Блохи у людини

Січень 2019

Відео: Вши в волосах. Парикмахерам не смотреть. (Січень 2019).

Anonim

"Хей, blohasto!" - сме свикнали да се обадя, и четири крака приятел опашатите. Но при мисълта, че тази фраза може да бъде адресирано до един човек - не е сам. Въпреки това един човек да не е лишен от вниманието на този вид на ектопаразити и те са доста успешна емисия на човешка кръв.

Необходимо е незабавно да направите резервация, че бълхи при хора - рядко явление, тъй като по-голямата част от хомо сапиенс няма нужда да живеят бълхи растителност. Въпреки това, някои видове от бълхи са се примирили този човешки недостатък …

бълхи, така че смело включително човек във вашата диета може да бъде както на човека и се затича "хапят" кучета и котки бълхи. Въпреки това, всички тези видове животни се транспортират. В горещ климат, тези видове са свързани дори пясъчни бълхи, живеещи в пясъчни области на юг в средната лента.

Човешката бълха - особено вида

са паразитни на човек обикновено така наречените S човешки бълхи, или в Латинска - Pulex irritans. Този вид бълхи, както и доста добре и може да живее на котки и кучета и дори коне. Но сега, ако човек има жалба до ухапване от бълха виновника за това най-често е бълха котка, която в Латинска се нарича по друг начин не Ctenocephalus Telis. Този вид е най-успешно адаптиран към съвременните условия на живот, и се чувства комфортно дори при хора, внимателно наблюдават хигиената на къщата.

човешки бълха е малък и пъргави насекоми, чийто размер варира от един до четири милиметра.Подобно на всички бълхи, тялото на човешката бълха е сплетено отстрани, главата е малка, оборудвана с антени и пронизващ смукателен мундщук. Три двойки дълги крака, оборудвани с нокти, задната двойка е предназначена за скокове.

Трябва да се отбележи, че човешките бълхи са необичайно плодовити, защото една жена може да понася яйца до половин хиляда. Най-често най-доброто място за полагане на бълха е отломки, пукнатини в пода, дървени стърготини, килимни дрямка. След няколко седмици от яйцата се появяват нови млади и гладни бълхи, които чакат бъдещия собственик - мъж или домашен любимец - и скачат върху тях.

Разпространението на човешките бълхи

човешка бълха предпочита да живее в човешкото тяло и някои домашни животни, но в някои случаи, не се свива, и диви зверове. Това води до паразитен начин на живот, който е много добре адаптиран. Лесно преминавайки през тялото на "господаря", тя лесно може да се задържи с движенията си. В случай, че едно насекомо е в опасност, бълхата може да скочи на разстояние, надвишаващо размера на самата бълха на всеки петдесет и сто.

В благоприятни условия бълха "хранителен" веднъж или два пъти на ден, докато в неблагоприятни условия тя е в състояние, без да се засягат бързо от доста дълго време.

Потенциална опасност

В допълнение към факта, че бълхите са просто неприятни, присъствието им в живота на човек може да доведе до много здравословни проблеми. В края на краищата, тези насекоми, скачайки от майстор до майстор, могат да носят различни инфекции, като:

 • чума;
 • дерматофилия;
 • Пуликоза;
 • тиф на плъх (мишка псевдофрения);
 • псевдотуберкулоза;
 • рикетсиозис;
 • Листериоза;
 • туларемия;
 • дипилидиоза - яйца от ленти хелминти Dipylidium caninum.

В допълнение, пясъчни бълхи може да предизвика дадено лице гнойни абсцеси, тъй като за разлика от други видове, те ще получат точно под кожата на лицето и има разплод.

Дори и бълхите не са донесли със себе си не ужасна инфекция, техните ухапвания могат да предизвикат тежки алергични реакции, а разресването ухапвания напълно възможно вторична инфекция, и като резултат - появата на нагнояване, циреи и дори, че неприятните абсцеси. И дълготрайните ухапвания от бълхи могат да доведат до безсъние и невроза.

Начин на инфекция

Зареждане …

Ако повечето от Съвета френски "Вие търсите ла фам!", Ситуацията с бълхи спокойно мога да кажа - "търсят животно!". Тъй като е трудно да се преместят бълхите независимо и не е необходимо.

Домашни кучета, котки, които често ходят по улицата, тя може да ви отведе до къщата на такъв "подарък". И това е възможно, че кучето дори един съсед мина край постелката си, услужливо донесе бълхи чакаме завръщането си у дома. В действителност, както вече бе посочено по-горе, за появата на бълхи по желание път директно предаване "инфектиран. - човек" Блок, който търпеливо чака гладен и преминаване от новия собственик, това е достатъчно, за да те чакам на мястото, където тя се отказа от предишния собственик.

Как изглеждат ухапванията от бълхи?

Ако къщата бяха бълхи в симптомите на лицето няма да бавеше: това е, на първо място, ухапвания от бълхи.

Ухапването на бълхи причинява незабавна болка, след което - леко парене и сърбеж. Блок не особено човешки страх почистване, предпочита да не влиза анестетика кожата като грешки, и ензима, удължаване на кървенето - по този начин разширяване на хранене.

След ухапване има еритематозно петно ​​с диаметър около пет милиметра или заоблен блистер с червено кръвно петно ​​в средата. Туморът бързо пада, но петна може да остане върху кожата още няколко дни. Много чувствителните хора могат да развият алергична реакция или уртикария.

Ухапките от бълхи се локализират най-често в областта на глезените, шините, краката.

Лечение на ухапване от бълха

Разбира се, жертвите на първо място загрижени за ухапване от бълха човек, как да се отървете от неприятните усещания и да направи първично лечение на рани. Напълно е възможно да постигнете това сами, а не да действате като тромава и тромава машина на нашето здравеопазване. Алгоритъм предстоящата действие е много проста:

 • ухапване трябва да бъдат лекувани чрез всеки антисептично (сапун, алкохол лосион, почистване);
 • Охладете засегнатата зона със студен компрес или лед;
 • прилагайте анти-сърбящ агент (каламинов разтвор, сода разтвор или специален мехлем от ухапвания от насекоми);

Премахване на бълхи при хора

Въпреки толерират ухапване от бълха, както и да не се прави нищо, което би се спре това безобразие - неефективен начин на бой. Ето защо е необходимо да се разбере как да се отървете от веднъж завинаги или дори от много дълго време.

Преди всичко трябва да третирате всички ваши домашни любимци с инсектициди. Това е необходимо, тъй като най-вероятно те са източник на инфекция.

След това идва етапът на пълно лечение с пари от бълхите на вашия дом. При обработката трябва да се обърне специално внимание на местообитанията на животните, тяхната легла, руни настилки килими и завеси, както и да не пропуснете нито едно място - така като аргумент "в банята, не хапе", е напълно в състояние да прокара бълхите търсят убежище във ваната, когато zateet масов бълха геноцид.

Не забравяйте да почистите прахосмукачката и да я преработвате - в противен случай тя ще бъде отличен инкубатор за бълхи. Друго разяснение - ако превозвате животно в кола - трябва да се третира и с инсектициди!

С внимателна подготовка, внимание и желание тази война с насекоми трябва лесно да бъде спечелена от вас.