Ефективні засоби від бліх в квартирі

Грудень 2018

Відео: Блохи в квартире. Как избавиться от блох в квартире? (Грудень 2018).

Anonim

Борбата срещу бълхи в къщата - дългогодишен проблем на хората по целия свят, независимо от техния социален статус и ниво на доходите. В средновековна Европа, например, премахване на паразити от надуваем стая е обикновена професия на съдебните служители. В онези дни, лек за бълхи в апартамент обикновено е стар заек кожата на пода на стаята, в която се събират насекомите и които доста редовно се променили.

Интересно е да

През Средновековието знаят дори носеше като лек за бълхи малки парчета заек кожата на шията. Паразити са активно случват такива оригинални медальони, опитвайки се да се скрие в единствения оазис в средата на кожи без косми на тялото, а след това се изпращат заедно с много медальона в пещта.

Днешните средства за бълхи в апартамента - това е, като правило, мощен, но в безопасни за човека инсектицидни решения, които позволяват само за няколко часа, за да убие всички възрастни насекоми и техните ларви в стаята и също време.

Не всеки домашен лек за бълхи, името на която съдебното заседание ще даде желания резултат в борбата срещу тези насекоми. Както показва практиката, важно е не само да бъде в състояние да изберете ефективно лекарство, но и да го използвате правилно и много отговорен подход към най-анти-паразити: дори малка грешка може да даде бълхи втори шанс.

Ето защо дори и преди употреба е необходимо да се проучи внимателно реда на прилагане на средства и водят няколко универсални правила за контрол на паразити, които са обсъдени по-долу.

Разнообразие от инструменти, за да се справят с бълхи

поради тесния храна специализация бълхи набор от инструменти за тяхното унищожаване е малко по-тесен от, да речем, най-различни лекарства за контрол на хлебарки.

Въпросът тук е, че бълхите по принцип не може да се яде отровни примамки за тях, и така отровата на тези насекоми има само два вида вещества:

  • спрейове или аерозоли, които проникват в насекомото с въздуха. Тези лекарства действат бързо и ви позволяват да се отървете от бълхи в един ден.
  • вещества контакт действие под формата на прах или суспензия, способни да проникват обвивка на насекомото. Има няколко такива лекарства, но те се оказаха дори по-добри от аерозолите. Remedy за бълхи в апартамент в тази форма продължава повече от спрея, и обикновено по-сигурно унищожава всички насекоми в стаята.

срещу ларвите на бълхите най-доброто използване на специални прахове , защото е фуража ларви на различни органични отпадъци и може да се консумира храна инсектицид.

Съвет

Специализирани инструменти за бълхи при хора не е в наличност: бълхите присъстват в човешкото тяло през цялото време, като въшки, а защото трябва да ги унищожи в стаята изобщо.

Почти всички инсектициди срещу бълхи засяга нервна система на насекомите, което води в крайна сметка до парализа на паразита. Активните съединения в препаратите на всички различни: в някои превозни средства съдържат инсектициди пиретроид група, а в други - органофосфати.

Забележка

въз основа на Инсектициди Органофосфорни съединения имат овоцидно действие. Това е важно в случаите, когато бълхите окупираха апартамент за дълго време и започнаха да се размножават в него.Като цяло, в фосфор днес е смятана за малко остарели средства и най-популярните продукти на нейна основа - малатион, дихлорвос - имат много недостатъци в практическо приложение: миризмата, многословие действие във времето, висока консумация на лекарството. Въпреки това, тези средства за борба с бълхите в къщата в някои случаи са необходими.

Тези, които са паника страх от химия, можете веднага да се успокои: почти всички съвременни лекарства за бълхи е сравнително безопасна за хората. Само в редки случаи потребителите отбелязват алергични реакции и незначителни дразнения на дихателните пътища при работа с такива лекарства.

Подобни последици обикновено се характеризират с професионални бълхи, предназначени специално за използване на специална бригада в респиратори и химически защитни костюми. Но с всички предпазни мерки и такива рискове е напълно възможно да се избегне.

Начините за използване на различни видове средства от бълхи са доста специфични.

