Блохи в квартирі: звідки і як позбутися

Жовтень 2018

Відео: Блохи в квартире. Как избавиться от блох в квартире? (Жовтень 2018).

Anonim

Преди да започнете да отровите, трябва да разберете бълхите в апартамента откъде и как да се отървете от тях правилно. Със собствениците на домашни любимци да разберат: разхождат по улиците, животното може да вземат със себе си паразити и донесе у дома, но често се случва, че дори и при хора, които нямат животни или те се подготвят в къщи, бълхи и нападат апартамента. Бълхите могат да се донесат дори на дрехи или обувки от улицата, верандата и мазето - това е отлично местообитание, откъдето лесно могат да попаднат в апартаментите. След като открихме тези неприятни насекоми в къщата, трябва незабавно да започнем войната. Научете как да се отървете от котешки бълхи, птици и други видове.

Военна стратегия в борбата срещу бълхи

Как да се отървем от бълхи в равнинните етапи:

 1. Необходимо е да се определи източника на паразитите.
 2. За да определите колко сериозен е проблемът, дали можете да го управлявате сами или дали трябва да се обадите на специалисти.
 3. Добавете към арсенала на консумативите за общо почистване.
 4. Имайте търпение.

Вероятни местообитания

Ако в апартамента има котка или куче, ецването на паразитите в апартамента трябва да започне с домашния любимец. Вълната им е най-удобното място за обитаване на паразити. Бълхи най-вече живеят на височина до 1-1, 5 метра от пода, което за съжаление се отразява на места като легло, диван, меки играчки, животни, място за спане, а дори и мебелите кухня и плотове. По принцип е много по-лесно да се изброят местата, където те може да не са, отколкото всички предпочитани територии.Въпреки че би било по-точно да се каже, че те са навсякъде.

Отстраняване на бълхи от животно

Тъй като най-често срещаното място на пребиваване на тези паразити са животни, така че ще започнем с тях. Има много начини да се тровят бълхите, които могат да бъдат получени от:

 • Спрейове
 • Колиета
 • Капки
 • Шампоани

Е, как да се справят с бълхи в апартамента? Ефективният начин за лечение на животно от бълхи, които вече са се появили, са капки. Те са сравнително лесни за използване, унищожават бълхите и техните ларви, имат доста дълъг период на валидност - около месец. Когато използвате капки, обърнете внимание на теглото на животното.

Спрейове също могат да се отърват от бълхи. Те имат достатъчно висока ефективност и лекота на използване. Спрейове могат да се използват и за спане на животни.

Въпреки широкото разпространение на яките, индексите им са достатъчно ниски, освен това животните могат дори да имат алергични реакции. Извеждането на насекомите с тяхна помощ е неефективно.

Шампоани също не е особено ефективен, тъй като те могат да унищожат паразитите само към местното време, но в същото време да помогне на все още много млади животни в повечето случаи те са добри само по-малко опасни за тялото си.

За да се премахнат напълно насекомите, лечението трябва да се извърши няколко пъти, тъй като на тялото има не само възрастни индивиди, но и ларви. Избирайки какво да разцепим бълхите и да се справим с животното, важно е да не забравяме да обработваме всичките му местообитания, за да изключим възможността от повторна инфекция. Отпадъци, ложи, животински легла трябва да бъдат измити и добре изсушени.

Обработка на апартаменти

Бълхите са унищожени в апартамента, като се използват следните устройства:

 • Прахосмукачка.Ако има мразени насекоми, лечението на стаята трябва да започне с него.
 • Защитни ръкавици и маска. В апартамента бълхи представляват заплаха не само за домашни любимци, но и за членовете на домакинството, така че е необходимо да се използва защитно оборудване.
 • Комплект за цялостно почистване. Ако насекомите са в състояние да започнат в дома ви, ще трябва да се биете с тях, за да избегнете повторна поява.
 • Инсектицид. По въпроса какво да отровете бълхи в апартамента, има един истински отговор - това е инсектицид. Той е верен помощник в унищожаването на насекоми.
 • Време. Борбата с бълхите в един апартамент не е бърза професия. В зависимост от площта на апартамента цял уикенд може да вземе това.

