Народні засоби від бліх: оцінка ефективності

Січень 2019

Відео: Ляшко-Гройсману: Я вами дуже не задоволений! (Січень 2019).

Anonim

Много хора предпочитат народни рецепти химия за борба с бълхи в апартамента Фактът, че има бълхи в къщата, много просто не знам. Техните хапки за дълго време се отписват за комари и алергии. Но ако най-накрая се намери враг, тогава е необходимо да се започне активна борба с него в къщата. Много хора предпочитат химия за рецепти на хората, считайки ги за по-ефективни и по-безопасни.

Характеристики физиология

Преди да започне атака срещу бълхи, е необходимо да се получи представа за тяхната физиология. Бълхите се хранят с човешка кръв. В този случай кръвта е основната им храна, поради което често атакуват. Тъй като бълхи са много малки и са с големина от няколко милиметра, а след това да виждат своето много трудно. Можете да маркирате само черните точки, които се движат из стаята.

Бълхите, за разлика от въшките, не живеят в човешкото тяло. Те скачат върху него само за да ядат. В апартамента се настаняват на незабележими места. Така че как така те обикновено са от мазето в къщата, и те живеят в-ниско ниво на апартамента, не се издига над един и половина метра от пода.

бълхите Къщата се разреши за цокли, процепи, скрити в килими, зад шкафове. Ето защо е невъзможно да се отървете от бълхи, като лекувате хората. Необходимо е да се харчат в апартамента общата обработка.Само тогава можем да допуснем, че борбата в къщата беше увенчана с успех.

Бълхи се хранят с човешка кръв. В този случай кръвта е основната им храна, затова те често атакуват

Как да се борим

Борбата с бълхите в един апартамент трябва да бъде направена според ясен план. Не е достатъчно просто да се справите с ухапвания и да се опитате да се отървете от кръвоспиращите върху тялото. Важно е да започне атаката срещу бълхите от всички страни и незабавно да ги унищожите.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Ефективната борба започва с незабавни мерки в дома, които трябва да се извършват последователно.

 • Първоначално трябва да свалите цялото спално бельо, да съберете всички текстили и да се протягате при най-високата температура. В същото време се опитайте да миете всички неща в къщата, особено тези, които се носят.
 • Всички неща, които не могат да бъдат измити, напълно вакуумирани, разтърсени.
 • След това всички меки мебели в апартамента също трябва да бъдат вакуумирани. Горната чанта се изхвърля незабавно от къщата.
 • Подгответе сапунено решение с оцет и това решение в апартамента, за да измиете всички повърхности - особено рафтовете и гърбовете на шкафовете, подовете, первази.

Първоначално трябва да свалите цялото спално бельо, да съберете всички текстили и да се разтегнете при най-високата температура

Само след това трябва да преработите къщата. Като правило се използват химически методи на борба. Отърви се от кръвопийци за едно или две лечения може да се използват високоефективни аерозоли от пълзящи насекоми като "Dichlophos", "Sentry Home".

Въпреки това, химическите средства имат един недостатък: те са токсични не само за бълхи, но и за хора и домашни любимци. Ето защо, тези, които са особено чувствителни към отровни вещества, търсят начини на хората да се отърват от скачащите тирани.

Използване на билки

Има няколко билки, които имат инсектициден ефект. Те са универсални и работят не само срещу бълхи, но и срещу други насекоми. Те включват:

 • tansy;
 • Пелин;
 • евкалипт;
 • тютюн.

Има няколко билки, които имат инсектициден ефект. Те са универсални и работят не само срещу бълхи, но и срещу други насекоми.

Недостатъците на тези билки включват, че те са далеч по-малко ефективни от химичните агенти в един апартамент. Те могат да помогнат, ако в къщата няма няколко бълхи, те просто се появиха. Или ако е необходимо да се предотврати появата им след химичното третиране. Отърви се от кръвопиещи, ако те са много, билките не могат. Това решение е неефективно.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  За превантивно почистване на повърхностите на апартаментите се използват инфузии от билки. Също така, след почистване можете да разложите изсушените билки в шкафовете и покрай первазите. Трябва да се помни, че лекарството е ефективно, докато излъчва етерични масла, т.е. докато мирише. Ето защо периодично пакетите от билки в шкафовете трябва да бъдат заменени с пресни.

  Много по-ефективна е персийската лайка - feverfew. От това се произвежда пиретрум на прах, който се използва за контролиране на всички паразити на птиците и животните.Лайката съдържа пиретрини - токсични вещества. В този случай за хората персийската лайка не е опасна. Но да се отървете от него с кръвопийци, за разлика от танците с пелин, можете. За да получите ефективно лекарство, прахът от лайка трябва да се излее с вряла вода и да настоява за 12 часа.

  Ефективно средство за защита срещу бълхи - борови дървени стърготини. Те съдържат етерични масла и вещества, които убиват бълхите.

  Продуктът се напръсква върху килими, цокли, повърхности до височина 1,5 метра. Ако вземете много лайка и малко вода, получавате силно ефективно лекарство. Но растението трябва да се използва прясно. Сушената лайка не е толкова ефективна.

  Други средства

  Ефективно средство за защита срещу бълхи - борови дървени стърготини. Те съдържат етерични масла и вещества, които убиват бълхите. Стърготините могат да бъдат разпределени равномерно върху килима. След един час стърготините трябва да бъдат отстранени от повърхността, която ще се обработва.

  Добро лекарство е солта и содата. Смесват се 100 г сол и 100 г сода и се изсипва тази смес върху килими и мека мебел. Смесете сместа в купчината. След 12 часа всички килими и мека мебел в апартамента трябва да бъдат напълно вакуумирани. В резултат на това бълхите умират, а останалите губят способността си да се възпроизвеждат. Няколко такива лечения в апартамента ще се отървете от насекоми.

  Народните средства за защита срещу насекоми не могат да се нарекат бързодействащи. Но те също могат да помогнат да се отървете от проблема.

  Лечението е доста ефективно и най-важното - просто и напълно безопасно за здравето на хората. Недостатъкът е времето за обработка.

  Народните средства за защита срещу насекоми не могат да се нарекат бързодействащи. Но те също могат да помогнат да се отървете от проблема.Особено, ако не забравите за механичното почистване на апартамента и измиването на нещата.

  Как да получите бълхи в апартамент с народни средства за защита (видео)