Огляд ефективних засобів від бліх для котів і кошенят

Січень 2019

Відео: Шампуни от блох: как они действуют и эффективны ли? (Січень 2019).

Anonim

Бълхи с тази или тази редовност се появяват в почти всяка котка. Пет, поне от време на време се случва на улицата, това неминуемо ще доведе до дома на насекоми, и стопанинът му трябва винаги добре да се знае какво означава на бълхи за котки има и как да ги прилагат правилно.

За собственици на приютите за животни или в кучкарника елитни породи препарати за бълхи за котки - като Essentials инструменти, както и добра храна.

Днешните лечебни средства за угояване са многобройни и са представени не само от различни марки, но и от различни видове средства. Един неопитен боец ​​с паразити може да се обърка, когато се сблъска с покупка с такъв сорт. Тук той ще се опита на други собственици на котки, прости и чистокръвни, те са успели да тествате различни продукти и ноу в кои случаи никакъв контрол на насекоми ще бъде оптимално.

Сравнителни характеристики на препарати за бълхи за кучета и котки

Всички много средства за бълхи за котки са разделени на специфични видове в зависимост от формата на тяхното освобождаване и метода на обработка на животното.

Основните видове активи:

  • инсектицидни капки за холката, които се считат за най-доброто средство за здравословен животното възрастен. Такива капки действат много внимателно за самото животно: след като се търкат в кожата, постепенно се разпространяват в тялото.
  • Спрейове от бълхи, считани за най-ефективните средства. Животното или пръска директно, или агентът поръсва върху ръцете и котката просто се изглажда. Липсата на спрейове е в тяхната относително висока токсичност. Самата процедура за прилагането им изисква предпазливост и строги правила, животните често имат странични ефекти и противопоказанията за спрейове са по-големи от всички останали средства. Прилагането на спрейове е препоръчително да се отървете от бълхи от тежко заразени животни, много често и много ходене на улицата.

  • Шампоаните за бълхи са много меки и ефективни. Според много собственици на котки - това е най-доброто средство за бълхи за котенца: те имат много лек ефект и много специализирани продукти също се грижат за косата. По-малкото шампоани е, че те могат да се използват само за еднократно изхвърляне на котка от бълхи, но не и за превенция.
  • Но наподобяващите яки са по-скоро средство за превенция. Бълхи, те също разрушават, но са най-ефективни за наплашване на паразити. Основното предимство на яката е осигуряването на трайна защита на животното от паразити. Ако една котка често се случва на улицата, такова лекарство няма да позволи да се вземат насекоми. Нашийници се носят на котка след като са били изкупени с анти-блок шампоан.
  • Прах от бълхи - се считат за отлично средство за котенца и почти единствено за бременни котки. Почти никога не причинява алергии или отравяния, лесни за прилагане.

Има множество народни средства за бълхи, които обаче са много по-ниски от ефективността на препаратите, съдържащи синтетични инсектициди.

Съвет

Повечето инсектициди, включени в подготовката на паразити имат ефект изсушаване на кожата на котка. Необходимо е да се вземат под внимание собствениците на животни от особено чувствителни породи с деликатна кожа.

Блисалки за уши

Блейовите нашивки осигуряват защита на домашни любимци за период от два до седем месеца. Принципът на работа е прост: той импрегнирани яка много инсектицидни вещества (обикновено на базата на перметрин или диазинон), както и че плаши паразитите да им миризма, и постоянно при минималното ниво присъства на тялото, отравяне всеки паразит ухапване домашен любимец.

Съвет

Всички инсектициди, използвани в яки са безопасни за топлокръвни животни, те могат да повлияят само нервната система на насекоми и акари. Бозайници мозъчната бариера не преминава тези вещества към нервната система, и следователно, ако тя навлиза в кръвта, се неутрализира от черния дроб и се екскретира в урината. Опасни могат да бъдат само за котенца, чиито защитни механизми все още не са се формирали.