Всеки аерозолен почистващ препарат срещу бълхите в апартамента трябва да се пръска върху максималната площ. Цялата схема за третиране е, както следва:

  • Къщата е мокро почиствана, за да се премахнат натрупванията от отпадъци, в които могат да се съхраняват ларви и бълхи.
  • Всички мебели се отстраняват от стените, с тях се премахват и килими.
  • Всички обитатели на апартамента, включително домашни любимци, напускат стаята за минимум няколко часа, оптимално - за целия ден.
  • аерозолът се пръска върху килими, цокли, мебели, подови фуги, пропуски по вратите - навсякъде, където насекомите могат да скрият.
  • След нанасянето на продукта е необходимо да издържите на пауза за няколко часа, като затворите всички прозорци и врати в апартамента.
  • След няколко часа, когато настоявате за апартамент, той трябва да бъде вентилиран, килимите трябва да бъдат разкъсани или изцяло да бъдат изсмукани и почистени в помещение.

Използването на прахови инсектициди или аерозоли от вида Get, въз основа на микрокапсулирана отрова, е малко по-различно. Тези инсектицидни лекарства за бълхи работят за доста дълъг период и само върху тези насекоми, които могат да ги хванат. Ето защо целта на боец ​​с паразити е да дадете такива средства, колкото е възможно по-дълго, за да останете на места, където те могат да бъдат посрещнати от насекоми.

Важно!

Аерозолни препарати на базата на пиретроиди - Перметрин, Циперметрин - обикновено се прилагат в два подхода с прекъсване от пет до седем дни. Това се дължи на факта, че след първата обработка на помещенията, яйца от бълхи могат да останат в тях, от които ларвите ще се излюпят след няколко дни. Преработката в апартамента разрушава този млад растеж. Но органофосфатните агенти като Carbophos косят корена на всички насекоми и техните яйца, наред с други неща.

Използвайте инсектицидни прахове могат да бъдат без отклоняване от нормалния начин на живот: лек за бълхи в стаята просто се разпада под шкафове, под килими и около легла, под цокли, където отдавна му vytrut. И колкото по-дълго ще бъде тук, толкова по-малко бълхи ще бъдат в апартамента.

Течните микрокапсулирани средства се прилагат по същия начин. Техният чар се крие във факта, че те не могат да бъдат изхвърлени с боклук. Ако третирате основата с един и същ Geth, отровата ще бъде върху него и ще унищожи паразитите до следващото мокро почистване.

Препоръчително е да не се отстранява мястото на приложение на прахове най-малко 3-4 дни.

На бележката

На пътя за хранене на бълхите са много близки до буболечки и са толкова тясно специализирани.Следователно, почти всеки инсектицид срещу лешоядите ще бъде еднакво ефективен срещу бълхите.

Можете също така да се борите с бълхите в апартамента с народни средства. Такива традиционни съединения обикновено не разрушават насекоми, но ги изплашват с миризмата си и затова са добри в случаите, когато паразитите просто са влезли в къщата и нямат време да се размножават.

Трябва да се помни, че борбата с бълхите в апартамента чрез народни средства е най-малко ефективният начин да се отървете от тези насекоми.

Синтетичните наркотици днес са най-популярните и известни няколко лекарства. Нека да ги разгледаме по-подробно.

Раптор срещу пълзящи насекоми

Raptor под формата на спрей е може би най-известното и широко използвано средство за защита на бълхите в къщата. Пълното му име е "Раптор срещу пълзящи насекоми".

са безопасни за хората, тъй като неговите активни съставки - тетраметрин, циперметрин и пиперонилбутоксид - дори случайно удря тялото, лицето бързо разцепва съответните ензими, не се получи в кръвта.

Но производителят на Raptor също помисли за удобството на потребителя: лекът има приятен мирис на мента, така че враждебните аромати в апартамента няма да разкрият текущата бягаща операция. В останалата част Raptor се използва по същия начин, както другите аерозолни инсектициди. За да се справи с едностаен апартамент ще бъдат достатъчно два цилиндъра от него за 160 рубли всяка.

Рейтинг:

"На цялата частна къща с пет стаи и кухня, ни отне 8 цилиндъра Raptor строго, разбира се, но за бълхите ние напълно забравил пътя, заедно с бълхите корозират и грешки, които притесняват баба, които са живели .. в къщата пред нас.Най-малко в нашето семейство никой не хапещи "

Мери, Днепропетровск

Gett за борба с бълхи

Gett - .. Най-известният лекарство, произведено от микро-капсулиране технология

Днес на пазара е представен от руснака Вземи наследници на оригиналната немска Gett'a - майсторски 250 и Емпайър 20.

