Гігантський водяний клоп гладиш чого боїться і чим харчується

Січень 2019

Відео: Гигантский водяной клоп (белостома).Чуть не наступил на "пальцекуса".Brave Wilderness на русском (Січень 2019).

Anonim

Енциклопедията включва повече от 40 хиляди сорта дървеници. Някои са опасни за хората, други са напълно безобидни. Днес предлагаме да се запознаете с един от представителите на този клас - гигантска водна греда gladysh. От предложената публикация ще научите дали той е опасен за хората, където животът и фуражите (ако му захапка е опасно), и ще видите снимка на насекомото.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии със 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

Гигантски вода бъг Gladyshev

Гигантски вода бъг Gladyshev (Notonecta) принадлежи към семейството на Hemiptera. Съгласно описанието в енциклопедията големите задните крака са, посредством които той е в състояние да се съхранява на и под водната повърхност и бързо се движи по повърхността на водата. Има няколко разновидности на водни бъгове:

• водомер;

• Гладиш;

• бяло гърло;

• гребена.

Той има сравнително малък размер на тялото (дължината на възрастното насекомо може да достигне 15 мм), спрямо основните му движения - задните крака. За сравнение, най-близкият роднина е огромна водна буболечка, която е с размер около 15 см.Верандата на насекомото в сгънато състояние прилича на малка лодка (форма на покрива), коремът е плосък. Хвърля се на повърхността на водата и под нея, във втората версия плува на гърба си и държи задните си крака зад водната повърхност. Живее в близост до открити водни тела, може да живее в плувен басейн или аквариум. Размножава се от яйца, които се отнасят до растенията. Мъжкият gladysch е способен музикант - предният proboscis може да произведе чуруликащи звуци. Често предпочита да ходи на лов само.

Вода бъг снимка

Nature надарен гигантски насекоми ансамбъл от уникален цвят: цветът на твърди крила леки корема, което й позволява да се маскира (скрита) от хищници. В представените снимки можете да видите как изглежда буболечката.

Хищни водни буболечки или не?

Основната храна е малките насекоми и техните ларви, т.е. тяхното присъствие в природата играе важна роля за хората, включително и за комарите. Тя може да се нарече хищник и се храни с това е много впечатляващи - пияни чаркове на своята плячка, като извлича всички жизнената енергия (чрез хоботче инжектира хранителния ензим, което втечнява вътрешностите на производството си и просто е гадно на съдържанието).

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! За да се отървете от клането, нашите читатели съветват репелера за отстраняване на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

След сърдечен обяд той се крие във водната растителност, за да се скрие от хищници. По време на лова предпочита да действа открито, без да прибягва до трикове под формата на засада (обикновено ловува надолу).Неговият колега гигантски бръмбар belostoma плячка на малки рибки, попови лъжички и пържени картофи, но по нашите географски ширини, не е възможно да се отговори - жител на Северна Америка (също може да се види на представените снимки).

Какви са кръвоносните буболечки на Gladysa, които се страхуват?

Гигантски вода бъг Gladyshev често може да се превърне в жертва - тя може да атакува птица или обикновена риба (можете да видите на снимката). Човекът също не остана настрана - в ресторантите на тайландската кухня често се срещат ястия от тези насекоми.

Водните буболечки са опасни за хората или не?

Зареждане …

Giant Gladyshev често не представлява особен риск за хората, но в случай на опасност, могат да хапят (хапят, ако безпокоят по време на почивка или да атакува, ако вземете в ръка). Захапката е много болезнено в прага на болката прилича на ужилване от пчела, поради което в Германия, той е подходящо име за "вода пчела" или "вода скорпиона". От ухапвания му обикновено страдат най-много любознателни, т. Е. Децата, които се опитват да го взема в ръка, той се много рядко могат да атакуват, освен ако не става дума за един човек. Агресивната реакция на ухапване от насекоми се случва само при страдащи от алергия, а за други хора е напълно безопасно.

Bite вода бъг снимка

Гигантски вода Gladyshev хапе човек само в спешни случаи - може да атакува, ако безпокоят по време на сън (това обикновено се случва, когато плуване в езера, най-уязвимите места на ръцете и краката къпещия на) или вдигнете , В ухапване е червен и има леко подуване (подобно на пчела ужилване или оса може да се появи блистери), се препоръчва да обгарям Zelenko. Мястото на ухапване се връща към нормалното в рамките на една седмица, след което няма следа.На снимката можете да видите по-подробно появата на мястото за контакт.

Как да се отървем от

Вода бъг Gladyshev как да се отървете от и какво да направя, ако той дойде - действителната искане към мрежата, но не е от значение в светлината на реалността. Това насекомо не навреди на човек, ако не обезпокои напразно, той няма да нападне. Гладиш предпочита откритата вода със стояща вода, където можете да печелите насекоми или техните ларви. Неговият външен вид е повече от полза, отколкото вреда - те ще се отърват от такива неприятности като досадни комари. Така че гледам за унищожаването на мерките (като олово), тези насекоми нямат смисъл, но ако проблеми възникнали, и Gladyshev лети в апартамент или къща, може просто да се хвърлят през прозореца или балкона. Между другото, Gladyshev голям авиатор, но той предпочита да пътува през нощта, а понякога и да живеете в малък басейн или за барел на вода (ясно се вижда на снимката).