Чим обробити квартиру для знищення бліх: очищаємо свій будинок самостійно

Січень 2019

Відео: Блохи в квартире. Как избавиться от блох в квартире? (Січень 2019).

Anonim

Преди да лекува апартамента на бълхи, по-голямата част от собствениците са изправени пред сериозен проблем на избор - разполага десетки различни лекарства за лечението на апартамента на паразити в магазин за железария и на пазара, както и цените на всички видове кутии или бутилки концентрат за размножаването може да се различава понякога. И от цялото това разнообразие, което трябва да изберете инструмент, който ще работи със сигурност, това няма да повлияе на здравето на хората и домашните любимци в стаята и не се удари силно по джоба. Такива средства против бълхите са, но не всички от тях знаят.

Важно е да запомните, че дори преди обработката на помещенията от бълхи, първо трябва да се отървете от паразитите на всички домашни любимци, живеещи в апартамента. При това лечение от бълхи котки, кучета, гризачи и птици често е още по-труден процес, отколкото премахването на паразити в самата стая.

Но тази важна първоначална стъпка е гаранция, че бълхите ще бъдат напълно унищожени.

Така че, когато животните са пощадени от бълхи, кърлежи, както и тези, които редовно ходят по улиците, ще бъдат облечени в специални protivobloshinye нашийници, можете спокойно да изберете инструмент и да започне да получават лечение срещу бълхи на апартамента. На този етап ще продължим и ще разгледаме по-подробно.

Основи на средства от бълхи: разберат с инсектицид

Избор на средства за защита, бълхи, ние първо трябва да гледат на неговата структура.Най-ефективни и безопасни лекарства се използват естествени и синтетични инсектициди миналите поколения, които нямат силна миризма и е почти напълно безвреден за топлокръвните животни.

Лечението на къщата от бълхи с препарати, съдържащи такива вещества, ще бъде най-ефективно и в същото време безопасно за наемателите. Като част от средствата за защита срещу бълхи, трябва да потърсите:

  1. Пиретрин 1 или Пиретрин 2, понякога - Pyrethrum. Това са естествени компоненти на далматински цветя от лайка, доста ефективни срещу бълхи и други насекоми. От известните съвременни лекарства се установява, че в така наречения Piretrum прах.

  2. Перметрин и неговите производни: циперметрин, делтаметрин, тетраметрин, Talstar. Това са синтетични аналози на Pyrethrins, които са още по-ефективни и много широко използвани днес в различни начини от насекоми.
  3. Фипронил, използван по-често при контрол на бълхи при животни.
  4. Бензилбензоатът също е много известен инсектицид, поради своята относителна безопасност често се използва за отстраняване на въшки.

  5. Пиперонил бутоксид - това инсектицид често се комбинира с други, като перметрин, за да се получи синергичен ефект.
  6. Понякога лечението се прилага плосък насочена срещу бълхи и органофосфатите -. Дихлорвосът, малатион, диазинон, и т.н. Тези вещества имат значителни недостатъци, по-специално - конкретно, въпреки че не е много висок, относително силна токсичност и лоша миризма. Днес, лекарства с тяхното съдържание рядко се използват за премахване на бълхи и да купуват тези средства трябва само да пречистване на промишлени или нежилищни помещения - те са по-евтини от тези, които съдържат, например, пиретроиди.

Интересно е да

Всички съвременни лекарства с думата "дихлорвос" в името си отношения с действителното химикала дихлорвосът имат, и съдържа в състава си пиретроиди, понякога - пиперонилбутоксид. самите дихлорвос веществото на насекоми действие отстъпва на тези компоненти, но да загубят клиенти, знаещ агент със същото име като ефективен боец ​​от бълхи и други паразити, производителите не искат да. Така че наркотикът "Дихлофос" днес не съдържаше подходящ Дихлорос.

Когато избирате лекарство, си струва да обърнете внимание на факта, че той не съдържа нито един инсектицид, но поне два, за предпочитане - повече. Това ще гарантира, че бълхите действително ще унищожени - днес поради честото използване на средства от същите отровни вещества понякога паразити развие резистентност към тях.

В големите градове унищожител провеждане саниране на бълхи, вече разкрие популация от насекоми, резистентност към циперметрин и пиретрум. Съответно, колкото е по-богат съставът на лекарството, самият медикамент обикновено е по-надежден.

Коя подготовка да изберем?

в магазините днес можете да намерите лекарства за лечение на бълхи апартаменти в различни форми на продукта:

  • може да се концентрира разтвори на инсектициди, които изискват разреждане във вода (често наричан също емулсия концентрати);
  • аерозоли, готови за пръскане в цилиндри;
  • , както и прах и моливи (прашни са наречени всички видове инсектицидни прахове).

