Про ефективній боротьбі з блохами в квартирі

Блохи в квартире. Как избавиться от блох в квартире? (Відео July 2018).

Ако сте решили да се борят срещу бълхи в апартамента и в същото време да мисля, просто поръсете в стаята, като дихлорвосът или някои подобни средства, веднага да се отърве от паразита - добре, нали да тъгуваш. В повечето случаи подобен опростен подход дава само временни резултати и след седмица или две бълхи се появи отново в апартамента. Ето защо, преди да бягате в магазина за репелент от насекоми, облегнете се на стола и първо научете повече информация за този проблем, след това да оттеглите бълхите веднъж завинаги.

На първо място, е необходимо да се разбере, че за борба с бълхите в апартамент следва комплексен . В този случай трябва да се обърне внимание на следните точки:

 • Необходимо е да се унищожат бълхите в самата стая.
 • Отърви се от бълхи от домашни животни (ако са тези животни).
 • Унищожи ларвите на бълхите в апартамента (много от тях дори не знаят, че съществуват в природата изобщо, да не говорим как изглеждат и къде да ги търсят).

бълхи, въпреки малкия си размер и очевидна простота, имат доста сложен жизнен цикъл, както и на различни етапи от развитието на ларви и възрастни бълхи живеят отделно един от друг. Съответно и борбата срещу бълхите в апартамента трябва да се осъществи с оглед на тяхната биология, за да бъде бърза и успешна.

Така например възрастните бълхи се държат най-вече в уединени места, по-близо до плячката си.Можете да ги видите, че са под възглавниците, на която спят легла за домашни любимци за около цокли или под подовата настилка, в неща в гардероба, в мебелите - където те със сигурност няма да бъде нарушена.

Те не се хранят с нищо друго, освен с кръвта на животни и хора, и затова винаги се опитвам да го скрие, където лесен достъп до всяко топлокръвно живо същество.

Съвет

Дори ако апартаментът не се домашни любимци, бълхи може да се чувстват комфортно в него, атакува само на хора. Апартаменти, разположени на първия етаж, често са подложени на нашествия на бълхи от избите, хранещи се предимно върху плъхове (т.нар мазе бълха). Поради тази причина не домашни любимци в стаята не е гаранция за липсата в него на бълхи.

Ларвите на бълхите обикновено живеят там, където те могат лесно да намерят храна, - различни видове отпадъци, гниещи растителни части, изпражнения на бълхи с останките от хаотичен кръв. Те често се срещат в животински сергии отпадъци в клетки и аквариуми в хамстери и плъхове, в саксии за цветя, както и купища боклук на балкона.

Преглед

"Ние всички имаше любопитен случай. Блок отровен три пъти за два месеца, с детайлите, с обработка на кучето и изхвърлянето й мат дори балатум в балкона вдигна. А те не ми пука вече! И какво бихте мислене? Те, оказва се, отглеждани в клетка с плъхове при дъщеря, а в самите гнездилки, защото в рамките на тепиха клетка се променя постоянно. и когато кутии за гнездене отворени и изпразнени всички запаси и на самия контакт, има ларви една бълха са множества ... "

Олег, Tiraspol

Накрая, какавида бълхи благодарение на защитна обвивка на могат да оцелеят от лечението на апартамент с някои инсектициди. Дори и след успешна борбата срещу бълхи и ларвите им в апартамента на какавидите в бъдеще може да доведе нови насекоми, които след това да доведе до ново население от паразити в стаята.

Забележка

В апартаментите могат да съществуват различни видове бълхи, които могат да бъдат разграничени само от специалист един от друг. В този случай, например, кучешки бълхи лесно атакуват котки, плъхове на кучета и обратно. Това означава, че например е необходимо да се бори с котешка бълха в апартамент, използвайки същите методи, използвани за отрова бълхи като цяло. За щастие, всички разработени методи и мерки за контрол предполагат въздействие върху всички видове бълхи и почти винаги върху други нежелани насекоми в апартамента (хлебарки, бъгове).

Показване на насекомите, с помощта на специални инструменти

Почти всички съвременни инсектициди са много по-ефективни и по-лесни за използване от традиционни народни средства за защита. Съставът на съвременните лекарства включва вещества, които имат токсичен ефект върху насекомите, но относително нетоксични за хора и топлокръвни животни.

Само в редки случаи, такива инсектициди може да предизвика нежелани реакции, но в съответствие с правилата за тяхното използване на риска от възможен негативен ефект може да бъде сведена до минимум.

За да се сражавате с вътрешни бълхи се нуждаете бързо и подредени. Интервалите между последователните стъпки в пространството за обработка може да бъде даден шанс да оцелеят някои паразити и да доведе до факта, че борбата срещу бълхи в апартамента ще трябва да отново.

Обикновено унищожаването на паразитите в помещението отнема няколко часа. Ако стаята е силно замърсена, може да се наложи повторно превантивно лечение, но необходимостта от нея обикновено възниква само в редки случаи.

Преди бълхите бойните в апартамент, трябва да сте сигурни, за да направите две неща:

 1. За да разберете как паразитите са били в къщата, и да вземат мерки, за да се затвори този начин те влизат
 2. Ако имате домашен любимец апартамент непременно облекчаване ги от бълхи и да се предпазват от насекоми поне докато бълхите бъдат премахнати от помещенията. За това как да се справите с бълхите в домашни любимци, можете да прочетете в съответните статии на нашия уебсайт в раздела "Бълхи от животни". Тук ние се отбележи, че само за защита на домашни любимци трябва да бъдат използвани protivobloshinye нашийници, пада на гърба, и спрейове, които защитават най-малко няколко дни.

