Засоби від бліх у формі крапель для кішок і кошенят

Січень 2019

Відео: Dragnet: Homicide / The Werewolf / Homicide (Січень 2019).

Anonim

Сред всички лекарства за кожни паразити, капки от бълхи за котки се считат за едно от най-удобните, безопасни и ефективни. В действителност, се дължи на факта, че тези лекарства се прилагат в почти недостъпно място за животното (обикновено - в областта на холката), включва инсектициди, ниска токсичност при топлокръвни животни, и са много лесни за прилагане, днес те се използват по-често в сравнение с други средства.

Освен това, днес пусна дори капка бълхи за котки, почти напълно безвредни за тях, и за една котка-майка, които ще елиминират котешки бълхи във всички ситуации.

Въпреки това, използването на капки от бълхи изисква спазване на правилната процедура за тяхното приложение. В допълнение, подготовката на всеки производител има свои собствени характеристики.

Да се ​​опитаме заедно да се ориентираме в най-популярните наркотици, налични на пазара. Но първо, че има смисъл да се запознаят с основната информация …

Капки от бълхи Общи характеристики средства

В действителност, което представлява спад от бълхи са решенията на силни инсектициди, ниско токсични за топлокръвните животни. Най-често те се намират следните активните съставки:

  • перметринът бързо се разграждат в стомашно-чревния тракт на котка (ако тя изведнъж slizhet средства) и навлиза в кръвообращението.
  • Фипронил, по-модерен и безопасен инсектицид.
  • пирипроксифен, днес все по-често се формира основа на капки, въпреки че в миналото е поставен най-вече в националния отбор halophytes отрови върху protivobloshinyh котка яки.
  • Ивермектин, забележителен за универсалното си действие срещу повечето паразити, в допълнение към бълхи, включително кърлежи, червеи и нематоди.

Някои от тези вещества имат не само отровен ефект срещу бълхите, но и ги плашат с миризмата си. Това дава възможност на място, относно средствата за тялото на животното: обикновено капки против бълхи за котки веднъж върху кожата на шията, в основата на черепа. След това повечето бълхи оставят кориците на животното в истинския смисъл на думата и скачат в различни посоки.

Основните предимства на капките са лекотата им на приложение, безопасността и широк спектър от приложения.

Обикновено тези средства миришат по-скоро силно и котката може да се опита да достигне врата до врата и да изтрие лекарството, но с внимателно триене няма да успее.

Капките са удобни за употреба за абсолютно домашни животни, както и за котки, които често ходят много на улицата. Най-търсените са такива наркотици за онези животни, които излизат на улицата понякога - няколко пъти в годината, стигайки до дача или в частен дом. В този случай капки и помощ за спасяване на котката от вече атакуваните бълхи и ще предупреждават за заразяването на нови.

Капките от бълхи също имат някои недостатъци. По този начин те се характеризират с ниска токсичност и способността понякога да причиняват алергия към животното. Например, някои средства не могат да бъдат използвани за болни или кърмещи котки, повечето от тях са противопоказани котенца, и във всеки случай, може да има индивидуална непоносимост на животните наркотици. Следователно, веднага е безопасно да размаже котка или, особено, коте с шията такива вещества, че не е необходимо.

С помощта на антибиболни капки можете да предотвратите заразяването на котката с акари и холтури. Обикновено едно използване на капки е достатъчно, за да предпази котката от бълхи за два месеца, а от червеите и холката - за един месец.

Общите правила за прилагането

За да се откажа от бълхи за кучета и котки, работили перфектно, достатъчно да натиснете косми от домашни любимци по рамото, капеща пръсти и втрийте в кожата на определена сума пари. След това котката не трябва да се мие или пени за поне два до три дни.

Някои лекарства (обикновено домашни) се прилагат на няколко места по гръбнака на животното по същия начин. В този случай се постига по-ясен ефект.

Количеството на приложените капчици варира от лекарството до лекарството. Ето защо, преди да капете капки от бълхи към котката, трябва внимателно да прочетете инструкциите за тяхното използване.

Забележка

Няма почти нищо такова, че капки от бълхи да не помагат. Това може да се случи, ако веднага след използването на продукта, котката или котката ще станат много мокри под дъжда и продуктът ще се измие, без да се налага да се накисва правилно. Но като се има предвид точността на котките, такива случаи могат да се считат за изключителни.

Преглед

Веднъж купих моите Dym капки от бълхите. На два пъти по-късно тя се отпусна на врата си и реши да я провери и хвана някои бълхи от него. Мислех, че лекарството не помага. И тогава синът ми ми обясни, че димът се намокря и капките се измиват. Вероятно, когато сутрин през градината до съседите отива да хване мишки. Да, също ги наказвах погрешно. Те трябва да се търкат и аз просто капех по кожата. Веднъж ми показа как да прилагам тези капки, а след това наистина няма бълхи, които имат котка.

Любов Сергеевна, Северодвинск

Ако използвате всички капките на бълхи, които трябва да се уверите, че те не са уловени в носа, устата или очите на животно. Ако това се случи, промийте засегнатия орган с много вода. Също така не забравяйте, че много капки от бълхи не са предназначени за котенца.

Важно:

Ако животното разработен остра реакция към лекарството, както и неговите симптоми не изчезват в рамките на 1-2 дни, то трябва да се види от ветеринарен лекар.

безопасност и токсичност

Не се притеснявайте, ако котката облиза капките на бълхи: не само, че количеството на активната съставка в тях е достатъчно малък, и най-използвани в капките на инсектицид в относително безвредни за животното.

