Огляд найбільш ефективних засобів від бліх для собак і цуценят

Грудень 2018

Відео: Ембіонік WC - Засіб для вуличних туалетів, вигрібних ям, біотуалетів (Грудень 2018).

Anonim

Постъпления от бълхи за кучета днес са толкова многобройни, че неопитен в работата си с селекционера и паразити може да работи до очите му, той трябваше само да погледнете през прозореца на магазин за домашни любимци. Въпреки това, всички тези лекарства са доста строго секретни, и всички средства срещу бълхи за кучета могат да бъдат отнесени към една от следните видове:

  • Капки от бълхи, които се считат за най-разнообразни инструмента;
  • Нашийници, много удобни като средство за превенция;
  • Спрейове, радикални, но ефективни лекарства;
  • шампоани против бълхи. Често това е сред тях можете да намерите най-доброто лекарство за бълхи за кученца - шампоани са спретнато (съхраняващи), и по-рядко да предизвика нежелани реакции;
  • таблетки и интрамускулни инжекции, които почти не се срещат в нашата страна.

Всеки един от тези видове фондове имат своите предимства и недостатъци, които трябва да бъдат взети предвид при избора. И като вече са избрали вида на самия инструмент, човек може безопасно да изучи съответните продукти на най-известните производители.

Капки от бълхи за кучета

инсектицидни капки за холката - е може би най-често срещаните средства за бълхи за кучета. Тяхната популярност сред куче животновъди, причинени от няколко предимства:

  • лесен за използване: капка медикаменти на врата на вашия домашен любимец и я оставете да изсъхне много по-лесно, отколкото се къпе вашето куче или процес аерозол;
  • надеждност: повечето от инструментите гарантира унищожаването на вече присъства на тялото на паразити по животните и защита срещу бълхи за два месеца;
  • наличност: средно около 300-500 рубли, можете да си купите на пипета, която ще продължи един до два месеца.

В този случай капките имат някои недостатъци. Например, определена токсичност и възможността за странични ефекти след използването им, поради което много капки от бълхи (не всички) не могат да бъдат използвани за кученца-млад от два месеца, бременни и кърмещи кучета, болни и възстановяване животни.

Въпреки това, за повечето възрастни здрави кучета, капките са отлични. По принцип капките се използват за кучета, живеещи в къща или апартамент, но редовно на улицата. Те са удобни за употреба, както в случаите, когато кучето вече е заразено с паразити, и да го предпази от възможна инфекция. Ето защо такива препарати от бълхи за кучета са заслужено признание от собствениците.

Харц капки за кучета

Hartz's blues and tick remedies са широко използвани в целия свят. Американската компания стриктно следи за качеството, ефикасността и безопасността на своите продукти, защото купуването и използването на тези инструменти, можете да сте напълно сигурни, че бълхите в едно куче с висока вероятност ще изчезнат.

владетел Hartz средства под формата на капки, включва няколко продукта, сред които има Hartz Ultra Guard Flea & Tick Капки за кучета и кученца - специален инструмент за кученца под 10 седмична възраст. Активната съставка на това лекарство е Fenotrin, което ефективно унищожава бълхи, йодиди и комари.

Всички капки от Hartz се нанасят върху холката: цялата пипета постепенно се излива върху вълната. След няколко часа (когато лекарството вече е сухо) кучето може да се къпе и да ходи в дъжд - овлажняването няма да повлияе на ефективността на лекарството.

Харц капки струва от около 150 до 500 рубли, в зависимост от конкретния наркотик.Едно лечение на животното е достатъчно, за да се предпази от паразити в рамките на 1 месец.

Капки от кремове

Това противовъзпалително средство при кучета се счита за едно от най-ефективните. След правилното му прилагане кучето ще бъде защитено от насекоми в продължение на 2 месеца (и за 1 месец - срещу кърлежи).

Крепостта може да се използва за кученца на възраст над 6 седмици. Лекарството е безопасно за животни и хора дори при поглъщане, съвместимо с повечето други ветеринарни лекарства (включително ваксини). Но за тази гъвкавост е необходимо да платите: пакет с 3 капчици капчици Stronghold може да струва над 2000 рубли.

Преглед

Опитах всяка капка, която продаваме. Крепостта - най-доброто. Кучето никога няма слюнка, то е на барабана, вали или не. Разбира се, бълхите никога не се случват. Когато родих, преди да го преработя, кученцата нямаха бълхи.

Иван, Митишчи

Леопард от бълхи

Леопардът е домашен препарат, доста ефективен и евтин. Цената на опаковането с 4 пипети Barca е около 150 рубли.

Лекарството може да предизвика нежелани реакции - обилна слюнка, алергии - и не се препоръчва за употреба при кученца до 12-седмична възраст.

Капки от бълхи Змийското мляко кученце

Това е лекарство за бълхи и кърлежи за кучета се основава на действието на стандартните инсектициди - пермитрина и фипронил - и осигурява защита на домашен любимец в продължение на 2 месеца за бълхи и един месец за кърлежи.

За кученца лекарството се използва само след два месеца от живота му. В рамките на два дни след прилагането на продукта кучето не трябва да се мие и да се остави да навлезе в децата.

Спрейове за бълхи

Спреите обикновено се считат за най-ефективните и бързодействащи лекарства за бълхи и кърлежи при кучета. Убиват насекоми и акари в рамките на няколко минути след обработката на вълната на животното и запазват остатъчния ефект няколко седмици след приложението.

