Виводимо бліх у кішок і собак народними засобами

Вересень 2018

Відео: Как вывести блох у собаки в домашних условиях | Чихуахуа Софи (Вересень 2018).

Anonim

С цялото си разнообразие от народни средства за бълхи при котки и кучета - това е в по-голямата част от материя, която позволява само да изплаши паразити. Много малки количества от такива агенти, използвани е да убие бълхи, и сред съединенията, използвани за директно лечение на животни, токсична лекарство не е изобщо.

Въпреки това, много народни средства за бълхи може ефективно да се справят с проблема с домашен любимец, за да се отървете от паразити, а по-нататък предпазват от повторна инфекция. Тя е само важно да се знае как да се прилага подходящите средства ...

Общи правила на народни средства

За да се отървете от бълхи народни средства за защита, които трябва да следвате две основни правила: систематичен и подреден. Печат бълхи при кучета и котки с такива средства, може да бъде само непрекъснато и внимателно лечение на косата й отговаря на състава, а дори и леко нарушение на режима, докато пред бързите паразити връщане.

Не трябва да забравяме, че някои народни средства за бълхи могат да бъдат много токсични за животните и много по-опасни от повечето синтетични инсектициди. Трябва да бъдете много внимателни, за да спаси котка или куче от бълхи и народни средства не причиняват вреда на здравето на животното.

Много е важно при изваждането на едно животно от паразитите да се обърне внимание на обработката на отпадъците, кабината и тоалетните.Ларвите на бълхите не се развиват върху самия домашен любимец, а на мястото, където животното най-често живее. И тъй като дори успява да донесе бълхи в котка или куче лекарствата от народната медицина, можете да получите нова битка на няколко седмици по-късно, когато излиза от ларвите на комари отново започнат да влияят на животното.

Към бележката

Използвайки народни средства, например котки срещу бълхи, е необходимо да се грижите за паразити от целия апартамент, където вече са поставили яйцата си. Трябва да се има предвид, че средствата за бълхи в стаята са значително различни от тези за обработване на самите животни.

Освен това, ако няколко котки или кучета живеят в един апартамент и постоянно комуникират помежду си, е необходимо да се вземат бълхи с народни средства в същото време.

Пелин от бълхи

Миризмата на пелин се уплаши от повечето паразити от насекоми. А бълхите не са изключение. За да се справят с тях, използвайки тази билка бульон: в две чаши сварено вода 20 грама 40 грама сух или пресни листа от Artemisia, след което се охлажда и получената течност се изтри козина на животните във всички части на тялото.

В процеса на преработка на домашния любимец, бълхите активно ще скочат от него, е необходимо да се предвиди и предотврати разпространението на бълхите около апартамента.

Пелината е добро наследство за бълхи и котенца. Тя е безвредна както за котето, така и за котката, която след процедурата ще оближе децата. Въпреки това е желателно да се държи палтото решение котето на възможно най-дълго: по-силна е миризмата на градински чай абсорбира в палто и кожата на животно, толкова по-надеждна, че ще бъдат защитени от вредители.

Преглед

В Дмитровка никой никога не е купувал тези балони от бълхи и кърлежи.И като цяло, струва ми се, аз съм един такъв анормален, паразити в котка, която изнеса. Преди това правех пелин по стария начин, намокрях го с кърпа, размазах котката - и така на всеки две седмици. Нещата за половин час, но след това го пуснете безопасно в къщата и не се страхувам, че бълхите ще се появят върху нея.

Тамара, Dmitrovka

Card и редовно сресване

Това е - най-очевидното, но и най-трудоемки при използването на традиционните средства за защита срещу бълхи при котки и кучета. Финият герб надеждно изважда от козината на животното всички паразити и техните екскременти.

Същият метод обаче не осигурява допълнителна защита на домашния любимец. Комбингът се смята за най-добрият народен начин, когато трябва да отстраните бълхи от котенце или кученце. Те не могат да бъдат замърсени с остър мирис, а много химически инсектициди ще бъдат опасни за тях.

Чесън и правилата за неговото използване

Чесънът и миризмата му имат възпиращ ефект върху паразитите. Известно е, че хората, които редовно консумират чесън за храна, практически не са изложени на бълха атаки: паразити се чувстват миризливи компоненти на чесъна, които са влезли в кръвта.

По същия начин, чесън, като народна лек за бълхи, може да се използва срещу котки и кучета. Единствената разлика е, че животните не трябва да я ядат.

е необходимо да смаже няколко зъба в chesnokodavilke, и след това получената суспензия да запълни три или четири чаши вода и преливане на една нощ за борба с бълхи чрез използване на чесън. На следващия ден тази вода може да бъде изтрита от козината на домашния любимец, най-вече на холката и гърба, където животното ще стигне с голяма трудност.

Важно!

Чесънът е отровен за кучета. Някои борци с паразити се съветват да добавят малки количества от тях в храната, но това може да доведе до храносмилателни смущения, отравяния и дори смърт на животното.Ето защо, наркотиците на основата на чесън трябва да се прилагат само върху вълната и в такива количества, които дори когато се обличат, не причиняват вреда на кучето или котката.

Борови стърготини

Много народни средства за защита от котки и кучешки бълхи не са насочени към премахване на паразитите на самите животни, а при отстраняване на насекоми от битови предмети.

Най-известният от тези инструменти са борови дървени стърготини - бълхите не търпят миризмата си и се опитват да стоят далеч от нея. Ето защо е много удобно да поставите тънка възглавница, пълна с борови дървени стърготини в самата котка или под леглото за кучето. Като минимум това ще доведе до това, че бълхите не могат да сложат яйцата си тук.

Други полезни рецепти

Още по-надеждни народни средства за отстраняване на бълхи от котки и кучета са смеси от различни растителни и хранителни съставки.

Например:

  • В тинктурата на чесъна трябва да добавите малко количество пивоварна мая. Такава смес ще предпази надеждно паразитите от домашния любимец.
  • Отвара от смес от билки: тъпан, евкалипт и пелин. Заедно, такъв букет осигурява подчертан възпиращ ефект не само върху бълхите, но и върху други паразити (бъгове, комари).

  • Отвара или тинктура от листа от здравец и лавандула ще осигури на самия домашен любимец приятна миризма и бълхите са непоносими условия за съществуване.

Преглед

Сравнях различни стръмни инсектициди и домашни народни средства. По мое мнение, няма нищо по-ефективно от пеенето с пелин. След като купите котка в такова решение и е защитена от бълхи за един месец. Но колко е лесно и евтино! Това не са химически аерозоли, от които кучето се разболява след една седмица.

Ана, Киров

Кедровото масло, цитронела и розмарин също са много ефективни, въз основа на които се приготвят специални шампоани за котки и кучета.

, обаче, цената на тези средства ще бъде ненужно високи, и да се борят с тях, насочена срещу бълхи предпочитат само особено ревностните фенове на всички физически.

народни средства за предпазване от заразяване с бълхи домашни любимци

Дори и да не е необходимо да се бори срещу бълхи при котки или кучета народни средства, които е длъжна да извършва превенция на инфекция с тези паразити домашни любимци. Като се има предвид на възпиращия ефект на по-голямата част от народната медицина, като всеки от тях може да се справяте с домашен любимец кожа, независимо от това дали той има бълхи или не. Благодарение на това, паразитите на улицата няма да атакуват животното и няма да дойдат върху него в дома ви.

Освен това, като превантивна мярка, е необходимо да се предпази животното от общуване с бездомни братя. От тях чистите и лъскави домашни любимци са най-често заразени с бълхи.

Ясен пример за действието на специална инсектицидна яка срещу бълхи