Преди да започнете обработката на апартамента, е необходимо да проведете няколко подготвителни операции. Първоначално трябва да направите мокро почистване, да отстраните всички хранителни продукти, да изключите компресора, ако има аквариум, и да изпратите децата на дълги разстояния.

Народни средства за защита

Има много народни средства за борба с паразитите. Ето един пример за най-известния от тях:

 • За да се разпрострат всички уединени места на пелин, ароматът му плаши паразитите. От пелин можете да подготвите отвара, от което можете да измиете подовете и да обработвате всички повърхности. По този начин е възможно да се предотврати навлизането на насекомите в апартамента.
 • Тя ще ги изплаши и миризмата на евкалипт, разпръснати на шкафчета или под леглото на сашета, също се препоръчва като средство за защита от бълхи.
 • Прекрасни букети от лавандула и мента, които украсяват къщата, не само запълват стаята с пикантен аромат, но също така помагат да се избегнат опасни съседи.
 • Можете да прибягвате до тежка артилерия и да третирате всичко с разтвор от чесън и мая. За да направите това, имате нужда от 3-4 скилидки чесън + 2-3 супени лъжици мая.Всичко това се смесва с водата до състоянието на решението и обработваме мебели и килими. Всички обработени повърхности трябва да се почистват под вакуум. За да се отървете от миризмата, то е възможно чрез решение от цитрусови плодове, което дезинфекцира както мебелите, така и помещението.
 • В останалите зони на домашни любимци можете също да шиете чували с билки или да поставите стърготини.

Почти всички народни средства за защита са насочени към по-силен аромат ефект, който не може да бъде като жителите на къщата, за които има промишлено и средства за преследва бълхи. Избирайки какво да се борим с бълхите в апартамент, трябва да избереш най-безопасните и най-ефективни средства. След като сте решили с инструмента, можете да започнете работа.

Ръководство за работа

Как да унищожим бълхите в апартамент е ръководство за действие. Първото нещо, което трябва да се направи, е да събира и обработва всички лични вещи, да ги измива, когато е възможно при висока температура. Също така лични неща могат да бъдат пренесени към студа: при температура под нулата бълхите изчезнат. Всички спални аксесоари, като одеала, матраци, възглавници за сушене на слънце, ако е възможно, лекуват генератора на пара. След това трябва да се вакуумира целия апартамент, всички меки и fleecy повърхности, след което прахосмукачка също трябва да бъдат обработени, така че да не се превърне в друг готвар. Следващата стъпка е незабавното третиране на помещенията с инсектицид.

Внимавайте за себе си, носете защитен респиратор и ръкавици!

След лечението, оставете стаята за няколко часа, оставете инсектицида да свърши работата си и да не навреди на вас и вашето домакинство. Когато се върнете в апартамента, винаги го проветрявайте, но с почистването ще ви отнеме няколко дни.Перките и други изолирани места са по-добре да не се докосват изобщо от три до четири дни. След 3-4 дни почистете с дезинфектанти. След една седмица или две лечението на апартамента трябва да бъде повторно извършено.

Какво да обърнем внимание на

Първото нещо, разбира се, е да се грижим за безопасността на жителите на къщата. Важно е не само да се изкоренят вредителите, но и да не се навреди на себе си и на другите. По-добре е да отделите малки деца от къщата за известно време. Изборът какво да отрови вредители в апартамента, обърнете внимание на предпазни мерки и специални изисквания за употреба, написани в инструкциите на съоръжението. Може би се нуждаете от допълнителни дейности. Курсът на размножаване на бълхи при животните обикновено трае от две седмици до един месец и съдържа няколко лечения. Лечението на апартамента си струва да се повтаря след 1-2 седмици.

Също така е важно да запомните, че редовното почистване и проветряване на помещенията не са много популярни при паразитите. Проблемите винаги са по-лесни за предотвратяване, отколкото за търсене. Редовното и цялостно почистване е залог на чиста къща и здраво семейство. В допълнение, ароматерапията с лавандулово масло и мента може да помогне да се отпуснете след тежък ден, а бълхите вече не искат да стартират във вашия дом. Научихте как да извадите бълхите от апартамента. Следвайте всички съвети, не пропускайте нищо. Освен това можете да посъветвате приятелите си какво да правят в тази ситуация.