Шкода від тарганів

Грудень 2018

Відео: Дискримінація - Демонізація. (Теорія великого фільтру) (Грудень 2018).

Anonim

На пръв поглед хлебарки къща - макар и досадни, но срамежливи и безобидни съжители, които предпочитат да не излизат без нужда от дупките си през деня. Любимата им храна са остатъците от храна в мивката, отпадъци в неотворена кошче за боклук, трохи за хляб на пода и зад печката. Всъщност те са в състояние да доведат до значителен дискомфорт и вреда.

Еккретът, оставен от тези насекоми, разваля мебели и електроника. Електронното оборудване, което излъчва топлина на работното място, е любимо място за тяхното гнездене. Вътре в устройствата те обикновено се размножават и могат да ги забранят.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В контрола на хлебарки, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Електромагнитна и ултразвукова технология със 100% ефективност за справяне с хлебарки, дървеници и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

Ако в жилището няма абсолютно никаква храна за хлебарките, те могат да ядат всичко. Дори и идеалното почистване не е в състояние да замени контрола на вредителите.

Хлебарки

Гладните хлебарки могат да ядат дърва, хартия, косми, нокти и дори да ядат епидермиса на кожата. Те предпочитат да атакуват хора, спящи през нощта. Особено ухапването на хлебарка е опасно за бебета, тъй като кожата им е мека и склонна към възпаление. Освен механичните повреди, хлебарът може да зарази раната, нанесена върху раната.Най-често хлебарки хапят в областта на устните, врата, кожата близо до очите. Ухапването на хлебарки най-често предизвиква възпаление и подуване.

Хлебарки като чужди тела

Общоизвестно е, че хлебарките имат навика да се сблъскат с всякакви пукнатини. Клемите за уши са абсолютно излишни в условията на висока популация от насекоми в апартамента. Ако една хлебарка се изкачи на спящ човек в ушния канал - това ще доведе до изключително неприятни последици: има силна дразнене или увреждане на тъпанчето (кръвта могат да излизат от ухото). Структурата на човешкото ухо е такова, че хлебарът може лесно да пълзи, но няма да може да се обърне в ухото. В резултат на това той ще се поклати в ухото му, което ще предизвика най-дразнещи.

Освен това има вероятност насекомото да влезе в носа или да се поглъща в стомаха.

алергия

слюнка хлебарки, микроскопични частици от хитин покритие, яйца, останки са разпръснати под формата на прах и може да предизвика алергии. Особено ярко може да се прояви в периода на чифтосване. За да привлича мъжки, жената пуска неприятна миризма, която може да бъде алергична и към някои хора, особено към тези с астма. Най-често алергията към хлебарки се проявява при пациенти с бронхиална астма и хора с алергия към прах.

контрол на вектора на

Зареждане …

Не забравяйте да се скрие от храната на хлебарки и да ги предпази от проникване в хладилника. Храни, на която са били пълзи насекоми, в никакъв случай не трябва да се използва, тъй като пуснете и двете те са навсякъде, извършване на краката и антените на мръсотия и патогени: около 32 бактериални видове, 17 вида гъби, на 3 вида протозои. Сред тях, вирусът на полиомиелит, причинители на туберкулоза, дизентерия, холера, яйца на червеи.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В контрола на хлебарки, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Електромагнитна и ултразвукова технология със 100% ефективност за справяне с хлебарки, дървеници и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

Prusaks замърсяват с излишъка си буквално всичко. Фуражите също са опасни за човешкото здраве, тъй като много патогенни бактерии и вируси не загиват в червата на вредителите.

Дори без да се вземат пряко предвид щетите, хлебарките са много неестетично явление. На тази почва може да възникне дори и фобия, която ще засегне човешката психика.

Заболяването от хлебарки дори се изолира като отделна болест - блатопетероза. Blattopeterosis придоби най-голямото разпространение като името на хлебарка в ухото, но това може да се случи и в другите ситуации, изброени по-горе.