От тях най-гъвкав и ефективен в него е съсредоточена - тези средства са в голямата си част наистина убиват насекоми на място и в същото време достатъчно евтина - един флакон от концентрата обикновено е достатъчно, за да се справят с голяма площ.Трябва да се отбележи обаче, че някои от тези лекарства са доста токсични и не винаги са лишени от неприятна миризма. Ако искаме да видим в апартамента след лечение за бълхи вкуса в залата беше почти никакъв - можете да се обърне внимание на концентратите на микро-капсулирани инсектициди.

Аерозолите в кутии са подходящи за бързо обработване от бълхи на жилищни или офис помещения. Те не изискват подготовка или размножаване, понякога те имат приятна миризма (поради аромати) и често дават добър резултат. Но като цяло те са най-скъпи.

инсектицидни прахове и моливи могат да бъдат използвани за борба с ларвите на бълхите - възрастни паразити не ядат нищо друго освен кръв и прах, защото тялото им не пада. Изключението е начинът на контактно действие, но тяхната ефективност е все още по-ниска, отколкото в аерозолните формулировки и разтворите за разпръскване, получени от концентрати.

спрейове за бълхи

От аерозоли, използвани за лечение на апартамента от бълхи, кърлежи, са най-популярните средства за Raptor днес, борба и Рийд. Всички тези препарати са много удобни, ароматизирани с миризми на мента, лавандула или евкалипт и са относително безопасни за употреба.

аерозолно третиране трябва да се направи възможно най-пълно, специално внимание се обръща на трудни участъци: различни пукнатини, малки дупки, рафтове и шкафове със стари неща. На такива места, като правило, ларви на бълхи се крият, и без тяхното унищожаване обработката ще даде само временни резултати.

Аерозолът трябва да обработва напълно всички повърхности в дома, килимите и фугите на тапета. Особено внимание се отделя на отпадъците и печката на домашните любимци - те са основните приюти на паразити.

Съвет

Много лошо обучени специалистите по продажбите днес погрешно наричат ​​всички аерозоли дихлорвосът. Разбира се, това не е наред.

По време на лечението на апартамента от бълхи на всички хора и животни от него трябва да бъдат оттеглени. По време на обработка затваря всички прозорци и врати, както и в края му за няколко часа в стаята трябва да настояват, че спрей от въздушния поток са проникнали във всички пукнатини и застой паразити, дори на места, където хората просто не се получи. Клетки и аквариуми, които съдържат хамстери, мишки или плъхове трябва да бъдат почистени от отпадъци и склад за фураж, измиване и също внимателно да се справят.

След третирането в помещението се извършва мокро почистване и вентилация.

Необходимо е да се разграничат аерозолите от бълхите за обработка на апартамент от тези за преработка на животинска вата. По ефективността те са приблизително равно, но лечение на мебели от бълхи спрей за домашни любимци ще бъдат много скъпи, както и използването на аерозоли за поставяне срещу бълхи на домашния любимец може да доведе до отравяне на животното, както и сериозни нежелани реакции.

Цената на всички аерозоли е приблизително еднаква. 250-милилитровата бутилка и Raptor Raid означава разходи около 150 рубли, а Kombat - около 200. На ефективността те също са подобни един на друг, така че можете да си купите този, който пръв хвана на тезгяха. Само в процеса на експлоатация може да стане ясно, че дадено лекарство в конкретен апартамент е по-малко или по-ефективно от други.

Преглед

"Веднъж в Чингиз бълхи лекота, възникна въпросът, тъй като те се оттеглят от апартамента. Въпреки насекоми са малки, но те са постоянно ухапване следобед по време на сън, както и в различни стаи (кучето спокойно обикаля Райд, но той не помогна.Продавачът ни обясни, че понякога бълхите развиват съпротива срещу индивидуалните средства за защита. Преработен, този път Raptor от пълзящи насекоми. Много удобно лекарство, мирише на мента, два цилиндъра са достатъчни за цялата къща. Бълхи наистина са изчезнали, но само в случай, че все още се промени носилката в Чингиз и няколко дни пържени в

Алекс, Таман

Концентрати килими слънце. "За да се разреди

има много професионални инструменти включват концентрати, използвани от служителите услуги за грижи за обезпаразитяване съоръжения. то е съсредоточено се считат за най-ефективните лекарства срещу битови насекоми, включително и бълхи. Въпреки това, те могат да бъдат доста токсични и изискват предпазни мерки при използване.

