Домашні і народні методи боротьби з блохами у собак

Грудень 2018

Відео: Блохи в квартире. Как избавиться от блох в квартире? (Грудень 2018).

Anonim

За да се избегне появата на бълхи от любимата си четириноги приятел от време трябва да се време, за да се вземат предпазни мерки, когато кучето е заразен от бълхи, кърлежи, е сериозен проблем, както за него, така и за господаря му, така че не се отпущайте, трябва да действате веднага. За щастие, за днес, за да се отървете от паразитите, е възможно с помощта на тези средства, които са във всяка къща.

Какво представляват бълхите при кучета

Бълхите са с размер до 4 мм, могат да се движат без препятствия както в човешката коса, така и в космите на кучето. В този паразит помага плоско тяло и дълги лапи с четина.

Проблемът е, че те могат да заразят други кучета и хора, защото скокът им е многократно по-голям от дължината на тялото. Женските бълхи, наситени с кръв, носят яйца. С течение на времето от тях ще бъдат освободени нови видове, способни да се изкачат на височина 30 см, да чакат куче или човек. Така те се установяват, за да паразитизират отново.

Бълхи е трудно да се понесе миризмата на борова дървени стърготини, така че те трябва да попълните на възглавницата, на която спи куче, и да изложи своята постеля

Най-лесно е да се види в анестизирали вид куче от бълхи. Те не се движат един по един, но формират клъстери, които най-често се виждат на ушите.

Симптоми на бълхи в животно

Ако бълха се е установила на четирикратен приятел, това веднага ще се забележи, тъй като поведението му ще се промени значително.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Повече тук …

Първите симптоми най-често имат този герой:

 • кутрето получава малко неспокоен и развълнуван;
 • той постоянно драска мястото, където е бил ухапан от паразит;
 • косата често попада в местата на ухапване;
 • В някои случаи могат да се появят алергични реакции;
 • кожата е значително повредена.

Бълхите също са опасни, защото други видове болести, като червеи или вирусни заболявания, могат да се появят в резултат на паразитизма им.

Къпане на домашния любимец. Това е първият национален метод да се отърве от голяма част от бълхи, кърлежи, както и да се определи колко тежка степен на инфекция на

Така че, ако кучето започва да сърби, трябва да се разглежда незабавно кожата и палтото си. Ако случаят е пренебрегнат, бълхите ще се видят веднага, тъй като те често седнат на местата, където тънката и сравнително нежна кожа: шията, корема, гънките между челюстите.

Може да се интересувате и от статията "Изберете лекарство за кърлежи за вашето куче".

Според експерти, човек трябва да не веднага да прибегне до химически средства, на първо място е да се проведат вътрешни процедури, които ще ви помогнат, и няма да навреди на вашия любим домашен любимец

Как да изберем каишки разказват тази статия.

Лечение на домашни любимци от паразити (видео)

народни начини за да се отървем от бълхи при кучета

В момента има много инструменти, които да донесат паразити у дома:

 • сресване;
 • къпане със специално разработен шампоан;
 • Закупуване на капки и спрейове против бълхи;
 • яки от паразити;
 • народни методи за лечение.

Според експерти, не незабавно прибягват до химически средства, на първо място е необходимо да се провеждат домашни процедури, които ще помогнат и няма да навредят на вашия домашен любимец.

Понастоящем има много инструменти, които позволяват освобождаването на паразити у дома

У дома можете да направите такива процедури:

 1. Пейки за къпане. Това е първият фолк метод, който ви позволява да се отървете от голям брой бълхи, както и да определите колко сериозна е степента на инфекция. По време на процедурата кучето трябва да бъде напълно сапунено с обикновен доматен сапун и да се пени косата. В резултат на това половината от бълхите трябва да напуснат с вода. Струва си да се помни, че плуването трябва да се извършва под течаща вода, в противен случай насекомите отново могат да проникнат в вълната.
 2. Тинктурата на евкалипта ще помогне на кучето да се отърве от бълхите. Тя трябва да се втрие в козината на животното. Бълхите не могат да издържат на острата миризма на това растение, така че за кратко време те трябва да оставят животното сам.
 3. Народните лекарства включват горчив пелин. Тинктура от това растение може да изплаши бълхи. Ако кучето живее в кутия на улицата, трябва да постави отпадъци от пелин, клонки или дървени стърготини.
 4. Чесънът може да помогне в борбата срещу паразитите. Няколко от неговите денички трябва да бъдат смазани, налейте три чаши вода и оставете да се варят в продължение на 8 часа.Тази тинктура внимателно изтрива палтото на домашния любимец. В никакъв случай не можете да добавяте чесън към храната на животното, тъй като това може да доведе до отравяне и дори смърт.
 5. Бълхи е трудно да се понесе миризмата на борова дървени стърготини, така че те трябва да попълните на възглавницата, на която спи куче, и да изложи своето легло.
 6. Използването на етерични масла ще помогне да се отървем от проблема.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Препоръчителна научите как хамстер отървем от бълхи.

  Ако вашият четириног приятел уреден бълхи, тя ще бъде веднага се забелязва, тъй като неговата промяна в поведението по същество

  Превантивни действия

  За да се избегне появата на бълхи от любимата си четириноги приятел отнема време за извършване на превантивни действия от време на време :

  • Осигурете благоприятни условия за домашния любимец;
  • Поддържайте чисто място, където живее кучето.
  • При редовна поръчка трябва да промените или изтриете отпадъците. И след почистване трябва да се отнасяте към мястото на задържане със специални средства.

  Когато кучето е заразен от бълхи, кърлежи, е сериозен проблем, както за себе си и за своя господар, така че не седят безучастно, че е необходимо да се действа незабавно

  За да се народни методи дава резултати трябва да си припомните правилата на редовността и точността , Не можете да нарушавате режима, в противен случай всички опити няма да доведат до желания резултат. Можете да научите как да действате флористично.