Підбираємо нашийник від бліх для собаки

Січень 2019

Відео: Как ухаживать за щенком (чем кормить щенка)? (Січень 2019).

Anonim

Появата на бълхи домашен любимец куче носи много проблеми на животното и неговите собственици. Начини да се отървете от тази напаст са много: от хапчета за лекарствени разтвори, че е важно да бъде в състояние да изберете подходящия безопасно и ефективно лекарство.

Специални грижи от бълхи и кърлежи заслужават специално внимание в този план. За кучета често означава, превантивна и становища за ефективността му са разделени: някои са доволни, други виждат загуба на пари.

За да се разбере как е оправдано използването на insektoakaritsidnogo яка, нека да разберете по-подробно: тя е средство, как vozdeystuet паразити и колко обикновено е безопасно за вашия домашен любимец.

Принципът на работа и различни яки

За протокола: втулката срещу бълхи за кучета - това е обикновено пластмасови продукти под формата на гъвкав ремък с катарама, понякога с характерна миризма се дължи на наличието на силно токсични химикали в състава.

Как работи бълхите? След известно време от момента на пускане на продукта става защитени срещу кучешки бълхи и кърлежи: инсектициди и репеленти компоненти, освободени от реборда и разпределят върху повърхността на вълна и домашни любимци кожата. Веществата запазват необходимата концентрация през цялото време, докато яката се поставя върху кучето.

Колко трябва да нося блузка? Препоръчва се да се носят непрекъснато, без да се отстраняват дори през нощта - само в този случай ще бъде постигнат надежден резултат.

Нашийници са:

 • Химикали, съдържащи вещества, вредни за паразитите. Използва се за възрастни кучета.
 • Биологично, действието на което се основава на лечебните свойства на лечебните билки и етеричните масла. Може да се използва за кученца, болни и бременни кучета.
 • Ултразвук - универсален, без мирис и без химикали, но по-скъп. Трябва обаче да се има предвид, че мнозина смятат, че този тип яка е най-малко ефективният вариант.

Широката гама кучета на кучета често поставя собственици в задънена улица: какво да изберем? Има няколко критерия, които могат да помогнат в това.

Блейс яка: кое е по-добре?

Добрата бълха яка е на първо място и съвпада индивидуално и мъдро. Когато избирате, можете да спазвате следните критерии:

 • Проучете оценки за конкретна фирма.
 • Изберете яка в размер.
 • Прочетете информацията на опаковката - накладките се различават по концентрацията на веществото и са подходящи за конкретни кучета.
 • Не смазвайте. Евтината яка може да се нарече само антифлот, но всъщност няма да съдържа никакви вещества; Също така, съставът с лошо качество може да отрови домашния любимец.
 • Изберете продукти от доказани производители, но не забравяйте за възможна алергична реакция, независимо от марката на продукта.

Това е интересно:

Дори и с високо качество яка може да предизвика тежко отравяне куче или малко дете, ако някой от тях случайно pozhuet върха на яката, така съвестни производители показват в инструкциите на името на антидот на лекарите и ветеринарите са били в състояние да помага ,

Сред разнообразието от различни марки яки трябва да се подчертае следното най-популярните:

 • нашийници против бълхи и кърлежи Kiltix.Те стават най-ефективни след 24 часа след пускането им, те траят до 7 месеца. Подходящ за здрави възрастни кучета; не се препоръчват бременни и кърмещи кучета, както и болни животни.

 • Яке за кучета и кученца срещу бълхи и кърлежи Hartz UltraGuard за очила за бълхи и кърлежи (включително и с отразяваща лента). Тази яка е водоустойчива, приятна свежа миризма, започва да действа веднага след пускането си. Предпазва от насекоми до 7 месеца; Не се препоръчва за кученца под 6 седмици.

 • Нашийници на Скалибор. Осигурете защита срещу летящи и пълзящи насекоми за половин година; Най-големият защитен ефект се постига 7 дни след пускането. Може да се използва за бременни и кърмещи кучета; не се препоръчва за кученца под 7 седмици.

 • Beaphar яка Ungezieferband от бълхи и кърлежи. Той гарантира защита от 2 до 5 месеца и няма ограничения за теглото и размера на животното. Той започва да действа след 5 дни от началото на заявлението. Не се препоръчва за болни и бременни кучета, както и за кученца под 6 месеца.

 • Ролф клуб, яка кърлежи, бълхи и холтър. Ниска токсичност, без мирис, защита до 4 месеца. Не се препоръчва за употреба в комбинация с други лекарства и е противопоказан и за кученца и болни отслабени кучета.

