Від чого з'являються мурахи в квартирі

Лютого 2019

Відео: Стіни Львова прикрасили віршами (Лютого 2019).

Anonim

Най-често се появяват мравки в къщата с настъпването на студено време. Това се дължи на факта, че те търсят по-топъл микроклимат. В апартамента те могат да бъдат намерени на места, където остава храна, по-специално, където са останали опаковки със сладкиши. Домашните насекоми развалят хранителните запаси в кухнята и се катерят в пакети. Ако се появиха в къщата, има възможност за разпространение на инфекциозни заболявания, тъй като тези насекоми са техните носители.

Откъде идват домашните мравки

Мравките са организирани насекоми. Преди да живеят на избраната територия, те правят разузнаване. Тогава след няколко дни те се появяват в много по-голям брой. Най-често източниците за появата на домашни насекоми са:

НАШИТЕ ЧИТАТЕЛИ ПРЕПОРЪЧВАТ! В борбата срещу мравките нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии с 100% ефективност се справят с мравки, хлебарки, бъгове и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

 • Вентилационни шахти;
 • Тръбни комуникации;
 • Пукнатини в стените;
 • Мазе и сутерен;
 • Слотовете в прозоречните рамки.

Когато мравките стигат до жилище, обикновено се намират в близост до източник на храна. Домашните насекоми се появяват в слабо осветени райони с прекомерна влага.Те се установяват там, където е по-лесно да влязат в кухнята. Това може да са сурови ъгли в близост до мивки и течащи тръби в кухнята. Натрупването на органични отпадъци в близост до тяхното местообитание допринася за по-нататъшното разрастване на колонията, насекомите в апартамента стават още по-големи.

Съвети! За насекомите, които не могат да влязат в апартамента чрез вентилационни тръби, по периметъра на изходния отвор можете да поставите ивица от двустранно шотче с широчина най-малко 5 мм.

Причини за появата на

Появата на мравки в жилищна сграда не може да бъде авария. Не винаги е ясно къде идват малки вредители. Има известни причини за влиянието, от което зависи появата на мравките:

 • Мигриращи насекоми с начало на сезонно охлаждане;
 • Изобилие от неизчистени мръсни ястия, хранителни отломки в кухнята;
 • Насекоми са преминали от безскрупулни съседи.

Организацията на мравките насърчава локализирането на тяхната колония на определено място. Многоетажни ангели впоследствие се намират в кухи ниши в апартамента между стените, в лумена на тавана на стените. За разлика от други вредители, мравките избират целенасочено своите места за гнездене. Ето защо, да се отървете от тях е достатъчно трудно. Много по-лесно е да не се допусне появата им вкъщи, като се спазват нормите за саниране.

Предотвратяване

За да предпазите жилището си от мравки, трябва да запазите санитарните зони в апартамента чисти. Преди всичко, трябва да се внимава храната да остане на открито, зърнените храни, брашното и други храни, които не се съхраняват в хладилника, трябва да бъдат плътно затворени. Някои продукти се съхраняват удобно в запечатани форми и чанти.Мокро почистване в апартамента трябва да се извършва редовно. За да предотвратите появата на насекоми в къщата, следните мерки ще ви помогнат:

 • Внимателно избършете масата след хранене;
 • Почистването на стаята трябва да бъде с високо качество, дори и малко количество трохи за хляб може да бъде достатъчна причина за появата на насекоми;
 • Сладките храни трябва да се съхраняват в запечатана опаковка;
 • Внимателно измийте купата на домашен любимец и по-често сменяйте водата в него.

Нечистият домакин в жилищната сграда изпитва постоянни трудности при работата с мравки. След извършване на контрол над вредителите, след известно време в апартамента, където рядко се използва мокрото почистване на помещенията, насекомите се отглеждат отново. Това е така, защото мъртвата колония винаги живее в мазето на жилищна сграда. Полутъмно, влажно място с натрупване на органични останки е идеално местообитание за тях. От сутерена на къщата изкачват вентилационните тръби, откъдето стигат до дневните стаи, разположени на горните етажи. И ако условията в апартамента са по-добри за тях - те се заселят в него.

Съвети! Ако добавите една супена лъжица амоняк към 10-литрова кофа при мокро почистване, можете безопасно да приютите мултиетни жилища.