикват. Целият продукт е импрегниран с доста голямо количество инсектицид (всяка яка има свой вид), от която умират паразитите на тялото на котката, а оцелелите се опитват да напуснат животното.

Като правило яките работят в продължение на 2-3 месеца, след което инсектицидът се издишва и животното трябва да купи нов продукт.

Блейзъпците са чудесни за животни, редовно и дълго време на улицата - в този случай яката осигурява постоянна надеждна защита на домашния любимец.

Като цяло може да се заключи, че такава яка ви позволява ефективно да премахнете бълхите от котка или котка у дома и да предотвратите втора инфекция на домашния любимец при ходене на улицата.

Отидете на бележката

Инсектицидните яки също са ефективни срещу акари и комари. Въпреки това, продължителността на ефекта им е най-изразена точно срещу бълхите.

Недостатъците на бълхите са малко:

 • рискът от кожно дразнене на котка или коте на мястото на яката. Това се случва рядко, но дори са документирани случаи на развитие на дерматит от тези агенти. Тук всичко е индивидуално и просто трябва да внимавате, внимателно тествам продукта за първи път.
 • Трудността да свикнеш с яката на онези котки, които никога не са я носели преди това - котка може да се чувства неспокойна и неудобна в нея.

Блисалните яки днес са един от най-популярните начини за премахване на паразитите от котка.Разпродажба на пазарите, магазините за домашни любимци и интернет има продукти от различни производители, но най-известните са следните:

 • Hartz - най-вероятно са ефективни, но скъпи.
 • Болфо, универсална яка, както за котки, така и за кучета.
 • Diaz - има удължен срок на живот, предпазвайки животното от пет месеца. Не може да се използва заедно с други инсектициди.
 • Kiltix - е в състояние да защитава котката в продължение на 7 месеца.

Блисалните яки не могат да се използват за пациенти или за оздравяващи животни. Прилагайте ги на кърмещи и бременни котки само с разрешението на ветеринарния лекар.

Капки от бълхи за котки

Тези инструменти също са много лесни за употреба: от ампулата е достатъчно, за да капе течност на холката на котката, или препоръките на производителя - на няколко места по протежение на гръбначния стълб. Това вече ще е достатъчно за паразитите да се отровит или да избягат от животното.

Всички производители се опитват да направят една капка от бълхи възможно най-безопасна за самото животно, така че да ги използвате за котки не заплашват. Въпреки това, в редки случаи, котката може да изпита алергични реакции към капките се, и дори симптоми на белодробна токсичност.

Така че, преди активното използване на средствата е желателно да го тествате в най-малкия възможен размер - слагам памук върху кожата на котката буквално половин капка и да гледате в продължение на няколко часа от поведението на животното и състоянието на кожата му на мястото на приложение.

Най-известните капки бълхи са:

 • Hartz
 • Frontline Spot по Cat
 • Барове
 • Bayer адвокат.

Предотвратяване на бълхи и глисти при котки със специални капки

Аерозоли за бълхи

на всички спрейове са най-ефективни, но също и най-токсични.За да премахнете бълхите от котка вкъщи с тях, може да е достатъчно бързо - за това е необходимо да преработите всички козина от кутията и след това не позволявайте на животното да се мие няколко часа.

Самият собственик трябва да използва ръкавици и памучна превръзка от марля.

Спреите осигуряват почти мигновено действие - бълхите ги заливат, дори без да имат време да се измъкнат от вълната. Те не са по-малко ефективни срещу кърлежите. Всички спрейове са строго противопоказани за бременни, лактиращи, болни, възстановяващи се котки и котенца.

Днес любителите на котки използват най-вече:

 • Front Line
 • Леопард
 • Бълха и Клек
 • Delix.

Специални шампоани от бълхи, кърлежи

Въпреки специални шампоани от бълхи, кърлежи са сравнително редки за котки, обаче, те имат редица предимства:

 • с тях една котка не може на практика да бъде отровен - шампоан напълно отмиват след плуване.
 • Шампоанът работи в съчетание с вода, чиито бълхи също са слабо поносими.
 • Шампоани от бълхи почти никога не предизвикват странични ефекти.

Това е достатъчно, за да страда веднъж ужасен писък на домашен любимец и да го накара да се къпе. Препоръчително е след тази процедура внимателно да се изравни котката, за да се премахнат паразитите, останали върху вълната с помощта на гребена.

Популярни шампоани от бълхи, кърлежи, са днес:

 • Rolf Club
 • Deliks
 • Шампоан Б
 • Демо-Suite
 • Flea & Tick Cat Шампоан.

Отидете на бележката

За котки, които обичат или са свикнали да плуват, шампоаните са оптималното решение на проблема с бълхите. Дори ако котката е постоянно на улицата, къпането й веднъж седмично ще гарантира, че бълхите й няма да се размножават.

