Чим слід лікувати укуси бліх у людини

Грудень 2018

Відео: Как избавиться от блох в квартире (Грудень 2018).

Anonim

ухапвания от бълхи, въпреки тяхната болезнена и продължителна сърбеж в повечето случаи не се нуждаят от специално лечение и обикновено си отиде. Като правило, в рамките на 1-2 дни подуването на мястото на ухапване напълно изчезва и след 3-4 дни всички следи от зачервяване преминават. Но това не винаги е …

Най-често при деца, а понякога - на жени и хора с достатъчно чувствителна и деликатна кожа ухапване от бълха може да доведе до силно местно дразнене, алергични реакции и дори сериозни кожни заболявания. И в тези случаи последиците от атаките с насекоми трябва непременно да бъдат лекувани правилно, а понякога - да се консултирате с лекар.

Във всеки случай не е трудно да се лекуват ухапвания от бълхи при хората и първата помощ за такива щети може да бъде предоставена на себе си или на близкия човек.

Първа помощ за ухапвания от бълхи

Лечение на ухапване от бълха това лице се изисква, когато различните им са налице симптоми в продължение на 3-4 дни, или, ако вече сте в първите часове на болка са твърде силен, за да ги толерира (а понякога и а).

Сърбежа от ухапвания от бълхи е първият симптом, който привлича вниманието и изисква прилагането на подходящи мерки. И това е от сърбеж, които страдат, както и деца, възрастни и домашни любимци.

Блъска ухапване обикновено е малко оток на червено или розово с добре маркиран център. В този център има малък кръвоизлив. На снимката е показано по-долу, видими характерни ухапване от бълха:

и следващата снимка - силен крак ухапани от паразити:

Преглед

"И ние отпочинали готино!Ако не бяха бълхи, щеше да има рай по принцип. Вече на първия ден починахме в стаята и бълхи ухапаха краката ми, а после и съпругът ми. Ясно е, че на такава древна база за почивка и паразити е било възможно да станем по-силни. По принцип нямаше много от тях, а ние цял ден плувахме в морето и ухапвахме бързо. Само веднъж намазва своите "спасители" и то бързо отмина. "

Анна, Воркута

Независимо от силата на чувствата в местните ухапване от бълха на всички подуване трябва да бъде как да се отнасяме с топла вода и антисептичен сапун и вода възможно най-скоро. И ако насекомото само -Само ухапване, може да се прилага директно върху раната парче лед или замразено месо от хладилника

Има няколко инструмента, които трябва да размажат ухапване от бълха вече след известно време :.

 • сярна мехлем, позволяващи бързо облекчаване на сърбеж
 • разтвор сода за хляб
 • с фекалии Маркетинг решение
 • всяко решение на етилов алкохол може -. Проста йод, Зеленка или дори водка

Всички тези инструменти ще помогне малко да се успокои сърбеж, ускори да се отървем от следи от ухапвания от бълхи и ще попречи на вторична инфекция на рани По принцип е всичко, което трябва. да правите, ако ухапан от бълхи.

по-сериозни мерки трябва да се прибягва само когато ухапване започва да боли, подува и да причини други тежки симптоми.

важно е!

В никакъв случай не можете да гребете ухапвания от бълхи. Когато се пени, е възможно да се отвори и зарази раната, която е изпълнена с инфекция, възпаление и загрубяване.

Като правило, бълхите ухапват краката си, дори ако нападат спящ човек. При тежки случаи на краката превързани лесните места в ухапвания от бълхи, да ги предварително смазани с мехлем или лосион за сърбеж.

Забележка

На краката, ухапванията на бълхи често се бъркат с раздразнения от различни растения.Особено - ухапване на малки бълхи: плъх, котка, лисица.

Когато ухапвания от бълхи причиняват алергии или специфично дразнене на кожата, е необходимо да започнете по-сериозно лечение.

Actions алергии към ухапване от бълха и развиват раздразнения

алергия към ухапване от бълха толкова често, колкото подобна реакция на ухапвания от други насекоми. Ето защо, ако един човек е често поръсете с пчелни ужилвания или дървеници, бълхи атака срещу него, също ще реагира доста зле.

Типичните симптоми на алергия, когато ухапване от бълхи са както следва:

 • обрив върху тялото в себе си хапе
 • повишена възбудимост на нервната система: безпокойство, общо вълнение
 • главоболие
 • покачване на температурата
 • диария
 • задух (това е особено опасен знак).

