Виводимо бліх у кішок і собак народними засобами

Грудень 2018

Відео: Как вывести блох у собаки в домашних условиях | Чихуахуа Софи (Грудень 2018).

Anonim

С цялото си разнообразие от народни средства за бълхи при котки и кучета - това е в по-голямата част от материя, която позволява само да изплаши паразити. Много малки количества от такива агенти, използвани е да убие бълхи, и сред съединенията, използвани за директно лечение на животни, токсична лекарство не е изобщо.

Въпреки това, много народни средства за бълхи може ефективно да се справят с проблема с домашен любимец, за да се отървете от паразити, а по-нататък предпазват от повторна инфекция. Тя е само важно да се знае как да се прилага подходящите средства …

Общи правила на народни средства

За да се отървете от бълхи народни средства за защита, които трябва да следвате две основни правила: систематичен и подреден. Печат бълхи при кучета и котки с такива средства, може да бъде само непрекъснато и внимателно лечение на косата й отговаря на състава, а дори и леко нарушение на режима, докато пред бързите паразити връщане.

Не трябва да забравяме, че някои народни средства за бълхи могат да бъдат много токсични за животните и много по-опасни от повечето синтетични инсектициди. Трябва да бъдете много внимателни, за да спаси котка или куче от бълхи и народни средства не причиняват вреда на здравето на животното.

Много е важно при изваждането на едно животно от паразитите да се обърне внимание на обработката на отпадъците, кабината и тоалетните.Ларвите на бълхите не се развиват върху самия домашен любимец, а на мястото, където животното най-често живее. И тъй като дори успява да донесе бълхи в котка или куче лекарствата от народната медицина, можете да получите нова битка на няколко седмици по-късно, когато излиза от ларвите на комари отново започнат да влияят на животното.

Към бележката

Използвайки народни средства, например котки срещу бълхи, е необходимо да се грижите за паразити от целия апартамент, където вече са поставили яйцата си. Трябва да се има предвид, че средствата за бълхи в стаята са значително различни от тези за обработване на самите животни.

Освен това, ако няколко котки или кучета живеят в един апартамент и постоянно комуникират помежду си, е необходимо да се вземат бълхи с народни средства в същото време.

Пелин от бълхи

Миризмата на пелин се уплаши от повечето паразити от насекоми. А бълхите не са изключение. За да се справят с тях, използвайки тази билка бульон: в две чаши сварено вода 20 грама 40 грама сух или пресни листа от Artemisia, след което се охлажда и получената течност се изтри козина на животните във всички части на тялото.

В процеса на преработка на домашния любимец, бълхите активно ще скочат от него, е необходимо да се предвиди и предотврати разпространението на бълхите около апартамента.

Пелината е добро наследство за бълхи и котенца. Тя е безвредна както за котето, така и за котката, която след процедурата ще оближе децата. Въпреки това е желателно да се държи палтото решение котето на възможно най-дълго: по-силна е миризмата на градински чай абсорбира в палто и кожата на животно, толкова по-надеждна, че ще бъдат защитени от вредители.

Преглед

В Дмитровка никой никога не е купувал тези балони от бълхи и кърлежи.И като цяло, струва ми се, аз съм един такъв анормален, паразити в котка, която изнеса. Преди това правех пелин по стария начин, намокрях го с кърпа, размазах котката - и така на всеки две седмици. Нещата за половин час, но след това го пуснете безопасно в къщата и не се страхувам, че бълхите ще се появят върху нея.

Тамара, Dmitrovka

Card и редовно сресване

Това е - най-очевидното, но и най-трудоемки при използването на традиционните средства за защита срещу бълхи при котки и кучета. Финият герб надеждно изважда от козината на животното всички паразити и техните екскременти.

Същият метод обаче не осигурява допълнителна защита на домашния любимец. Комбингът се смята за най-добрият народен начин, когато трябва да отстраните бълхи от котенце или кученце. Те не могат да бъдат замърсени с остър мирис, а много химически инсектициди ще бъдат опасни за тях.

Чесън и правилата за неговото използване

Чесънът и миризмата му имат възпиращ ефект върху паразитите. Известно е, че хората, които редовно консумират чесън за храна, практически не са изложени на бълха атаки: паразити се чувстват миризливи компоненти на чесъна, които са влезли в кръвта.

По същия начин, чесън, като народна лек за бълхи, може да се използва срещу котки и кучета. Единствената разлика е, че животните не трябва да я ядат.

е необходимо да смаже няколко зъба в chesnokodavilke, и след това получената суспензия да запълни три или четири чаши вода и преливане на една нощ за борба с бълхи чрез използване на чесън. На следващия ден тази вода може да бъде изтрита от козината на домашния любимец, най-вече на холката и гърба, където животното ще стигне с голяма трудност.

Важно!

Чесънът е отровен за кучета. Някои борци с паразити се съветват да добавят малки количества от тях в храната, но това може да доведе до храносмилателни смущения, отравяния и дори смърт на животното.Ето защо, наркотиците на основата на чесън трябва да се прилагат само върху вълната и в такива количества, които дори когато се обличат, не причиняват вреда на кучето или котката.

Борови стърготини

Много народни средства за защита от котки и кучешки бълхи не са насочени към премахване на паразитите на самите животни, а при отстраняване на насекоми от битови предмети.

Най-известният от тези инструменти са борови дървени стърготини - бълхите не търпят миризмата си и се опитват да стоят далеч от нея. Ето защо е много удобно да поставите тънка възглавница, пълна с борови дървени стърготини в самата котка или под леглото за кучето. Като минимум това ще доведе до това, че бълхите не могат да сложат яйцата си тук.

Други полезни рецепти

Още по-надеждни народни средства за отстраняване на бълхи от котки и кучета са смеси от различни растителни и хранителни съставки.

Например:

  • В тинктурата на чесъна трябва да добавите малко количество пивоварна мая. Такава смес ще предпази надеждно паразитите от домашния любимец.
  • Отвара от смес от билки: тъпан, евкалипт и пелин. Заедно, такъв букет осигурява подчертан възпиращ ефект не само върху бълхите, но и върху други паразити (бъгове, комари).

  • Отвара или тинктура от листа от здравец и лавандула ще осигури на самия домашен любимец приятна миризма и бълхите са непоносими условия за съществуване.

Преглед

Сравнях различни стръмни инсектициди и домашни народни средства. По мое мнение, няма нищо по-ефективно от пеенето с пелин. След като купите котка в такова решение и е защитена от бълхи за един месец. Но колко е лесно и евтино! Това не са химически аерозоли, от които кучето се разболява след една седмица.

Ана, Киров

Кедровото масло, цитронела и розмарин също са много ефективни, въз основа на които се приготвят специални шампоани за котки и кучета.

, обаче, цената на тези средства ще бъде ненужно високи, и да се борят с тях, насочена срещу бълхи предпочитат само особено ревностните фенове на всички физически.

народни средства за предпазване от заразяване с бълхи домашни любимци

Дори и да не е необходимо да се бори срещу бълхи при котки или кучета народни средства, които е длъжна да извършва превенция на инфекция с тези паразити домашни любимци. Като се има предвид на възпиращия ефект на по-голямата част от народната медицина, като всеки от тях може да се справяте с домашен любимец кожа, независимо от това дали той има бълхи или не. Благодарение на това, паразитите на улицата няма да атакуват животното и няма да дойдат върху него в дома ви.

Освен това, като превантивна мярка, е необходимо да се предпази животното от общуване с бездомни братя. От тях чистите и лъскави домашни любимци са най-често заразени с бълхи.

Ясен пример за действието на специална инсектицидна яка срещу бълхи