Блохи скільки живуть в квартирі без тварин

Грудень 2018

Відео: Блохи в квартире. Как избавиться от блох в квартире? (Грудень 2018).

Anonim

бълхи, установявайки в апартамент не само да съсипе живота на домашни любимци, но и причинява неудобство на човека.

Има над 2000 вида от тези насекоми по целия свят. По същество това е безкрили кръвосмучещи паразити, с малко тяло валцовани върху страните и малки четините върху тялото, с три двойки крака. С помощта на обратната дължина на двойката те са развили издържливост. Те са в състояние да държат твърдо върху козината на животното. Тези паразити не причиняват много проблеми. Те са носители на различни опасни инфекции. алергични реакции, са носители на хелминти.

Колко бълхи живеят?

Колко дни живеят бълхите? Животът зависи от температурния режим, влажността на въздуха и местообитанието на възрастен средно - от 18 дни до 3 месеца. През това време насекомото прави средно около сто хапки от плячката си.

За един живот, при идеални условия, женската може да постави до петстотин яйца. Без значение колко удобно, не са условия за живот, те често умират от инфекции, които се разпространяват от зъбите на животното, от ръцете на лицето или дезинфектант.

Колко бълхи живеят в апартамент без животни?

Могат ли бълхите да живеят в апартамент без животно? - въпросът е актуален, тъй като не всеки има представа къде идват бълхите, какво ядат и как се размножават.

За да продължите рода, женската трябва да понася яйца.Без топлокръвни храни това не може да се направи, така че престоя им в жилища, където няма домашни любимци, е напълно възможно, защото те могат да гладуват от дълго време. По отношение на здравето, това не се показва, но дейността намалява до известна степен. Ако апартаментът е лицето, насекомите могат да атакуват и се хранят с човешка кръв, за да намерят себе си зачервяване (предимно по крайниците) със солидна център, построен в един ред, трябва да се мисли за унищожаване на паразити от всички известни средства или популярните рецепти.

Ако излезете заедно с животното за месец или две, паразитите няма да умрат, но спокойно ще чакат за завръщането ви. Можете да лекува дихлорвосът напускат стаята, малатион или друга дезинфектанта - като профилактика е не само да предупредя за външния им вид, но и спестява място на съществуващите и набързо скрити бълхи.

От народни методи от бълхи, кърлежи, можете да използвате тази опция: хвърлят букети от свежи подправки (естрагон, вратига, мента, евкалипт) в ъглите и да се мотае в килера и гардероба. Тези билки имат силна миризма, която се опасява от бълхи, дървеници, хлебарки и други паразити. Все още е възможно да се обработват повърхностите на паразитен клъстер с етерични масла от тези треви. След това никой паразит няма да изчака пристигането ви вкъщи, ако не умре, в най-добрия случай ще избяга в скучно състояние, например, до съсед.

Колко бълхи живеят в котки?

Те само скачат на котките, за да пият кръв. Процесът на хранене трае от няколко минути до един час, състоящ се основно от една хапка от кръвосмешението на ден, като се има предвид, че не е уплашена. В противен случай той може да хапе, докато гладът не бъде доволен. След хранене насекомото скочи от животното и се крие, като правило, в пухкави отпадъци.Поради големия брой на тези насекоми, изглежда, че те живеят върху животното.

Колко бълхи живеят без храна?

Bloodsuckers могат да постят дълго време. Лесно управляват без храна, например до няколко месеца, като същевременно поддържат обичайната мобилност. Единственият недостатък е, че те не могат да се възпроизвеждат без храна. Жените търпеливо ще чакат жертвата си месеци, за да пият прясна кръв и да яйца. Понякога попадат в ступор.

Това постоянство на паразитите е ясно доказателство, че е по-добре да не се шегуваме с тях и да прилагаме най-ефективните мерки, когато се намират в апартамент или животно.

Могат ли бълхите да живеят в дрехи и на дивана?

Любими местообитания на паразити в апартамента са мека мебел, килими, дрехи, спално бельо. Те са разпръснати зад цокъла и в пукнатините на стените. Едно от най-предпочитаните местообитания са килимите на домашни животни (котки и кучета).

Те обичат удобството, особено предпочитат естествения топъл дрямка - идеално място за размножаване. Все още тук можете да седнете здраво след насищане. В древни времена богатите правели капани: висяха парченца от естествена вълна върху кожата на краката, за да примамят, а след това да изгорят заедно с натрупаните паразити.

Къде живеят бълхите в природата?

Бълхите са много разпространени в природата още от древни времена. Те живеят в гнездата на птиците, протеин. В глинени дупки (лисици, jerboas, земни катерици, хамстери, гербили и други гризачи). На изкудодактилите. Има видове, които живеят под кожата на бозайници. Има паразити в страните от Азия, Африка, на всички континенти на земята (дори в Антарктика). Те могат да се видят във вода и пясък.

Някои видове побеждават записи за оцеляване. Като паразитират северните животни, те могат да попаднат в дълъг анабиоза през зимния период на годината и да живеят средно повече от година.

Профилактика на бълхите в апартамента

Предотвратяване на възпроизводството на насекоми, които смучат кръвта. Честото мокро почистване, с добавяне на специални отровни вещества. Честото пране и гладене с горещо желязо. Ние вакуум килими, дивани. Ние обработваме със специален спрей, прах в ъглите и зад перваза. Управление на домашни любимци от ветеринарен лекар или от себе си. Всичко това ще помогне да се отървете от тези досадни насекоми завинаги. И да подобрите качеството на живот на себе си и вашите домашни любимци.