Като лек за бълхи за котенца, яката може да се използва само на възраст от три месеца. Една здрава котка възрастен може да се носи в яката в самото начало на топъл сезон и след това се променя само след изтичане на срока на годност.

Когато използвате анти-блок яка, трябва да следите състоянието на козината и кожата върху врата на животното. При чувствителни хора някои продукти могат да причинят алергии, косопад и дерматит.

Hartz

От всички яки Hartz - може би един от най-ефективните срещу бълхите при котките. Те остават в сила за 7 месеца след разопаковането и една яка е достатъчна, за да предпази животното за целия топъл сезон на годината.

Цената на яката е около 450 рубли. Но в същото време за времето, което носи Hartz, ще има време да изчерпи три или четири средства на състезателите.

В гамата на Hartz има яка за котки с различна дължина на вълна. Котенцата могат да се носят само от три месеца. Не можете да носите яка на бременни и кърмачки, както и на животни, при които бълхите са били наскоро гравирани по друг начин (за да не се допусне случайно превишаване на допустимата концентрация на инсектицида).

Bolfo Collars

Поради дълготрайния си характер, тези яки са малко по-ниски от инструментите Hartz - всеки елемент е изчерпан за 4 месеца непрекъснато носене. Но Болфо е добро средство за бълхи за котенца: те могат да се използват за животни от два месеца.

Цената на една Болфо яка е около 200 рубли, когато купувате онлайн.

Капки на холката

Капките от бълхи са подходящи за предотвратяване на инфекцията на животинските бълхи и за унищожаване на вече съществуващите насекоми в тялото на домашния любимец. Това са оптималните подготовки за бълхи за котки, много ходещи на улицата, но периодично се вглеждат в стопански постройки или в частна къща.

Нанасянето на всички капки е много проста: вълната на холката се отделя, съдържанието на пипетата се излива върху кожата и се втрива с пръсти. Някои лекарства изискват приложение на няколко места по гръбначния стълб. За лечението на котенца на възраст по-малко от половин година пълното съдържание на пипетата не трябва да се прилага, а само част от лекарството.

Капки на холката Крепост

Крепост - най-известните собственици на котки падат по холката. Те осигуряват унищожаването на съществуващите насекоми върху тялото и предотвратяват заразяването на домашния любимец за период от 30 дни.

Възрастните животни получават цяла пипета на лекарството, а младите - със скорост от 6 ml от лекарството на 1 kg телесно тегло.Върху холката се полага укрепление и няколко часа след накисването животните могат безопасно да се къпят.

Продуктът се продава в опаковки с три пипета. Цената на такъв пакет е приблизително 950 рубли. При правилна употреба ще продължи през целия летен сезон.

Капки Hartz бълхи от

Тези капки малко по-просто, отколкото на Stronghold, но и струва по-малко - около 200 рубли за пакет от три пипета. Прилагайте ги е приемливо за котенца от 3-месечна възраст, осигурете защита за един месец.

Не можете да използвате тези капки за бременни, кърмачки, болни и оздравяващи животни.

Капки Advanteydzh

Advanteydzh - отлично средство за бълхи, които обичат да ходят в уличните кучета и котки. Лесен за употреба - нанасяйте лекарството на една точка на холката. В допълнение, капките на Advantage могат да се използват за котенца от два месеца.

Стойността на една пипета е около 150 рубли.

шампоани от бълхи

инсектицидни шампоани обикновено се използват за особено чувствителни към животните химия, vysokoporodnyh за котки с много мека кожа, както и за котенца на възраст от един месец, които вече са отбити между.

Къпете животни с protivobloshinymi шампоани прост: или котката сложи в банята, косата й мокри и се обработват с помощта на, който се проведе в продължение на няколко минути и отмийте. Или в банята вече е разбита пяна с шампоан, а домашният плува малко по-малко време.

Важно е да се гарантира, че когато шампоан за къпане не удари очите и устата на животното. След къпане е препоръчително да изсушите косата на домашния любимец със сешоар.