Но такава ефективност, те също са доста токсичен: кученца много спрейове не могат да се справят, но трябва да се уверите, че те не са се облиза самия наркотик на разположение на възрастни паразити на животните.

Обикновено се прилагат спрейове от двадесет до тридесет минути върху целия слой на животното, различен от областта на муцуната. След това аерозолът се измива добре.

Редица лекарства под формата на спрей не могат да се използват за лечение на бременни и кърмещи кучета, кученца и болни животни. Оптималната възможност за използването им е здрави възрастни кучета, често инфектирани с бълхи на полето или на лов, които трябва да отстранят паразитите възможно най-бързо. Спрейове се използват от работници на приюти и различни киноложки клубове.

Спрей за флота на предната линия

Първата линия спрей е може би един от най-известните аерозолни препарати за кучета днес. Много ефективен, лесен за употреба, но е доста скъп (една бутилка за 250 ml струва около 1500 рубли).

Не се използва при пациенти или животни, които са в процес на възстановяване, а в здрави случаи рядко може да причини алергия, повръщане, нервност и дерматит. За кученца може да се използва след 2-дневна възраст.

Преглед

Моята също постоянно улавя бълхи в дупките. Особено кецове, косата им е по-дълга. Лисиците не са такива. Трябва да купим Front Line и да поръсим след всеки лов. Но бълхите дори нямат време да скочат, те умират точно върху козината.

Андрю, Астрахан

Beaphar

В допълнение Beaphar произвежда спрейове и други препарати против бълхи при кучета, но при нанасяне на кучета, работещи с най-често са: продукти от този производител съчетава доста висока ефективност и безопасност.

Можете да третирате кученцето на възраст от три месеца.

Hartz

Аерозолите на Hartz се различават малко от останалите, но са известни като един от най-безопасните: агентите рядко причиняват странични ефекти.

Hartz UltraGuard плюс е предназначен специално за кученца - спрей, който може да се използва за бебета на възраст от три месеца.

Шампоани за кучета

Шампоаните са най-доброто средство за бълхи за кученца и малки декоративни кучета. Те са доста ефективни, имат лек деликатен ефект, лесни за употреба. Много производители добавят към шампоаните си компоненти за почистване на вълната и омекотяване на кожата, което ги прави и чудесен инструмент за грижи за животни.

Фито-елитен шампоан

Фито-елитен шампоан е класически лек за бълхи за кученца. Основата е инфузия на лечебни билки. Перметрин действа тук срещу самите паразити, като унищожава вече съществуващи насекоми върху животни и отблъсква тези, които потенциално заразяват кучето.

кученца и възрастни кучета с шампоан Fitoelita трябва да се къпят за 5-6 минути в топла вода (до 37 ° С) и след къпане поне няколко часа, за да държат в затоплена стая. Важно е да се гарантира, че животното не взема шампоан с устата по време на къпане.

Шампоан д-р зоопарк след това

Д-р Zoo - също е доста ефективен шампоан е много мек в своя ефект: Някои продуктова линия може да се използва в продължение на две седмици кученца.

Има напълно естествен състав. Също така е добре за неговата цена - тръбата от шампоан струва около 100 рубли.

Beaphar

Beaphar е скъп вносен шампоан, доста ефективен и безопасен.

Цената е приблизително 500 рубли.Не се препоръчва да се използва за кученца под 2 месеца.

Блисалки за уши

Блузките са използвани главно за предотвратяване на паразити от заразяване на кучета. Нашийници доставят на собствениците най-малкото неприятности - за ефективна употреба е достатъчно да се оборудва този продукт с едно животно веднъж.

Въпреки това, при някои породи от тип Йоркширски териер антибиотичните нашивки могат да причинят дразнене на кожата до дерматит.

В бележката

Анти-кучетата яка също са полезни за животни, които живеят в апартамент, но прекарват целия ден в двора. Яката не само ще предпази домашния любимец от бълхи, но и ще позволи на служителите на службата да ловят бездомни животни, които имат домашни кучета пред тях.

Beaphar яки

Това са едни от най-дълготрайните яки. Те запазват инсектицидния си ефект в продължение на 5 месеца, а в много случаи кучетата с една яка са достатъчни за целия топъл период на годината. Не използвайте заедно с други инсектициди.

Такава яка може да се използва за кученца от 6-седмична възраст. Има една яка около 250 рубли.

Hartz яки от бълхи

В зависимост от модела, хартиените яки Hartz запазват своя антиблокиращ ефект за 3-7 месеца. И те струват около 500 рубли.

Може да се използва за кученца с един месец и половина живот.

Kiltix

Kiltix яки също са доста мощни и ефективни яки срещу бълхи. Работете в продължение на 7 месеца, съдържайте инсектициди от последното поколение - Flumetrin и Propoksur.

Това са доста скъпи яки. Цената на един продукт е около 800 рубли.

В допълнение към горепосочените средства има специални таблетки против бълхи и препарати за инжекции.Сега те започват да завладяват пазара, тяхната ефективност и безопасност не са напълно изпитани и затова сравняването им с други средства е твърде рано.

Тези, които искат да спасят своя приятел с четири крака от бълхи, най-добре е да се използват доказани и достъпни лекарства.

Полезно видео: как да се третира кучето с капки от бълхи и кърлежи