инжекции и хапчета

за домашна употреба, тези средства са подходящи за най-малко: животното може да разкрие атипична реакция означава инжектиране може да се извърши правилно, и като цяло въвеждането на лекарството вътре - не е лесна процедура.

Обикновено такива средства се използват във ветеринарната лечение невъзможност външната животното.

Освен това, някои компании вече произвеждат прах, с които можете да се носят бълхи при котки у дома, но на практика се оказа, че в сравнение с капки и яки са по-малко ефективен, колкото и лесно да се разпадне или животното оближе.

Да се ​​отървем от бълхи бременни котки

Главната особеност при лечението на бременни protivobloshinoy котки - да избягват контакт с лекарството вътре. Дори когато безвредни за животното възрастен от бълха агент може да повлияе на бременност и да бъде причина за аборт или ненормално развитие на плода.

В тази връзка, на оптимални методи за елиминиране бълхи от котките са бременни:

 • нашийници
 • шампоан
 • и за разрешаване на ветеринарен лекар - капки от бълхи.

Първите два вида фондове не оказват влияние върху развитието на котенцата, някои от капките може да проникне в кожата и в кръвоносните съдове, а след това - в млякото.

Във всеки случай, най-лесният начин да се облича една бременна котка яка, но не забравяйте да го премахнете и в бъдеще.

Шампоани за бременна котка у дома трябва да се прилагат само в случаите, когато плуване не причиняват стрес за животното.

Това е важно!

Премахване на бълхи в една бременна котка - собственика на основна задача! Ако котенцата са родени от заразено майка, бълхи и веднага започват да ги притеснява, която води до зачервяване и да ги заразява с червеи. В резултат на това децата ще растат по-бавно и като цяло ще бъдат неспокойни връстници, живеещи с по-чиста и здравословна майка.

Ако котката се храни …

Показване на бълхите в котки кърмене най-трудното.Дори яките не са подходящи тук, тъй като котенцата могат неволно да ги облизват или да ги ухапват, когато играят или търсят зърното.

По-препоръчително е да използвате такива капки, които не проникват дълбоко под кожата. При избора на лекарство, попитайте продавача или ветеринаря, ако може да се използва за кърмещи котки.

Най-сигурният начин за премахване на бълхи от хранене на котката - чакам за тази възрастова котенца (3-4 седмици), когато котката ги оставя повече от три часа, а след хранене на децата да си купи котка бълхи шампоан, изплакнете го много внимателно , а домашните любимци трябва да бъдат внимателно изсушени със сешоар.

В този процес на бълхи имат и собствени котенца, защото паразитите в първите дни на живота имат време да зарази и …

борбата срещу бълхи при котенца

Може би единственото средство за бълхи в котенца са шампоани, които могат да се използват само след като децата отворят очите си.

Много производители произвеждат специални шампоани за бълхи за котки, но експерти в един глас твърдят, че трябва да използвате само доказани и безопасно Frontline и Stronghold, като местните медии не съдържа изпитани от времето инсектициди и добавки, които не са най-добрият начин да се отрази на състоянието на котето. Малко хора искат да експериментират с техните домашни любимци.

За да научите как да получите бълхите от коте дома, най-добре е да се консултирате с ветеринарен лекар, тъй като в повечето случаи борбата срещу паразити в котенца удобно съчетана с разяждането, червеи.

Много любители на котки се готвят protivobloshiny шампоан сами: купуват най-евтин шампоан за котенца и се добавя към него за всеки мл флакон Neostomazana 150.Такава смес е гарантирана, че е безобидна за младите и когато котките за къпане с нея работят толкова ефективно, колкото и скъпите внесени продукти.

Запомни!

Най-добрият начин да предпазите котетата от бълхи е да се отървете от паразити от бременна майка.

Да се ​​отървем от бълхи от болни котки

Борбата срещу бълхи при пациенти или оздравяващи котки - единственият случай, в който инициативата е строго забранено. Човек никога не може да знае точно как и към кое лекарство животното, отслабено от болестта и получаващо допълнително лекарство, ще реагира.

Ето защо, първо, ако се открие бълха на болна котка, котка или коте, трябва да се свържете с ветеринарния лекар. Обикновено в тези случаи се предписват специални спасителни шампоани и капки от бълхи или те препоръчват да чакате до възстановяване на домашния любимец.

Винаги трябва да помним, че котките обикновено са по-чисти от кучетата и затова бълхите страдат по-рядко. Но те също така са по-податливи на различни лекарства, така че преди да използвате каквито и да било средства, е желателно да го изпробвате и в малки количества и само ако няма остри реакции от страна на животното върху тях, не, можете спокойно да се пристъпи към пълноправен борбата с паразити.

Пожелаваме на вашия домашен любимец да се отърве от бълхите колкото е възможно по-скоро!

Лечебни средства за животни