Шампоаните не предпазват животното от нападение от бълхи. Те осигуряват само отстраняване от повърхността на тялото на тези паразити, които вече са скочили върху животното.Но докато шампоаните работят най-деликатно, много от тях са предназначени не само за борба с насекоми, но и за грижи за косата при определени породи.

Почти всички популярни анти-блок шампоани могат да се считат за оптимални препарати за бълхи за котенца.

Шампоан Mr. Kiss

Mr. Kiss - швейцарски наркотик осигурява, заедно с изхвърлянето на бълхи, грижа за косата и овлажняването на кожата. Показва се за къпане на котки от Ангора, майниопарки, бобтали и перси. Може да се използва за котенца от един месец.

Бутилка шампоан Целуването на 200 грама струва около 150 рубли.

Преглед

"Аз веднъж къпят му Ljalju с г-н Kiss и повече на други шампоани не гледам. Не само това, нито бълхи, така че все още и вълна, тя е станала по-добре от три месеца котето на."

Олга, Перм

Шампоан Ролф Клуб

Ролф клуб - лекарство за котешка бълха, подобно на предишния шампоан. Смята се за по-ефективен, но по-малко деликатен препарат, използван за котенца на възраст от два месеца.

Една бутилка от "Ролф клуб" може да бъде купена за около 250 рубли.

Спрей за котки

Спрейове се считат за най-ефективното средство за незабавно унищожаване на паразити в козината на животното. След лечение на котката с инсектициден спрей, на нея умират бълхи, въшки, чубрица и акари. Но в същото време трябва да използвате инструмента правилно, за да не причинявате вреда на домашния любимец.

Като правило, спрейове се прилагат върху животно, което е в гумени ръкавици. Само някои от средствата могат да бъдат приложени към ръцете и след това - към самия домашен любимец. След това е важно да проверите дали котката не се облизва и не се мие за определен период от време (от 5 минути до половин час за различни продукти). За това обикновено се използва специална яка.След това продуктът се измива с топла течаща вода.

Спрейове не трябва да се използват за котенца по-малки от 3 месеца. Въпреки това, много животновъди на котки в много малки концентрации, лекувани с тези средства, дори новородени котенца. Това ненужен риск: на малките котенца рядко са толкова много бълхи, които могат да им причинят значителни щети.

Front Line

Лекарството се продава в бутилки от 100ml. При правилна употреба този обем ще бъде достатъчен, за да предпази животното от бълхи за 13-20 месеца. След еднократно третиране, бълхите няма да алармират домашния любимец за 40 дни.

Обработка спрей Фронтовата линия на котки с дълга коса, че е необходимо да се уверите, че лекарството влиза в кожата. За да направите това, вие трябва да се пръска домашния любимец срещу растежа на косата, и да направи косата с пръсти, за да се размножават.

Преглед

"Това е една добра подготовка Front Line. Производителят дори казва, че kotyatok те могат да пръска с два дни. Занимавам се с моите котки през цялото лято, са били забелязани никакви странични ефекти. След като това лекарство за бълхи облиза котката, докато аз изчезна, но нищо не му се случи. - Като цяло го препоръчвам.

Мария, Новосибирск

Спрей Hartz

Hartz спрей се предлага в няколко версии за котенца и котки от различни породи.

Използва се по същия начин като другите средства. В този случай, Hartz е символ на качество и безопасност: спрейове могат да бъдат използвани за котенца на възраст два месеца, без страх от появата на алергии.

Когато избирате лекарство, важно е да запомните, че всяко животно е индивидуално. Това, което е безопасно и ефективно за други собственици, може да не е подходящо в конкретна ситуация. Затова изберете най-доброто средство за борба с бълхи трябва да е ветеринарен лекар, но след няколко дискретни проби - на базата на собствения си опит.

Сравнение на ефективността на различните видове средства за защита срещу бълхи: шампоани, спрейове, якички и капки