Всички те работят еднакво добре, но се получи един от най-достъпните, ако това може да се купи по интернет с доставка през Русия, други наркотици - професионални , които използват само бригадите за контрол на вредителите 99> Hlorpirimak

Hlorpirimak - това инсектицид е най-вече в градината Много cottagers Hlorpirimak помага да се бори успешно на колорадски бръмбар, пеперуда, молец и листни бръмбари Въпреки това, неговата ефективност срещу бълхи също е висок

Най-важното е да не забравяте за функциите на използването … този продукт: трябва да се измие всички обработени повърхности в рамките на няколко часа след прилагането, в противен случай апартаментът ще бъде в "красиви" бели разводи.

Рейтинг:

"Аз не купуват всички тези твои Гета и нападения, а просто се свекърва в polkanistry страната Hlorpirimaka и всички стени и первази поръси за мебели в къщата Gone някъде литър два средства пръскат четка .. , защото беше прекалено мързеливо, за да купи пистолет, бълхите изчезнаха и с тях хлебарки бяха изчезнали.

Игор Омелченко, Саратов

Sinuzan като един от най-ефективните средства за защита за бълхи

Sinuzan - професионален наркотици се използва за дезинсекция услуги. Основният му недостатък е ужасна миризма и следователно не се основава на домашното средство за защита срещу бълхи. Същият, който успя да го получи и да го използва, Sinuzan осигурява надеждна защита на помещенията за дълго време.

Рейтинг:

"Да, ние не са имали някакви паразити като у дома си, а след това в началото на нещо ухапване търсене за дървеници, но намери малки кафяви бълхи директно върху килима, че не искам да заблуди с всички видове дихлорвосът, а ние просто .. дезинсекция нарича бригада. те са били третирани много добре на целия апартамент, бълхи след това, че не е. Ние ги попита какво означава, че те се използват. бе установено Sinuzan. Стинки е много, но ефективна. "

Карл, Калининград

Биолин от бълхи

Биорин е също инструмент за специалисти. Неговото приложение изисква строги мерки за сигурност, използването на лични предпазни средства и правилното третиране на помещенията.

Освен това, тя може да бъде закупена само от здравни служби. Все пак, това не намалява популярността му: след еднократно стаи за процедури Biorinom го унищожи напълно всички бълхи, а заедно с тях - и други паразити.

Борба

Отличното маркетингово решение на производителя на Combat беше използването на ароматни добавки в него. Сега, борбата срещу бълхи, както и други вредни насекоми в къщата започнаха да изглеждат като ароматизатор за обработка на стая: различни версии Kombat използват аромати на мента и лимон.

Pyrethrum прах за контрол на бълхите

Pyrethrum е рядко изключение от голям брой синтетични инсектициди.

Този прах е лакомното съцветие на медицинска маргаритка, притежаващо силно отравяне върху насекомите. Вратигата биха могли да бъдат включени в категорията на народни средства за защита, ако те толкова често не използва професионални шредери бълхи: те обикновено се поръсва с пиретрум отделни кътчета в третираните други инсектициди закрито.

Повикване специализирани екипи, като най-ефективната стъпка

Тук не е особено важно това, което средствата ще бъдат използвани, за да се обадите на професионалистите. Те ще дойдат, да унищожат насекомите, да речем, какво да правят в апартамента не е оставил следи от обработка и тихо даде гаранция, че в следващите няколко месеца, бълхи в къщата и не се появи.

народни средства за бълхи: изберете най-ефективните

Борбата срещу бълхи в дома на народната медицина се практикува дори и в праисторическите времена: в останките на сгради от предварително династичен период в Древен Египет са открити съдове с колекции от билки, които, както историци смятат, са били използвани за прогоните бълхи и други насекоми от жителите на леглата.

Днес отлепвания на танц и пелин се използват най-често за отблъскване на бълхи в къщата. Те просто поръсват ъглите на стаите, а сухите клони се разгръщат под леглото и близо до шкафовете.

Добри и изпитани средства са евкалипт парфюм и амоняк, се добавя към водата, която се произвежда сборен.

Някои особено радикални войни паразити лесно използвани за лечение на апартамент терпентин и денатуриран алкохол, които са само тези средства по всякакъв начин подходящ за изгонването на паразити не могат да бъдат плоски.

За да се бори с бълхи такива народни средства за защита, може би, да успее, но да живеят комфортно в къща мирише на терпентин и керосина - е малко вероятно. Много други продукти и инсектициди, продавани на пазара и в магазините, са подходящи и за борба с бълхите. Важно е само да се разберат какви активни вещества са включени в състава им и колко всеки от тях е подходящ за конкретен случай.Ако продуктът има и надеждни положителни отзиви в интернет, тогава е разумно да го използвате в борбата срещу бълхите.

Пример дома заразено с бълхи

за информация относно избора дезинфекция услуги, за да убие бълхи в къщата