Блохи у собак лікування в домашніх умовах - нашийник від бліх і краплі

Грудень 2018

Відео: Обработка животных от паразитов и блох в домашних условиях (Грудень 2018).

Anonim

как да се предяви насекомни вредители в домашни теоретично знае всеки човек, който държи или държи на кучето, но когато е необходимо да се действа, собствениците на кучета, или загубени, или да извърши неправомерни действия. Почти е невъзможно да се определи къде домашните любимци са взели насекомите. Има ситуации, в които собствениците на животни, въведени в дома на насекоми по дрехите си, и, както знаете, на паразити уличните имат способността да се придържат към косата на кучето навсякъде.

бълхи при кучета, третирани като у дома си

В наше време, за да се отървете от паразити при животните може да бъде най-различни начини, вариращи от народната медицина, и завършва със специализирани лекарства срещу паразити, сред които има капки, спрейове, шампоани, нашийници, способни да унищожат или да плашат насекоми.

Ясно е, че парите на хората - това със сигурност е добро, но най-ефективен се счита за модерно protivobloshinye лекарства, които включват специални капки, яки и шампоани.

каишки за кучета и коментари за употреба

каишки за кучета и котки с висока степен на ефективност не само унищожават вредители, но също така предоставя добра защита от тях за срок от две до осем месеца. И всичко това може да се използва у дома.

антипаразитни яки обикновено се понася добре от кучета и не притежават някоя от дразнещи и токсични свойства. Основните им предимства са продължителността на действие и лекотата на използване. Такива яки трябва да се носят постоянно. От бълхи и кърлежи яка за кучета трябва да носят определен период от време, определен в указанията към съоръжението. Най-често този период е ограничен до няколко месеца в зависимост от качеството на яката.

За съжаление, protivobloshinye яки също имат някои недостатъци: някои от тях са с висока токсичност и не могат да бъдат използвани за кученца на възраст под 6 месеца и за кучета, чиято възраст е преминал в продължение на десет години. Например, понякога такива яки може да предизвика дразнене на кожата при носенето им (в областта на шията), които са дълги и са дори по-опасни от паразити насекоми.

Най-популярните сред собственици на кучета са protivobloshinye яки барове, Beafar, Bolfo Rolf клуб и Hartz, цената на който варира от 200 до 700 рубли.

Капки от бълхи и кърлежи за кучета какво да изберат - инструкцията

Но protivobloshiny яка - тя все още е по-скоро профилактично срещу паразити, докато капка от ектопаразити са само лекарството, чрез който ще бъде в състояние бързо да премахне кожни паразити върху тялото на домашен любимец. Техните предимства са, че те са почти напълно безопасно за животното и така лишени от основните недостатъци, присъщи на други средства. Например, те имат дълъг остатъчен действие - след еднократно приложение означава, животното ще бъде защитен от вредителя в рамките на няколко месеца - и в случай на правилен избор на лекарството не предизвиква алергични реакции при животните.

Междувременно тези лекарства също изискват внимание при избора и точността на употреба. Например, за кученца такива капки се използват само на възраст от два или три месеца, в зависимост от породата и подготовката, и кърмещите кучки не могат да се търкат изобщо.

С максимална ефективност да се отървете от бълхи кучето ще бъде подпомогнато от капки като Stronghold, Frontline, Bars, Purity. Почти всички съществуващи капчици от паразити са устойчиви на влага. Според инструкциите към повечето средства един домашен любимец може да плува или да се намокри в дъжд в рамките на няколко часа след лечението и самото лекарство ще продължи да действа с необходимата ефективност.

Шампоан за кучета от бълхи какво да изберем?

Днес антиблоковите шампоани имат статут на средство за кученца, тъй като кученцата, които са най-лесни за къпане, напълно обработват вълната. Първият път обаче тези процедури трябва да се извършват с висока степен на предпазливост: кученцето може да има неприятни странични ефекти. Ще бъде логично да го къпят с малко количество шампоан и да проверите реакцията, след което повторете процедурата по-внимателно.

Тъй като къпането на възрастни животни активно се обличат, прилагането на антиблокиращи шампоани за тях е нежелателно и понякога дори опасно. По принцип шампоани за кучета от бълхи, съгласно инструкциите за употреба, трябва да се използват, когато други средства са забранени за употреба. Най-често те трябва да се прилагат за кученца, чиято възраст не надвишава половин година, и за болни хора, които са противопоказни от други анти-блокадни лекарства. Най-известните шампоани днес са запазени марки на г-н Бруно, Бифар, Кистотел и Луговой.

Може ли куче да ругае куче?

Обикновено тези вредители не са предадени на хората, като тъмния цвят на паразита насекоми е твърде контрастни светлина човешка кожа и човешки скалпа е твърде лоша за бълхи. Човек може да хапе насекомите само в два случая: ако е сам "дръпна на проблема", например, в процеса на ходене на тревата в облеклото, което не покрива кожата или когато паразитите живеят в дома. Първият вариант обикновено се случва чрез невнимание, но вторият се основава на цяла верига от действия. Най-често такива вредители влизат в жилища, "идват" на животни, които имат достъп до улицата.

Кучето се сърбя и се измъчва, отколкото да третира бълхите не?

Има ситуации, в които домашните любимци нямат ектопаразити, но редовно се сърбят и гадно сами. Това е доста често срещано явление и в този конкретен случай е най-добре да се свържете с ветеринарен лекар, който ще определи какво причинява краста в животно.

бълхи при кучета, третирани като у дома си народни средства

Някои животновъди, въпреки изобилието от търговски antibloshinyh фондове продължават да благоприятстват доказано средство за народни бълхи. Днес, най-известните и ефективни средства за бълхи при кучета у дома - тази билка пелин, които лесно могат да бъдат закупени в аптека в най-различни форми. Обикновено този прах билка от който е специален бульон, алкохол тинктура от пелин или пелин масло, също е много ефективен контрол на вредителите.