Рейтинг:

"В продължение на шест месеца след закупуването на яката не се притеснявайте - не бълхи кърлежи Но за спорен въпрос, нещо, което трябва да се добави, но най-важното, че моите алергии при кучета не е …"

Анна, Красноярск.

При избора на яка е важно не само да се даде предимство на дадена марка, която е проверена от времето и опита на други животновъди, но също така и за проучване на характеристиките на продукта, внимателно и да се вземат предвид възрастта особеностите на неговото куче и на здравословното му състояние.

Как да използвате каишки

Без значение колко скъпо и качеството не беше каишки, както и отзиви за него - най-положителен, неправилното използване на средствата ще доведе резултата до минимум и дори може да доведе до сериозни проблеми.

Как да се носят каишки: разопаковате, отстранете пластмасовата скачач, леко се простират на продукта сложи на кучето и годни за размера на шията на интервали от 1, 5 cm остава свободен край на разреза на лента ..

Правилно израз изключва яка износени контактен дерматит и неадекватно разпределение на веществото върху кожата.

Съвет:

В присъствието на бълхите трябва да се измие специален protivobloshinym шампоан на животното и след това използвайте яката, в противен случай бълхи преминават в опашката и могат да оцелеят там.

За подробна информация как да използвате бълха яка, моля, прочетете инструкциите. Тя също така ще бъде полезно да се вземе предвид следните нюанси:

 • едновременното използване на шампоани и репеленти на базата на етерични масла и яката (ако инструкцията не забранява), за да се увеличи ефекта.
 • В първите 2-3 дни от употребата необходимо да се защити от кучето ходи гора и къпят възможно.
 • Нарушаването на инструкцията намалява защитните характеристики на яката и може да доведе до отравяне на кучето.

Рейтинг:

"Силна миризма от яката в първите дни от употребата на силно ме разстрои, и кучето очевидно не е само по себе си - трябваше да се оттегли, но с течение на времето и миризмата е слаб, и бълхите са си отишли ​​Имам удоволствието да ходи с кучето в .. гора ".

Вяра, Калуга.

каишки максимално ефективно, когато уважаван правилата за неговото съхранение и употреба на термина, както и на разположение на бълхите на кучето и кърлежи отнето преди това, тъй като яката е по-скоро превантивна мярка.

Заради профилактичните свойства, яките често се считат за неефективни и дори вредни за кучетата. Това наистина ли е така?

Полза или вреда?

Въпреки че химическият състав на яката е безопасен за хората, някои вещества понякога могат да причинят алергична реакция - деца, бременни жени и алергии са изложени на риск.

Някои ветеринарни лекари отбелязват т. Нар. Забавени последици: заболявания на различни органи и системи на кучето, дължащи се на проникването на отрова в кръвта през кожата. Понастоящем ключовото влияние на съставката на яката върху здравето на кучето не е напълно доказано, но превантивните проверки на ветеринарен лекар са задължителни.

Индивидуалната непоносимост на компонентите е значителен, но рядък недостатък, който води до развитие на алергия към бълхите на кучето. Първите часове на чорапите на животните трябва да бъдат под контрол, тъй като тревожните симптоми (сърбеж и обрив) се появяват почти веднага. Местните реакции се извършват в лесна форма и не са опасни - просто заменете яката.

Ябълки от бълхи и кърлежи за кучета имат много положителни страни - прегледи на опитни собственици и голямото търсене за тях напълно доказват това. В допълнение:

 • Това е удобен, прост и сравнително евтин начин за предотвратяване на бълхи и кърлежи.
 • Това е хигиенния метод: не е нужно да чакате, докато вълната изсъхне, или се страхувайте, че кучето ще оцвети мебелната тапицерия.
 • Съвременните био-колички са абсолютно безопасни.
 • Повечето яки имат широка гама от действия и са ефективни не само срещу бълхи, но също и за червеи, чури.
 • Съвременните продукти нямат системен ефект върху организма, а дневната доза от вещество, действащо срещу насекоми, е изключително ниско за развитието на патологии при кучето.

По този начин кучето за бълхи може да се счита за напълно безопасно средство и наистина помага надеждно, но само ако инструкциите се спазват стриктно.

Важно е да запомните, че яката не е независимо средство за унищожаване на насекоми, но като ефективна превантивна мярка оправдава себе си - много по-лесно и по-евтино е да предотвратите появата на паразити, отколкото да се биете дълго след това.

Кои зоопаркове от бълхи и кърлежи са най-ефективни?