Да се ​​отбележи

Медицински случаи на анафилактичен шок след ухапване от бълхи. Следователно, ако първите признаци на тежка алергия след нападение от насекоми са се появили, е необходимо да започнете лечението колкото е възможно по-скоро.

За лечение на екзацербации след ухапвания от бълхи е необходимо само след като се свържете с лекар. Самостоятелното приложение на лекарства изключи функции на организма може да доведе до обратен ефект и влошаване ухапан държавата.

обикновено за облекчаване на проявите на алергична реакция лекар предписва:

 • антихистамини - Suprastin, дифенхидрамин, лоратадин
 • означава за понижаване на температурата. Специфичната рецепта зависи от възрастта и общото физическо състояние на дадено лице
 • успокоителни.

Универсалната средство за оказване на първа помощ ухапани ще Хидрокортизон - мехлем от ухапване от бълха и други насекоми с присъствието му незабавно облекчава симптомите на алергична реакция.Ако знаете, че човек, чувствителни към ухапвания от насекоми на всички, и ухапвания от бълхи, че трябва да се разпространява като мехлем веднага, още преди появата на основните признаци на алергии.

Хидрокортизон също е полезен при алергични реакции от ухапвания от бълхи при деца.

dermatofiliaz Изразено като реакция на ухапване от бълха и какво да се направи в този случай,

Dermatofiliaz - е един вид на границата между проста реакция на кожата към ухапване и тежки алергии. Той вече има обрив, но няма генерализирани симптоми на алергична реакция.

Dermatofiliaz причинена от ухапване от бълха, наричан също pulicosis.

Ако е необходимо да се предприемат много от същите мерки, както при лечението на прости ухапвания:

 • за дезинфекция на рани прост антисептичен сапун
 • за лечение на мястото на ужилване сярна мехлем или алкохолен разтвор на
 • да прилага студен компрес.

В този случай, всички действия трябва да са по-чести, задълбочен, и влошаване на ситуацията, за да отидеш на лекар.

Важно!

Стартира dermatofiliaz без лечение може да бъде причина за дерматит на различни симптоми. Следователно, те трябва да бъдат лекувани възможно най-рано.

Какво инфекции може да носи бълхи

бълхи - носители на патогени голям брой заболявания, сред които са животозастрашаващи и за хората. Например, ефектът от ухапване от бълха могат да бъдат:

 • антракс
 • бруцелоза
 • чума
 • хепатит
 • енцефалитен
 • Salmonella
 • трипанозомоза

… и много други.

По принцип всеки насекомо е потенциален носител на патоген, и така трябва да се избягват тези хапещи вредители, както и в помещенията на тяхната отрова внимателно.

Инфекция може да възникне и след изпичане на ухапвания. Ето защо е най-безопасно да се лекуват засегнатите участъци от кожата със средства, които успокояват сърбежа, а след това - незабавно превръзка местата на ухапвания.

народни средства за лечение на ухапване от бълха

Най-известните традиционни препарати за лечение на ухапване от бълха са както следва:

 • сок от алое, които трябва да бъдат внимателно смазани следи от ухапвания
 • на ябълков оцет, воден разтвор, който също помага за облекчаване на сърбеж
 • лимонов сок или лимонов аромат
 • течен амоняк
 • прост разтвор на сода.

Както показва практиката, тя е много ефективна веднага след ухапване, за да свали крака или ръката или ръката в студена вода. След десет до петнадесет минути сърбежът ще премине и туморът ще намалее по размер много по-бързо, отколкото когато е обвит.

Днес има репеленти, които предпазват хората от ухапвания от бълхи, дори когато тези насекоми са известни в изобилие. Такива лекарства са много полезни за пътуващите и тези, които работят в природата.

Доброто лекарство за ухапване от бълхи съдържа специална субстанция DETA, която предпазва надеждно насекомите. Такива репеленти обикновено се пръскат на краката, което създава надеждна защита за няколко часа.

Тези, които бълхи захапка като у дома си, ние трябва първо да разбера колко заразено апартамент и как да започне да се занимава с паразити възможно най-скоро. Запомнете: премахването на бълхите е много по-лесно и по-разумно, отколкото непрекъснато да се лекуват техните ухапвания.

Ако бълхи са повдигнати в мазето на един апартамент, не трябва да чакаме и да се надяваме, че те по някакъв начин "разтвори" себе си. Докато чакате, паразитите се размножават бързо, ухапват плъховете и след това се заселват в апартаментите на високата сграда.В такива случаи е необходимо да действаме бързо и решително.

Видео на бележката: бълхите бяха отровени и хората