Блохи у хом'яків

Лютого 2019

Відео: Если хомяк часто чешется - у хомяка блохи? (Лютого 2019).

Anonim

Малките и космати гризачи са в състояние да привлекат любовник на животни и разнообразието си, да се приспособят и да оживяват, а дори и със своята собствена интелигентност. Съдържанието на такива животни като хамстери, плъхове, чинчили и морски свинчета е много проста, докато животните с готовност влизат в контакт. Сладките животни се държат в клетки и не се разпространяват мръсотия и вълна около къщата - което също е огромно предимство да ги държите в къщата.

Това видово разнообразие от малки гризачи обаче допринася за еднакво широкото биологично разнообразие на ектопаразитите, предназначени за тях. Тоест, насекоми паразити, които живеят на повърхността на тялото на хамстери и се хранят за тяхна сметка.

Имате ли бълхи хамстери?

Справедливо е да се отбележи, че бълхите в хамстери, както и бълхите в чинчили са изключително редки. Най-често те са объркани с дерматологични заболявания или други ектопаразити, които са много чести сред гризачите, като например различни кърлежи, които ловуват на бебета хамстери.

Поради това професионален ветеринар, специализиран в кожни заболявания при дребните гризачи, ще може да отговори на въпроса "Има ли бълха в хамстерите? " . Но ако има бълхи, тогава това е стандартният вид бълхи котки или кучета - насекоми без полета с три чифта крака, способни да скачат и да се хранят с кръв. Цветът на тези бълхи е възможно от черно до тъмно кафяво, а размерът им варира от 1 до 5 мм.Това е най-често срещаното, обичайно за специализиран вид бълхи. Само къде са те, бълхите, идват от хамстера?

Начин на инфекция

Ако хамстер все още се намира бълхи, инфекцията те най-вероятно ще се извлича от съществуващите котки къща или кучета. Тъй като на живо постоянно на хамстер бълхи трудно - не от вида на животните, както и "жизнено пространство" е твърде малък, а след това да ги вземем доста лесно. Въпреки това, без да се премахват бълхите от източника, това е неефективно.

Кои са опасните бълхи на хамстер?

Бълхи, които разкъсват малък хамстер, като правило - котка или куче и поради това опасността от тях е една и съща.

Тези бълхи са носители на опасни инфекциозни заболявания като язва, коремен тиф и много други, както са в междинния етап в цикъла на развитие на някои видове от хелминти.

В допълнение, тези бълхи имат висока скорост на размножаване и бързо се разпространи в цялата къща, да снасят яйца в килими, мебели и други удобни места за тях, а също така не против да ядат човешка кръв.

Симптомите на появата на бълхи в хамстери

Зареждане …

хамстери - много чисти животни, които от време на време и без да водят кожа си в ред. Ето защо не е толкова лесно да се разграничи истинското безпокойство от обичайните процедури за хигиена на гризачи.

Ако забележите, че хамстер твърде често започва да ви сърби, които показват някои тревожност, и започнаха да се появяват парцели без вълна или дори малко по-възбудена корички по кожата му, а след това е сериозна причина да се разходите с вашия домашен любимец на ветеринар и да предприеме стържещ паразити.

Но когато става въпрос за намиране на бълхите - тогава всичко е съвсем проста: необходимо е само да натиснете косата в малки гризачи, с просто око може да се открие арогантен, и най-важното - скачане насекоми.

Симптоми на хамстери с бълхи:

кожни лезии;

 • различни форми на сърбеж;
 • алопеция (алопеция);
 • появата на пърхот;
 • неспокойно поведение;
 • наличието на паразити в козината му.
 • Трябва да се отбележи, че само общото поведение на хамстерите не се променя много, те са доста снизходителни към ухапвания от бълхи. Независимо от това, тези паразити трябва да бъдат отстранени, не само от козината на лошото животно, но и от клетката му и от целия ви дом. И просто не забравяйте за факта, че инфекцията на хамстери бълхи се случва само, когато наблизо е друго заразено животно.

Инхибиране на бълхите при хамстери

Преди всичко, започвайки борбата срещу бълхите в хамстер, е необходимо да се определи основната цел на инфекцията, тъй като без това всички усилия могат да бъдат напразни. Проверете за наличие на бълхи от всички останали животни в къщата, след това смело планирайте предстоящите вражди.

Това означава, че планът е, както следва:

разберете основния източник на бълхи;

 • лечение на инсектицид хамстер;
 • извършват обработка на клетките, отпадъци и други хамстери;
 • да извърши мащабно дезинсекция на къщата.
 • Това е поредицата от действия - обещание за отсъствие на бълхи във вашия дом. Между другото, не забравяйте да извадите животното от стаята при обработката на къщата и да използвате лични предпазни средства.

Средства против бълхи при хамстери

Самият гризач се третира със специални препарати за гризачи. Най-популярните наркотици са ivermectin, крепост, фронтовата линия, le-artist и други. И използването на тези инсектициди е възможно както под формата на инжекции, така и под формата на спрейове и капки на холката. Съществува и прах срещу ектопаразити при Botf гризачи, както и популярни средства "8in1" и домашна подготовка "BioVax".

Категорично е невъзможно да се лекуват тези гризачи:

да се намокрят хамстерите;

 • използват средства за кучета и котки.
 • В първия случай всичко е ясно, а във втория случай е лесно да не се изчисли дозата или да се избере неправилно главната активна съставка, която е изпълнена със смъртоносен резултат за хамстера.

Превенция

Превенция на бълхи в хамстери и други гризачи, е внимателно да се контролира появата на бълхи от други домашни любимци, за да се опита да направи по-широко използване на protivobloshinymi яки и шампоани на разположение в кучетата в къщата и котки. Е, и може би, изложено в клетка от пелин, ще изплаши неканени гости.

Освен това трябва внимателно да наблюдавате хигиенното лечение на клетките на вашия домашен любимец. Всичко това в комплекса ще ви позволи да избегнете познаването на представители на такива паразити като бълхи. Е, ако се появиха, вече знаете как да се справите с тях.