най-известният сладкарска entrirovannye инсектициди -. Het (GET), Tetriks, Tsifoks, Kukaracha, палач, Агра, Medilis Tsiper, линийка означава зона и др

Tetriks, Medilis Tsiper, Tsifoks и Kukaracha имат силна неприятна миризма Het и област са микрокапсулирани лекарства срещу. насекоми и имат малък или никакъв мирис. Като цяло, обаче, и Het е доста скъпо лекарство, но поради неговата ефективност и липса на мирис могат да бъдат считани оптимални за самостоятелно лечение на апартамента на бълхи.

Съвет

микрокапсулирани продукти се произвеждат под формата на суспензия, в която той се концентрира инсектицид в микроскопични гранули. След разпръскване на закрито тези гранули се отлагат върху повърхностите и органи на насекоми се, и след това, когато се движат по невнимание закачат паразити такива капсули на крайниците. Инсектициди данни означава проникне през тялото на завеси бълхи и да доведе до отравяне на същите като при поглъщане през устата.

Преди употреба всички концентрати да се разрежда с вода в посочените пропорции от производителя, и след това се излива в разтвор на обикновен спрей домакинство и използване, както и аерозоли. При прилагане, трябва да пръскате целия апартамент, внимателно лекувайте бълхите, особено ако са покрити с паркет. След прилагането на микрокапсулирани препарати, тези повърхности, върху които не се приготвя храна и децата не играят, се препоръчва да не се измиват няколко дни.

микрокапсулиран инсектицид за да получите

на Се днес се смята за един от най-ефективните средства за борба с вредителите по принцип, но това е най-широко използваните анти-кръвосмучещи паразити (нощувка грешки, бълхи, кърлежи). Струва 100 мл флакон е 720 рубли, количество на средства се разтварят в 1 литър вода и достатъчни за пълно обработване на голяма стая с мебели.

Устройството "Get" може да бъде ефективно обработено срещу бълхи и килими - то е в килими, в които често има възрастни насекоми и техните ларви. След един или два дни след третирането всички те ще бъдат унищожени и няма петна и неприятна миризма.

Важно е да се прави разлика между истински Gets произведени от микроинкапсулирания технология срещу фалшификации: средствата трябва да бъдат само с една буква "Т" в заглавието си, флаконът трябва да е бяла, а когато го отворите трябва да бъде видима мембрана фолио с "Get" лого ,

Делта зона и зона на ламбда

Тези лекарства също се основават на микрокапсулирани инсектициди. Делта зона съдържа микрокапсулиран делтаметрин и ламбда зона - ламбда-цихалотрин.

И двата фонда са специализирани лекарства за борба с бълхите в апартамент. Изпълнява се в бутилки от 50 ml, всеки от които с правилното разреждане е достатъчно за обработка на 100 квадратни метра.м. на апартамента. Цената на една бутилка е около 500 рубли.

Tsifoks

Продуктът съдържа циперметрин и е един от най-добрите възможности в бюджета за лечението на апартамента на бълхи. Една бутилка от 50 мл. Струва около 200 рубли и ви позволява да обработвате площ до 100 квадратни метра. т.

Съвет

Показва препарати обработка площ включва площта на всички повърхности, на които се прилагат чрез, но не областта на помещението като цяло. Така че, в апартамент с площ от 36 квадратни метра. м. обща площ от всички повърхности с килим, мебелите и рафтовете на балкона, който е необходим, за да се лекува може да надвишава 100 кV. т.

Праховете и тяхното използване

Прахове (инсектицидни прахове) срещу бълхи се използват предимно за борба с ларвите на бълхите, където много от тях и техните ирационално отрова аерозоли. Така например, достатъчно е да се използват ефективно прах, в мазета и изби, тавански помещения - като цяло, на места, където никой не живее, но от които възрастни бълхи могат да направят миграцията в стаи и апартаменти.

Чистата къща, Фенаксин и Торнадо са добре установени тук. Те са евтини и доста ефективни. Използването им в жилищните помещения трябва да се извършва много внимателно.

Като цяло, методи за самолечение на апартаменти от бълхи тяхната добра ефективност дори и в случай на голяма площ равна на бюджета на такова събитие може да се обобщи в 1500-2000 рубли. Въпреки това, недостатъците на този подход е, трудоемки и тяхната вероятност от грешки и пропуски, които могат да дадат някои паразити шанс да оцелее.

Значително по-надеждно и просто да се обадите на унищожител екипажа, който ще обработва апартаментните ефективното средство премахване бълхи, където и неопитен боец ​​с паразити дори няма да ги търсим, и да даде гаранции за отсъствието на насекоми в продължение на няколко месеца.В случаите, когато още 1000-2000 рубли не са критични, по-добре е да се повери лечението на апартамента от бълхи на специалисти.

Пример за нашествието на бълхи в апартамента на една жилищна сграда

Уникални кадри: животът бълхи под микроскоп (нисък звук)