Блохи у кішки: найвідоміші способи вирішення проблеми

Січень 2019

Відео: Biyolojik Saldırıda Nasıl Hayatta Kalırsın? (Січень 2019).

Anonim

Бълхите влияят негативно върху здравето на котките Бълхи при котките са също толкова често, колкото при кучета. И всичко, защото бълхите не се интересуват кое топлокръвно животно да яде. Въпреки, разбира се, има видове, които предпочитат котката като източник на храна. Ако има дори и най-малкото съмнение, че домашна котка има паразити, те трябва да се опитат да се отърват от всякакви средства.

Враг в лицето

Бълхите от котки принадлежат към вида Ctenocephalides felis. Те могат да паразитизират с равен успех и при зайци, кучета и плъхове. Следователно, често срещано е появата на бълхи от един вид животно до друго.

Дължината на котешка бълха достига няколко милиметра и има удължено тяло без крила и дълги крака. Прескачане на бълхи може да се извършва на дълги разстояния. Бълхите, които живеят на котки, са черни и кафяви.

бълхи при котки са толкова чести, както при кучетата

Откъде знаеш, че една котка има бълхи

Преди да се търси начин да се отървем от бълхи, че е необходимо да се разбере, че котката те вбесявам. Бълхите не живеят на котки - те скачат върху тях, когато са гладни. За да установите, че котката е ухапана от бълхи, можете да направите следните признаци:

 • котката често и интензивно сърбя;
 • на палтото можете да видите черни точки - следи от живота на бълхи;
 • Ако има много бълхи, тогава има белези на ухапвания под формата на червени точки и надраскване по кожата;
 • , когато процесът се стартира, косата започва да пада и котката има анемия.

Дори и сфинксовете могат да имат бълхи, въпреки че нямат вълна. За да разберем, че котката от тази порода е имала бълхи, е необходимо тялото да се разтрие със салфетка. Ако има червено-кафяви точки, тогава определено има бълхи. Тези точки са останките от живота на бълхите и гърдите.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Начини за инфекция

Бълхите могат да се появят:

 • От други животни
 • след ходене на улицата
 • Носи улицата на нещата и обувки
 • попадат в къща от мазетата на

дължината на котешка бълха е няколко милиметра и има удължено тяло без крила и дълги крака

не домашни сто процента не могат да бъдат застраховани срещу бълхи, дори и да не излиза от къщата. Ако животното често ходи от дълго време, то от време на време задължително е заразено с бълхи.

Мерки за контрол

Можете да изтеглите бълхи от домашни любимци, ако се доближите до борбата по изчерпателен начин. Преди всичко, трябва да помним, че бълхите не живеят на котки и те само идват да хапят. Те самите живеят на уединени места, заемат легла, скриват се в цокли, килими, пукнатини. Ларвите от бълхи се държат по същия начин. Ето защо, за да се уверите, че се отървете от насекомите, не е достатъчно да използвате анти-крем агент, като лекувате котката директно. Това няма да помогне да се избегне повторната инфекция.

За безопасно отстраняване на животното и дома от бълхи е необходимо да се извърши цялостна дезинфекция след лечението.

Вкъщи не е трудно да се направи. За пълна дезинфекция е необходимо апартаментът да бъде преработен на височина до един и половина метра. Над бълхите не са намерени. За тази цел трябва внимателно да вакуум всички килими и мека мебел, след това изплакнете всички повърхности с разтвор на пералня сапун и оцет.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  За да бъдете уверени в успеха, най-добре е да приложите средство за лечение на насекоми, които да пълзят. Подходящ за всеки инсектицид тип "Dichlophos", "Combat", "Clean House". След третирането е необходимо повърхностите да се изплакнат отново след няколко часа. След това можете да сте сигурни, че бълхите в стаята са успели да се отърват от него. Лечението трябва да се повтаря след 7-10 дни.

  Дори и сфинксовете могат да имат бълхи, въпреки че нямат вълна

  Народното лекарство, което помага за отстраняването на насекомите, е отлепването на тъпан и пелин. Те могат да бъдат измити повърхности. Листата на тъпанчетата и пелинът плашат от бълхи, така че вкъщи можете да ги използвате, като се намират около къщата. Трябва обаче да си припомним, че няма да е възможно напълно да се отървем от паразитите чрез средствата на хората, тъй като те са твърде слаби. По-добре е да се използват подобни методи за профилактика.

  Лечение на котка

  За да излекувате котка, трябва да използвате целия набор от съществуващи инструменти, добре, сега са много. Днес съществуват три основни начина за борба с бълхите:

  • използване на инсектицидни шампоани;
  • употребата на специални лекарства;
  • използване на специални назъбени яки.

  Можете да научите за характеристиките на противотуморната терапия при бременни котки.

  Шампоани

  Това е добър превантивен и лек за бълхи. Предимствата на шампоаните са, че те са лесни за използване и все още действат внимателно. Това лекарство има изключително ниска токсичност и е почти безвредно за животното.

  Шампоани могат да се използват дори при лечението на бременни животни се дължи на факта, че те съдържат много малка доза от токсично вещество за паразити.

  За лечение на котки трябва да използвате пълната гама от съществуващите съоръжения

  пада върху холката на

  е по-силна и по-ефективно. Те се използват само веднъж: капките са въведени по рамото, когато животното не може да достигне и да се оближе. Отрова прониква коса жлеза и на животните, и създава условия за паразитите, които са несъвместими с живота. След еднократно приложение бълхите изчезват няколко месеца.

  Трябва обаче да се отбележи, че някои животни могат да имат странични ефекти - слюнка, алергии. Можете да използвате годишно доказаните капки от бълхи "Барове".

  Нашийници

  Нашийците се считат за много ефективен начин да се отървем от животните на паразити. Лекота нашийници, че част от собственика не изисква никакви усилия - просто достатъчно, за да сложи нашийник на котка и да забравите за бълхи.

  Но яките имат много недостатъци. Въпреки факта, че производителите твърдят, че те malotosichny, те са едни и същи в ръководството предупреждава, че, където има деца, не се препоръчва да се удар на животното и да го съхранявате в стаята. В допълнение, носенето на такава защита може да доведе до трайно дразнене на кожата при някои животни.

  Най-ефективният начин е животът да не излиза дълго.

  Нашийници се считат за много ефективен начин да се отървем от животните на паразити.

  Спрейове

  Спреите действат силно и радикално. Те трябва да се използват, ако животното е силно заразено и е необходимо бързо да се отървете от паразитите. От това следва, че в спрея има много отровни вещества и това е токсичен агент.

  Комбиниране

  Комбинирането се използва само за котенца, защото всички други средства за тях са изключени поради наличието на отровни химикали. Това е много времеемко и отнема много време.

  Народни средства за защита

  Ако поради някаква причина употребата на химически агенти е нежелателна, тогава си заслужава да се използват народните средства, които са абсолютно нетоксични. Доброто народно средство е сапунът от катран, който може да бъде измит от домашни любимци в медицински и превантивни мерки.

  Физиология на котешки бълхи (видео)

  Възможно е да унищожите бълхите и да спасите животните от сърбеж достатъчно бързо. Особено, ако се доближите до делото по изчерпателен начин.