Гелі від мурах: види і дію

Січень 2019

Відео: Делаем мыло - Маша и медведь (Січень 2019).

Anonim

различни гелове сладки мравка използва да убие мравки причинява домакини специално дразнене: малки насекоми намерени в храни, захар, чай, сушени плодове. Те пълзят над чиниите и създават неприятно мнение за къщата като нехигитно място. Борбата с тях води по много начини. Колко ефективни са геловете за унищожаване на домашните мравки?

Методи за контрол на мравки

Целият спектър от средства се използва срещу домашните мравки. Като правило те се борят по изчерпателен начин, използвайки както химически, така и народни методи. Народните методи включват механично отстраняване на насекомите чрез прибиране на реколтата и използването на билкови препарати и борна киселина.

Химикалите включват:

 • аерозоли;
 • Пастели;
 • прахове;
 • капани;
 • гелове и суспензии.

Всеки инструмент има своите плюсове и минуси и областите му на приложение.

срещу домакинство мравки използват различни средства

Предимства на гелове

гел срещу мравки след аерозолът се смята за един от най-често използваните инструменти. Той има фундаментална разлика от спрея или тебешир, въпреки че в тези и други носители могат да се използват същото активно химично средство.

Препаратите за гел са предназначени само за вътрешна употреба. За разлика от аерозолите, те не действат мигновено, но имат продължителен ефект. В това основно предимство на това означава - насекомите не умират веднага, и да имат време да донесе отрова в гнездото, където е отрова кралици кралици.Този метод на борба дава възможност да се отървете от домашните мравки.

Препаратите за консистенция на гел продължават дълго време - обикновено няколко седмици. Те се считат за по-ефективни и поради това, че имат вкус и мирис, привлекателни за насекомите. Мравки с удоволствие и гарантирано да я ядат. По този начин геловите средства имат целево точково действие, за разлика от други агенти.

Геловете са дълги - обикновено няколко седмици

минуси гелове

Те могат да се разпространи, мръсен тапети и остави след себе си петна по пода: ламинат, балатум. Поради това лекарството се прилага най-добре върху картон или хартия.

Как се прилагат геловете

Гелът се прилага по пътеки в местата на задръстване и движение на насекоми. Пътят се състои от приложени капки.

Най-добре е да се кандидатства за лекарствени шкафове, заедно цокли, в областта на водоснабдяването, кошче за боклук.

Гелът се прилага в места, където релсите и движението на насекоми

Видове гелове

Има много видове гелни препарати, произведени от различни производители. Те включват:

 • "Brownie";
 • Raptor;
 • "Глобално";
 • "Това е нарязано";
 • "Буря";
 • "Великият воин".

Гел "Brownie"

"Brownie" се предлага в количество от 30 мл. Основната активна съставка в него е & минус; фипронил. За разлика от много инсектициди, продуктът няма мирис и не се усеща от човек. Fipronil - чревна контактна отрова.

Фипронил се отнася до вещества с продължително действие. Постепенно се натрупва в тялото на насекомите и ги отвежда бавно. Ефектът започва да се усеща след 1-2 дни. През това време колонията е напълно замърсена с част от подадения гел.Отровата продължава почти 3 месеца, поради което се гарантира, че колонията ще бъде унищожена.

Гел «Брауни»

Предимствата на лекарството включват неговата ниска цена и ефективност. За недостатъци - той се разпространява и може да остави петна.

Един пакет е достатъчен за обработка на апартамент с площ до 50 квадратни метра. m

Гел "Raptor"

"Raptor" съдържа нервен агент ламбда-цихалотрин циперметрин в състава му. Той парализира и унищожава насекомите. Такива отрови действат бързо. В гелната среда, отрови се съдържат в по-ниска концентрация, отколкото в аерозоли, особено, така че мравунякът може да успее да дойде в колонията.

Ефектът от използването на "Raptor" идва след една седмица и напълно насекомите изчезват за един месец. За подобряване на ефекта на гела, препоръчително да се използва едновременно спрея.

Raptor гел съдържа нервен агент

Гел

Германският препарат "Глобал" има подобен ефект. Активното вещество в него е хлорпирифос. Ефектът идва след една седмица. Но напълно мравките изчезват много по-късно. Плюсите включват приятен мирис на шоколад. "Глобал" на цена, сравнима със средствата на "Raptor".

Гел

Други гелове

"Ruby" може да унищожи всички пълзящи и подскачащи насекоми. "Sturm" има в състава си отровна контактна отрова. Това е мощно средство за защита. Смъртта на насекоми след прилагането на гелообразния препарат "Великият воин" започва един ден по-късно.

Всяко средство за консервация на гел изисква повторна обработка след месец.

Как да се отървем от мравките в апартамент (видео)

С помощта на гелове можете да унищожавате колонии от насекоми, което е най-ценното качество на тези видове инсектициди.