След това трябва да се пристъпи към реалното обработване на апартаменти от бълхи, кърлежи, преди това като се уверите, че след лечението не проникне в нея отново (например, ако мазето на жилищна сграда е заразено с бълхи, лечението само на един апартамент може да не даде желания ефект - това е необходимо процес и самата маза).

Отменя проникването на бълхи в стаята

Като правило, бълхите да влязат в залата по два начина:

 1. към домашни любимци яд от улицата.
 2. Независимо от вентилацията или през прозорци и врати от мазета и дворни територии.

Много рядко може да има бълха върху дрехите на хората или в нещата, внесени в стаята.

За да се предотврати инфекция апартамент бълхи от домашни любимци, през пролетта и лятото трябва винаги да носите тях protivobloshinye яки - това ще предпазят животните от бълхи, кърлежи, скачайки върху кожата им.

За да се предотврати навлизането на бълхи от улицата или други заразени помещенията в вентилационните канали следва да част от насекоми вредители (подходяща точка на молец) или пакети от градински чай и вратига.

Бълхите често скачат на дрехи от лисици и язовири, както и когато са близо до животни на улицата в града. Ако забележите това, трябва да разклатите дрехите на улицата, без да влизате в апартамента.

, за да избере средствата за борба с бълхи

Опитът показва, че по-надеждни, по-бърз и по-лесен начин за борба срещу бълхи означава, под формата на аерозоли, както и с помощта на концентрати за разреждане и последващо пръскане. Основното предимство на такива аерозоли и спрейове е способността да проникват в тесни процепи и различни труднодостъпни места.

Най-известните лекарства за бълхи са:

 • Микрокапсулиран препарат Вземете (продава се като концентрат). Съставът на лекарството включва високоефективен инсектицид хлорпирифос с контактно действие. След обработката на апартамента е препоръчително да не се извършва пълно почистване и да се измиват само онези повърхности, с които наемателите най-често влизат в контакт.

 • Лекарственият екзекутор, доста ефективен и срещу дървеници и ленени въшки. Тя изисква разреждане в определена концентрация. За да се справят с двустаен апартамент ще трябва да купят около 20 бутилки, цената на която ще бъде около 1400 рубли.

 • Raptor от пълзящи насекоми - това е удобно да се използва, защото се продава готов в аерозолни кутии и има слаба миризма. Малко по-ниска ефективност спрямо предишни средства, но широко достъпна и доста подходяща за употреба в слабо заразени апартаменти.

 • Cucaracha и Tetriks са две свързани лекарства, считани за инсектицидни препарати за професионална употреба. Много ефективен, но има неприятна и дълготрайна миризма.Добър за обработка на големи мазета и балкони. Една бутилка от всеки от тях за 50 мл е достатъчно, за да се справи с площ от 100 квадратни метра.

Праховете (така наречени днес различни инсектицидни прахове) са особено ефективни при борбата с ларвите на бълхите. Съвременните версии на дихлорвосът - дихлорвосът-Neo, дихлорвосът Max и др. - също е доста ефективни и са малко или никаква миризма, те могат да бъдат приложени в градските апартаменти.

народни средства за бълхи като оцет и керосина отстъпва на ефективността на лекарствата, споменати по-горе, и тяхната силна миризма силно усложнява цялата рутина на апартамента.

Процес на апартамента на бълхи

Общият брой апартаменти за обработка на последователност от бълхи е, както следва:

 1. се избира от всички налични средства, които са оптимално подходящи за цена, безопасност и ефикасност.
 2. Всички наематели и домашни любимци се отстраняват от апартамента.
 3. Всички прозорци са затворени.
 4. се обработват, всички повърхности в апартамента, мястото, където се крият бълхи и техните ларви, рафтове в килера, килери и шкафове.
 5. Стаята се затваря и се оставя да стои за 3-4 часа.
 6. Апартаментът е вентилиран и има мокро почистване.

Ако се използва специфичен препарат, може да се направят корекции на посочения план.

Понякога, когато бълхи в апартамента много и по време на преработката му е много яйца и какавиди, с по-голяма устойчивост на инсектициди, няколко дни след лечението може да се появят отново бълхи. В този случай, в пика на излюпването им - след 10-14 дни след първото третиране - стаята трябва да бъде повторно третирана.

повери специалисти се борят с бълхи

И накрая, борбата срещу бълхи в апартамента, можете да притежавате професионален унищожител.Техните услуги струват средно по един и половина до два пъти по-скъпо от цената на домакински инструменти за отстраняване на паразити, но екип изтребител даде гаранция, че бълхите не са включени в стаята за няколко месеца, а също и извършени от собственика на апартамента най-вреден труд.

Преди пристигането на дезинфектанти апартаментът се приготвя по същия начин, както преди самостоятелното лечение. Важно е да запомните, че специалистите използват много силни и често зле миришещи средства - Sinuzan, Diazinon, Tetriks. Трябва да сте подготвени за това, че в рамките на няколко дни след лечението на бълхи апартаменти в него ще остане характерен "аромат".

Важно!

понякога предпочитат да използват изтребител да се справят с бълхи доста токсични органофосфорни инсектициди поради причината, че те имат т.нар яйцата действие - отрова яйцата и какавидите на бълхи. Това е гаранция, че бълхите в апартамента няма да се появят след няколко дни, въпреки че малко усложнява цялата процедура.

Дори и след бълхите от апартамента са били задвижвани, трябва да бъде най-малко веднъж седмично, старателно почистване на апартамента, така че дори и ако случайно сте унищожи появата на паразити роене в ларвите на отломки и прах. Заедно с домашни любимци от бълхи поправят тази мярка обикновено е достатъчна, за да се предотврати повторната поява на паразитите в апартамента.

Пример за това как хората страдат от нашествието на бълхи в къщата

Интересно видео: Как да изберем правилния лек за бълхи за кучета и котки