Може да възникне опасна ситуация, ако котката се напие спад от бълхи, кърлежи, които са били лекувани котенцата си (особено когато всички наведнъж и изобилно). Поради това, голяма част от лекарствата не могат да бъдат използвани за котенца преди отбиването от майка им е като котка може да се отрови, близане всички котенца и всеки коте в играта могат да се държат на шията на другия. И ако едно котенце облиза от бълхи от брат или сестра си, те могат да действат върху него много повече от една възрастен котарак.

Разбира се, ако, например, здрав възрастен котка се напие капки от бълхи, кърлежи, в най-лошия случай на болен и няколко дни, че няма да ядат. Загуба малко тегло …

Съвет

Капки бълхи за котки могат да предизвикат дразнене и алергични реакции при хора. Поради това се препоръчва да се прилагат тези средства в ръкавици, както и с появата на сърбеж или зачервяване на ръка, кашлица и болки в гърлото - може да се пие повече вода.

Въпреки това, в отделни случаи, инсектицидните капки могат да доведат до алергични реакции при възрастни котки.Те могат да развият сърбеж на мястото на приложение, да изпаднат от косата и дори да се появи дерматит. Въпреки това такива случаи са изключително редки и винаги е възможно първо да се приложи една капка, за да се провери как реагира организмът на домашния любимец.

Но за бълхи капките са изключително токсични. Повечето насекоми, когато падат върху животно, умират, само удряйки мястото, където е бил разкъсан наркотикът. Останалите се опитват да напуснат господаря си много бързо, бягайки от непоносимата миризма за тях.

Но за да изберете най-ефективният лекарството, не е задължително да знаят как да работят с капка от бълхи: най-известният представител, заверено като лабораторни изследвания, както и много от любителите на котки, и следователно може да се препоръча за защита на баленови домашни любимци.

Нека разгледаме тези инструменти по-подробно.

Капки Beaphar, характеристики и мнения

Beaphar - Известният холандски наркотици, различни версии, от които са предназначени за котки, котенца и немощни животни. Основната му отличителна черта е активната съставка: производителят, вместо химическите инсектициди, реши да отрови бълхи при котки с абсолютно естествен екстракт от Margoza, който е безопасен за космати животни. Така че с Беафар изобщо не можеш да се притесняваш, ако, да речем, котка изведнъж облиза капките от бълхи.

В резултат на това днес Beaphar уверено завладяват все повече и повече нови фенове на котки, и производителят внимателно разширява гамата чрез разработване на анти-бълха капки за котенца и средства сестрински котки защита.

Beaphar пада последния 1 месец. На всеки четири седмици трябва да се приложи нова част от лекарството върху холката на животното. Beaphar се продава в ампули, като цялото съдържание на всеки от тях е достатъчно за точно едно третиране на животното.За да приложите лекарството, е достатъчно да разкъсате върха на ампулата и да излеете течността върху холката на котката.

Цената на ампулата Beaphar е 102 рубли, ампулите Beaphar Bio Spot On - 115 рубли.

Капки Hartz

Може би тези капки бълха-руни са най-рекламираните и известни днес. производство на САЩ реши да се съсредоточи върху въз основа на метопрен средства, и следователно дори най-меката HARTZ UltraGuard OneSpot не може да се прилага за котенца до 12-седмична възраст .

Капките Hartz се произвеждат в тръби от 200 рубли на тръба. Те се прилагат не по посока, а с лента на гръбнака. Според производителя смъртта на насекомите се случва в рамките на 24 часа.

Фронтовата линия под формата на капки: надеждна защита срещу бълхи

Фронтовата линия - известни капки от бълхи и червеи. Типичен състав се продава в пластмасова пипета върха капацитет 0, 5, 0, 67, 1, 34, 2, 68 и 4, 06 мл. За котки се използва само лекарство в половин милилитрови пипети.

Позволено е да използвате котенца след 2 месеца. Интересното е, че Frontline се използва и за лечение на рани на ушите. Преди

Преглед

"Аз винаги си купите капки от бълхи Frontline. Два пъти годишно лечение на котката ви, началото на лятото и началото на есента. През зимата тя бълхи никога не е средство за подпомагане през лятото. Две години бях за него казаха ми, а сега нямам никакви проблеми с паразити. "

Иън, Кременчуг

Трябва да се помни, че в Frontline мястото на приложение може леко да промени цвета на вълна котка. Ето защо, за изложби бели копия, понякога може да не е подходящ.

Front Line: Капки от бълхи за котки

Предимството на бълхи при котки

на предимство и се смята за един най-ефективните лекарства срещу бълхи при котки. При котки се използва Advantage 40. Активната съставка е Имидаклоприд.

Съдържанието на епруветката на лекарството върху холката предпазва котката за един месец. Важно е да се гарантира, че за няколко часа други котки не се обличат.

Интересно е да

40 на предимство се използва не само за котки и котенца от 8 седмици, но също така и за декоративни зайци. Само за заека може да се използва от 12-годишна възраст.

барове: вътрешното развитие

От голямото разнообразие от местни продукти в съвестно котка любителите само капки Барове са спечелили достатъчно доверие: За разлика от конкурентите, които използват сурови инсектициди и митициди за едър рогат добитък, производител на Барса в техния спад поставя безопасни за дома животински инсектициди.

В резултат на това - за 50 рубли мустакат домашен любимец собственик получава изпълнението на инструмента не отстъпва на чуждестранните аналози популяризирани.

Но с всичко сигурността пада с бълхи и рядкост на случаи на странични ефекти, консултацията на ветеринарен лекар може да не боли, преди да използвате капките. И при избора на лекарства сами да се ръководи преди всичко за ефикасност и безопасност средство, а не за цена и наличност. Това ще гарантира, че един пухкав приятел ще се отърве от паразити бързо и без неприятни последици.

Важно: Капките от бълхи за котки могат да бъдат опасни!