Блохи у людини

Найясніший 2018

Відео: Вши в волосах. Парикмахерам не смотреть. (Найясніший 2018).


"Хей, blohasto!" - сме свикнали да се обадя, и четири крака приятел опашатите. Но при мисълта, че тази фраза може да бъде адресирано до един човек - не е сам. Въпреки това един човек да не е лишен от вниманието на този вид на ектопаразити и те са доста успешна емисия на човешка кръв.

Необходимо е незабавно да направите резервация, че бълхи при хора - рядко явление, тъй като по-голямата част от хомо сапиенс няма нужда да живеят бълхи растителност. Въпреки това, някои видове от бълхи са се примирили този човешки недостатък ...

бълхи, така че смело включително човек във вашата диета може да бъде както на човека и се затича "хапят" кучета и котки бълхи. Въпреки това, всички тези видове животни се транспортират. В горещ климат, тези видове са свързани дори пясъчни бълхи, живеещи в пясъчни области на юг в средната лента.

Човешката бълха - особено вида

са паразитни на човек обикновено така наречените S човешки бълхи, или в Латинска - Pulex irritans. Този вид бълхи, както и доста добре и може да живее на котки и кучета и дори коне. Но сега, ако човек има жалба до ухапване от бълха виновника за това най-често е бълха котка, която в Латинска се нарича по друг начин не Ctenocephalus Telis. Този вид е най-успешно адаптиран към съвременните условия на живот, и се чувства комфортно дори при хора, внимателно наблюдават хигиената на къщата.

човешки бълха е малък и пъргави насекоми, чийто размер варира от един до четири милиметра.Подобно на всички бълхи, тялото на човешката бълха е сплетено отстрани, главата е малка, оборудвана с антени и пронизващ смукателен мундщук. Три двойки дълги крака, оборудвани с нокти, задната двойка е предназначена за скокове.

Трябва да се отбележи, че човешките бълхи са необичайно плодовити, защото една жена може да понася яйца до половин хиляда. Най-често най-доброто място за полагане на бълха е отломки, пукнатини в пода, дървени стърготини, килимни дрямка. След няколко седмици от яйцата се появяват нови млади и гладни бълхи, които чакат бъдещия собственик - мъж или домашен любимец - и скачат върху тях.

Разпространението на човешките бълхи

човешка бълха предпочита да живее в човешкото тяло и някои домашни животни, но в някои случаи, не се свива, и диви зверове. Това води до паразитен начин на живот, който е много добре адаптиран. Лесно преминавайки през тялото на "господаря", тя лесно може да се задържи с движенията си. В случай, че едно насекомо е в опасност, бълхата може да скочи на разстояние, надвишаващо размера на самата бълха на всеки петдесет и сто.

В благоприятни условия бълха "хранителен" веднъж или два пъти на ден, докато в неблагоприятни условия тя е в състояние, без да се засягат бързо от доста дълго време.

Потенциална опасност

В допълнение към факта, че бълхите са просто неприятни, присъствието им в живота на човек може да доведе до много здравословни проблеми. В края на краищата, тези насекоми, скачайки от майстор до майстор, могат да носят различни инфекции, като:

 • чума;
 • дерматофилия;
 • Пуликоза;
 • тиф на плъх (мишка псевдофрения);
 • псевдотуберкулоза;
 • рикетсиозис;
 • Листериоза;
 • туларемия;
 • дипилидиоза - яйца от ленти хелминти Dipylidium caninum.

В допълнение, пясъчни бълхи може да предизвика дадено лице гнойни абсцеси, тъй като за разлика от други видове, те ще получат точно под кожата на лицето и има разплод.

Дори и бълхите не са донесли със себе си не ужасна инфекция, техните ухапвания могат да предизвикат тежки алергични реакции, а разресването ухапвания напълно възможно вторична инфекция, и като резултат - появата на нагнояване, циреи и дори, че неприятните абсцеси. И дълготрайните ухапвания от бълхи могат да доведат до безсъние и невроза.

Начин на инфекция

Зареждане ...

Ако повечето от Съвета френски "Вие търсите ла фам!", Ситуацията с бълхи спокойно мога да кажа - "търсят животно!". Тъй като е трудно да се преместят бълхите независимо и не е необходимо.

Домашни кучета, котки, които често ходят по улицата, тя може да ви отведе до къщата на такъв "подарък". И това е възможно, че кучето дори един съсед мина край постелката си, услужливо донесе бълхи чакаме завръщането си у дома. В действителност, както вече бе посочено по-горе, за появата на бълхи по желание път директно предаване "инфектиран. - човек" Блок, който търпеливо чака гладен и преминаване от новия собственик, това е достатъчно, за да те чакам на мястото, където тя се отказа от предишния собственик.

Как изглеждат ухапванията от бълхи?

Ако къщата бяха бълхи в симптомите на лицето няма да бавеше: това е, на първо място, ухапвания от бълхи.

Ухапването на бълхи причинява незабавна болка, след което - леко парене и сърбеж. Блок не особено човешки страх почистване, предпочита да не влиза анестетика кожата като грешки, и ензима, удължаване на кървенето - по този начин разширяване на хранене.

След ухапване има еритематозно петно ​​с диаметър около пет милиметра или заоблен блистер с червено кръвно петно ​​в средата. Туморът бързо пада, но петна може да остане върху кожата още няколко дни. Много чувствителните хора могат да развият алергична реакция или уртикария.

Ухапките от бълхи се локализират най-често в областта на глезените, шините, краката.

Лечение на ухапване от бълха

Разбира се, жертвите на първо място загрижени за ухапване от бълха човек, как да се отървете от неприятните усещания и да направи първично лечение на рани. Напълно е възможно да постигнете това сами, а не да действате като тромава и тромава машина на нашето здравеопазване. Алгоритъм предстоящата действие е много проста:

 • ухапване трябва да бъдат лекувани чрез всеки антисептично (сапун, алкохол лосион, почистване);
 • Охладете засегнатата зона със студен компрес или лед;
 • прилагайте анти-сърбящ агент (каламинов разтвор, сода разтвор или специален мехлем от ухапвания от насекоми);

Премахване на бълхи при хора

Въпреки толерират ухапване от бълха, както и да не се прави нищо, което би се спре това безобразие - неефективен начин на бой. Ето защо е необходимо да се разбере как да се отървете от веднъж завинаги или дори от много дълго време.

Преди всичко трябва да третирате всички ваши домашни любимци с инсектициди. Това е необходимо, тъй като най-вероятно те са източник на инфекция.

След това идва етапът на пълно лечение с пари от бълхите на вашия дом. При обработката трябва да се обърне специално внимание на местообитанията на животните, тяхната легла, руни настилки килими и завеси, както и да не пропуснете нито едно място - така като аргумент "в банята, не хапе", е напълно в състояние да прокара бълхите търсят убежище във ваната, когато zateet масов бълха геноцид.

Не забравяйте да почистите прахосмукачката и да я преработвате - в противен случай тя ще бъде отличен инкубатор за бълхи. Друго разяснение - ако превозвате животно в кола - трябва да се третира и с инсектициди!

С внимателна подготовка, внимание и желание тази война с насекоми трябва лесно да бъде спечелена от вас.