Блохи у кішок: методи виявлення і знищення

Жовтень 2018

Відео: Calling All Cars: A Child Shall Lead Them / Weather Clear Track Fast / Day Stakeout (Жовтень 2018).

Anonim

Бълхите причиняват много проблеми котка котка бълхи, или Ctenocephalides Felis принадлежи към семейството или Pulicidae Archaeopsyllinae. Този вид бълхи е широко разпространен навсякъде и неговите представители са опасни насекоми, паразити на котки, кучета, гризачи и други животни. Атаките срещу хора често се записват.

Симптоми

Основните симптоми са силно сърбеж в мястото на ухапване и образуване на дерматофилия. Комби насърчават развитието на пустуларни заболявания. Масовото натрупване на бълхи върху тялото на котката причинява признаци на анемия и тежко изтощение на животното. Бълхите са носители на патогени на такива инфекциозни заболявания като чума, рикетсиоза, бруцелоза, енцефалит, салмонелоза и хепатит.

Бълхите от котки при прехода към плъхове могат да се отделят от бълхите на гризачите или Nosopsyllus fasciatus. Научете котешката бълха може да бъде изучавана характеристика на външния вид.

Cat бълхи у (видео)

Описание вид

възрастни Ctenocephalides Felis дължината на тялото варира от 0, 7 0 mm до 5 см. Проверете женски бълхи може за размера на тялото. Дължината на женската с яйцата може да достигне 1, 6 см. Главната секция се характеризира с наличието на развит перорален смучещ орален апарат. Храната за възрастни бълхи е кръв, а местообитанието е животинска козина или отпадъци.

Ларвите започват да се хранят веднага след излюпването и ядат различни растителни остатъци, изпражнения и суха кръв. Развитието на котешки бълхи се развива целогодишно. При стандартни условия пълен цикъл на развитие на едно поколение отнема от 10 до 50 дни. Общият живот на едно насекомо не надвишава две години.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Сплесканото тяло на бълха покрива многобройни косми назад, косми и гребени, които изглеждат като сплескани денички. Предната част на насекомото е наклонена. Има дълъг провокис. Задните крака изпълняват функцията за скок. Средните и апикални групи от шпори са разделени по вътрешния ръб на задната пищяла чрез дебел набор. Двойка четина се намират на пътя.

Дължината на тялото на възрастен Ctenocephalides felis варира от 0, 7 мм до 0, 5 см

Женската оставя яйца до 0, 5 мм, боядисани в бяло. Червеите, подобни на ларвите, имат дължина от 0,5 mm. Тази форма на развитие на бълхи няма очи и тялото им се състои от десет коремни сегмента и три гръдни части. През целия период на развитие, ларвите molt три пъти.

Характеристики за начина на живот

Бълхите за котки са широко разпространени в цялото земно кълбо. Те се намират в вълната на гризачи дори в много отдалечени тропически острови. Гладните паразити започват активно да търсят топлокръвно животно, за да станат пълноценни. За ориентация на бълхите се използват големи очи и обонятелни органи.

Животът на гладните бълхи са живи същества, които могат да бъдат достигнати: котки, кучета, плъхове или хора. Веднъж на кожата на жертвата, бълхите извършват няколко ухапвания, а след това веднага се крие на всяко удобно място. Мястото на ухапване е силно сърбящо и не е възможно веднага да се определи причината за такова кожно дразнене.

Котките могат да гладуват дълго време. Необходимостта от кръв възниква в тези насекоми в по-голяма степен, за да се поддържа стабилен репродуктивен цикъл. Определете гладната женска кутия чрез липсата на яйца. Дълбоко населено насекомото произвежда овоиста няколко часа след храненето. Вярно е, че яйцата не са забавени, но буквално са изстреляни от корема на жената. Този механизъм допринася за масови паразити уреждане голяма площ и дава възможност да се разбере как реално е заплахата от масово разпространение на тези кръвосмучещи насекоми.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Повече тук …

  бълхи Cat в прехода към плъхове може да изместват бълха гризачи плъх

  Рискът за хората

  симптомите, характерни за котешки ухапвания на бълхи, подобни на симптоми, свързани с по-голямата част от кръвосмучещи насекоми. Често хората дори не предполагат, че има спонтанно, изглежда, кожен сърбеж. Някои бълхи, включително котките, са опасни за хората. Тези паразити са носители на патогени на много болести и често причиняват епидемии от инфекциозни заболявания.Можете да научите как да се грижите правилно за детето от ухапвания от бълхи.

  Самите котешки ухапвания изглеждат като малки рани от увреждане от всякакви насекоми, но са много болезнени и могат да предизвикат дразнене на кожата. Прост обитател може да е трудно да разбере защо кожата се надрасква и възниква раздразнение. Общото състояние на всички тези симптоми в медицинската практика се нарича пулсикоза, която се отнася до паразитни болести.

  Малката мобилност на човек и големият му размер предизвикват атака на котешка бълха. Въпреки това, признаците за наличието на тези кръводари, като правило, се откриват дори при масово натрупване на насекоми в жилищен район.

  За да разберете дали човек е бил атакуван от този тип бълхи или причината за сърбежа е станала ухапване от други насекоми може да бъде след консултация, получена от специалист. Можете също така да разберете какво да направите, ако хамстерът има бълхи.

  Sami хапе котка бълхи приличат на малки рани от всички вреди от насекоми

  Няма причина за паника

  Ако се появят признаци и симптоми подсказват, този вид нашествие на бълхи, трябва да се вземат мерки, които ще се отървете от тях. По-скоро специфичният начин на живот усложнява процеса на борба с котешките бълхи.

  Следните мерки спомагат за спасяването на апартамента от този паразит:

  • Лечение с антипаразитни лекарства на всички домашни любимци, живеещи в къщата. Добър резултат се постига, като се използват инсектицидни спрейове, специални яки и шампоани, както и капчици против бълхи, приложени върху холката на животното.
  • Обработка на цялата стая със специални препарати от типа "Combat", "Raptor", "Executioner" или "Get".За същата цел е възможно да се използват концентрирани инсектициди, от които е необходимо да се получи разтвор с желаната концентрация и след това да се пръска крайният състав от домашен спрей.
  • Мястото на предлаганото развъждане трябва да бъде допълнително обработено със съвременни прахове за инсектициди.

  Необходимо е да се извършат превантивни мерки за предотвратяване на появата на бълхи при котки

  Основните превантивни мерки са да се запази чистотата на дома, с помощта на домашни любимци специални protivobloshinyh нашийниците на, редовен перални и обработка на постелки и черги.

  Как да измиете котките с шампоан за бълхи (видео)