Народні та хімічні методи боротьби з блохами в будинку

Січень 2019

Відео: Блохи в квартире. Как избавиться от блох в квартире? (Січень 2019).

Anonim

В наше време, популярен в борбата срещу земни бълхи в къщата са не само модерна химическа, но и ефективни народни средства Като общо правило, в дома си човек се чувства удобно и защитено, докато комфортът му започне да се разрушава от различни насекоми. В този случай ситуацията започва да прилича на борба за съществуване. Едно от най-неприятните паразитни насекоми са земните бълхи. В резултат на това в квартала с тях човек може да получи не само голям брой болезнени ухапвания, които също са придружени от сърбеж и парене, но също така може да вземете някои инфекции. В крайна сметка бълхите са носители на най-малко 25 опасни и неспособни болести.

Съществуват редица фактори, които могат да допринесат за появата на пръстни бълхи в частен дом, а това не е непременно наличието на домашен любимец. Абсолютно във всеки дом те могат да живеят дълго време, което носи много неудобства на наемателите. Следователно, препоръките за това как да се отървете от бълхи в частен дом не са празни и могат да помогнат на много хора.

Необходимо е да се гарантира, че нещата, които служат като "разсадник на" паразити ", не се намират в едно място за дълъг период от време, трябва редовно да се направи влажно почистване и проветри всички помещения, за да се избегне повторно нашествие на бълхи земните

Пълно почистване на цялата къща

 • Почти всички ентомолози препоръчват да се започне война с всякакъв вид насекоми с внимателна подготовка на територията.В този случай, той ще бъде за почистване на цялата къща пълна пролетта, което ще помогне на "марка" вредители навън. За да започнете да се разбере всички стари неща, които вече повече от година събира прах в килера, а след това всичко, което трябва да се измие, да желязо и грижливо сгънати. Спалното бельо трябва да бъде прескочено в пералната машина, като изберете режима на максимална температура. Такива мерки ще открият и унищожат повечето бълхи.
 • Една от основните стъпки, които не бива да бъдат пренебрегвани, се счита за цялостно измиване на подове във всяка стая, всички первази, мебели и интериорни елементи. Черги и килими, мебели тапицерии текстил и други неща са най-добре на пара, но в крайни случаи, те могат да бъдат просто прахосмукачка.
 • Той е много объркани хора, които вярват, че бълхите изкопните живеят изключително на подови повърхности. В края на краищата насекомите могат да живеят до един метър в жилищна сграда. Поради това, в процеса на почистване, което трябва да се обърне внимание на обработката на абсолютно всички повърхности.
 • Ако рафтовете са пълнени играчки, те трябва да разбере добре с прахосмукачка и в идеалния случай дори да се пере в пералня. Места със специално внимание включват первази, които трябва да се измият обилно с вода и почистващи препарати.

Преди да използвате всеки химичен агент, е необходимо внимателно да прочетете приложените инструкции, и прочетете мерките за безопасност

Използването на химикали

В случай на борбата срещу паразитни насекоми е малко вероятно да се отърве от един от най-общо почистване на дома. Също така трябва да се използват всички видове специални химични съединения от бълхи, кърлежи, които в повечето случаи са на разположение под формата на аерозоли, лесен за употреба.Те могат да бъдат закупени без проблеми в магазина или на пазарите.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

следва да се даде на инструментите, които са лесно отмиват защото токсични вещества могат да бъдат вредни не само за паразитите, но и за мъжа,

Въпреки това, трябва да се даде на инструментите, които са лесни за тъй като токсичните вещества могат да бъдат вредни не само за паразити, но и за самия човек.

Преди да използвате някакъв химикал, трябва внимателно да прочетете приложените инструкции и да прочетете предпазните мерки. Освен това употребата на лични предпазни средства не трябва да се изхвърля. Носенето на маска и ръкавици, трябва да бъдат щедро пръска върху повърхността на лекарството като етаж с периферия и всички меки мебели, килими, както и лечение на повърхността на стените, на височината на около един метър.

Войната с някой от видовете насекоми почти всички ентомолозите препоръчват да се започне с внимателна подготовка на територията на страната. В този случай, той ще бъде за почистване на цялата къща пролетта е напълно

След направено, трябва да бъде добре затворена стая и го оставете така за известно време, а след това трябва да бъде добре излъчен работата. През следващата седмица не се препоръчва за почистване покритие, третирани с инсектициди, защото в противен случай паразитите могат да се размножават отново.В допълнение, не забравяйте за тоалетната и банята, защото този тип бълхи предпочита медиум с висока влажност.

Има различни фактори, които могат да допринесат за появата на земни бълхи в частна къща, и не е необходимо да имате домашен любимец

бълхи в дома (видео)

Традиционните методи срещу земни бълхи

В популярната ни време Борбата срещу земните бълхи в къщата не се използва само от модерни химически, но и от ефективни народни средства.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Едно от основните им предимства е безопасността на всички членове на домакинството, за разлика от домакинските химикали.

  За едно от най-неприятните паразитни насекоми включва изкопни бълхи

  При изпълнението antibloshinyh събития често са няколко метода народни използвани:

  • трябва да бъде в равни пропорции за смесване сода за хляб и готварска сол. След това получената смес трябва да бъде внимателно поръсена и разтрита в килимите, както и в тапицерията на всички мека мебел. След един ден трябва да вадите повърхностите, които са обработени с този продукт.
  • Ефективно е и използването на растения, които паразитите не могат да понесат. Те трябва да се разграждат във всеки ъгъл на къщата, без дори да се размиват труднодостъпните места. Такива растения включват евкалипт, тантас с мента, кедрови листа или клонки от горчив пелин. Тяхната остра миризма ще отблъсне насекомите, без да навреди на никого от жителите на къщата и домашните любимци.Също така, добър ефект може да се постигне чрез прилагане на кралин.

  След свършената работа не трябва да забравяме, че трябва да поддържате жилището чист. В допълнение, трябва да се внимава, за да се гарантира, че нещата служители "разсадник" паразити ", не се намират в едно място за дълъг период от време, трябва редовно да се направи влажно почистване, както и всички стаи с добра вентилация, за да се избегне повторно нашествие на бълхи на земята. И тази статия ще ви каже какво да правите, ако бебето е ухапан от бълхи.